Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e60 automat a 300 tis. km
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
-
gogoho píše:Automatu bych se nebál, pokud na něm byl měněnej olej atd.... Spíš toho motoru.....Jsou lidi co na tom maji 300tkm..a maji vše ok a bez problému......a jsou lidi co už maji po 100tkm novej motor......Je to kus od kusu a o chování člověka k autu......U 530D bych se já osobně bál dalších investic....
Mám 530dA a podľa toho čo mi povedal servisák v BMW na E60 sa olej v automate nemení.
-
na_nervy_z_iDrivu píše:gogoho píše:Automatu bych se nebál, pokud na něm byl měněnej olej atd.... Spíš toho motoru.....Jsou lidi co na tom maji 300tkm..a maji vše ok a bez problému......a jsou lidi co už maji po 100tkm novej motor......Je to kus od kusu a o chování člověka k autu......U 530D bych se já osobně bál dalších investic....
Mám 530dA a podľa toho čo mi povedal servisák v BMW na E60 sa olej v automate nemení.
Podle servisáku se olej měnit nemusí,to mi řekli i u e36,i e39 ale je to na každým jak se k tomu postaví.Už jsem se setkal s případama že po výměně oleje v rychlostce šla postupně do kytek.Ale já osobně taky olej v rychlostce neměním,zatím jsem neměl nejmenší problém.
-
Srandik32 píše:na_nervy_z_iDrivu píše:gogoho píše:Automatu bych se nebál, pokud na něm byl měněnej olej atd.... Spíš toho motoru.....Jsou lidi co na tom maji 300tkm..a maji vše ok a bez problému......a jsou lidi co už maji po 100tkm novej motor......Je to kus od kusu a o chování člověka k autu......U 530D bych se já osobně bál dalších investic....
Podle servisáku se olej měnit nemusí,to mi řekli i u e36,i e39 ale je to na každým jak se k tomu postaví.Už jsem se setkal s případama že po výměně oleje v rychlostce šla postupně do kytek.Ale já osobně taky olej v rychlostce neměním,zatím jsem neměl nejmenší problém.
Presne tak ... pokial mi nehlási PC problém a radí úplne skvelo tak to nechám tak ako to je. Mám 129 tis. km a musí vydržať omnoho viac. Môj odhad / a to je odhad nie automechanika / min. 5OO tis. km bez zásahu....
Druhá vec je že ja jazdím dlhšie cesty a žiadna divočina.... Rýchlo to ano ale plynulo ......
Možno neaký pilot čo to "nešetrí" je iného názoru....
-
no tak toho bych se už bál - osobně bych si nekoupil nic takovýho. Moje osobní zkušenost s auty našich zákazníků - počítej určitě se vstřikama, turbínou a stoprocentně do cca 50t km s převodovkou.
takže když to tak počítám, tak to aby sis odložil bokem ještě dalších cca 100t Kč, protože tohle prostě potká každýho - bohužel...
podle mě by si nikdo neměl nadělit nic takovýho, pokud předem nepočítá s tím, že ho to bude stát to zmiňovaný kilo, protože pak bude nepříjemně překvapenej...
ty nový auta už nejsou, co to bývalo dřív - na starých e34 ještě všechno vydrželo milion kilometrů, dnes už to je všechno vyhnaný na výkon, na co nejnižší emise a na co nejnižší váhu a co nejmenší spotřebu a to se všechno musí někde projevit. O přeelektrizovaný celý soustavě všeho co v autě je už ani nemluvím...
měli jsme tady jednu 530d, která měla najeto 350.000km a pán to najel za 3 roky - a když jsem viděl faktury (protože jezdil do značkovýho servisu...), tak jsem se málem poblil - celkem nechal na servisu pokud si to dobře pamatuju 1.400.000,- (za 3 roky od koupě novýho auta...). To bych to auto už asi po dvou letech radši zapálil. Jo a to byl vlastně krám s manuální převodovkou, na tom autě se za ty 3 roky vyměnilo fakt snad všechno co šlo, jenom kromě tý převodovky a sedaček a karoserie
takže když to tak počítám, tak to aby sis odložil bokem ještě dalších cca 100t Kč, protože tohle prostě potká každýho - bohužel...
podle mě by si nikdo neměl nadělit nic takovýho, pokud předem nepočítá s tím, že ho to bude stát to zmiňovaný kilo, protože pak bude nepříjemně překvapenej...
ty nový auta už nejsou, co to bývalo dřív - na starých e34 ještě všechno vydrželo milion kilometrů, dnes už to je všechno vyhnaný na výkon, na co nejnižší emise a na co nejnižší váhu a co nejmenší spotřebu a to se všechno musí někde projevit. O přeelektrizovaný celý soustavě všeho co v autě je už ani nemluvím...
měli jsme tady jednu 530d, která měla najeto 350.000km a pán to najel za 3 roky - a když jsem viděl faktury (protože jezdil do značkovýho servisu...), tak jsem se málem poblil - celkem nechal na servisu pokud si to dobře pamatuju 1.400.000,- (za 3 roky od koupě novýho auta...). To bych to auto už asi po dvou letech radši zapálil. Jo a to byl vlastně krám s manuální převodovkou, na tom autě se za ty 3 roky vyměnilo fakt snad všechno co šlo, jenom kromě tý převodovky a sedaček a karoserie

-
- Kontaktovat uživatele:
hopiondra píše:ono taky u benzinu je vydrz automatu uplne o necem jinem nez u dieslu rozdil v tocivem momentu a razanci jakou nastupuje u dieslu je pro prevodovku velka zatez,pokud nebude cukat,nebou se ozyvat rany,tak je to dobre znameni,ale jak pocitis nakou z techto veci nebo obrovskej prokluz ,uz bych se bal.
Ja si naopak myslim, ze pro diesel je automat daleko lepsi reseni, protoze ty razy jsou hydrodynamickemu menici skoro ukradeny, coz se neda rici o spojce a normalni prevodovce. Ono dokonce puvodni koncepce dieselu byla takova, ze budou jen s automatem, aby vykompenzoval jejich priserny chod, jenze tlak trhu chtel manualy, takze nakonec to vyresili tak, ze tam flakli dvouhmotovy setrvacniky.
Jinak souhlasim s tim, ze diesel a udrzba, to fakt ne. Stary dobry TDS a tak, to nebyl skoro problem, nicmene ty common raily jsou tak na hranici vydrze materialu, ze se to silene sere. Slysel jsem o cloveku, ktery si BMW desne chvalili, ale rikal, ze priste uz jedine benzin, ze na ten diesel vazne nema (porad se neco sralo na motoru).