Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E34 kombi - dveře kufru - jak je otevřít ?

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
zbrolik

#1 Příspěvek od zbrolik »

Ahoj,

chtěl jsem se poradit. U mého kombi již od koupě zlobilo otevírání dveří kufru. Někdy šlo, někdy ne. Teď už nejdou otevřít vůbec, jen okno. Nevíte jak to jednoduše otevřít?

Vím, jsou asi zlámané kabely.

Nové kabely do dveří stojí v BMW 4500kč, což mi přijde dost. Řešil jste toto někdy a jak? Výměna jen poškozených kusů drátů?

A druhá věc. Jak se mění plynové vzpěry otevírání zadního okna. Koukal jsem že jsou umístěny ve stropě? Jak se sundává strop?

Já jsem totiž "hrozně šikovnej", vždy když něco rozebírám, plastové díly praskají o sto šest.

Díky Žbrolík
Holly Moderátor
Moderátor

#2 Příspěvek od Holly Moderátor »

Zlomený kablíky sem řešil na sedanu, buď to spájet a zalepit vulkanizační páskou, nebo to třeba spoj vnitřkama z rozebranýho Iso konektoru (samec-samice) na rádia, já to tak ze začátku udělal s tím že to přepájím a zatím není potřeba, ale musíš to pak zaizolovat!! Jinakl pokud to nende otevřít vůbec tak asi zajeď do servisu ať ti to otevřou, pokud se ti nechce tak asi budeš muset odmontovat oplastování zevnitř a asi bude špatnej motorek, tzn odmontovat ho, často v něm bývá zlomená ta čáast co jím pohybuje, zevnitř... nebo zrezlá, pokud do ní zateče voda, takže asi tak... A nebo je tam nějakej fígl na otevírání, mě mechanik ukazoval jak otevřít auto i když je odpojená baterka, což by v podstatě nemělo jít;) Takže zajet do servisu a zeptat se, nakonec to je asi nejrozumější...
zbrolik

#3 Příspěvek od zbrolik »

Tak dnes jsem ze vnitře auta rozebral tapecírunk zadních dveří, vyndal jsem pravé vnitřní světlo, dostal k zámku zavírání dveří, za táhlo zatáhnul a bylo otevřeno. Teď jen rozpojit asi ty kabeláže co jsou po obou stranách dveří, a všechny kablíky s těch phybech nahradit novými. Nejde mi zámek dveří, vyhřívaní okna, motorek stěračů, tak snad to bude tím.

Dík za radu, ahoj Žbrolík, ve čtvrtek budu pokračovat.
Holly Moderátor
Moderátor

#4 Příspěvek od Holly Moderátor »

Pro jistotu bych je všechny proměřil, ať víš jistě, kterej a kde je vadnej, jinak když je pořádně prohlídneš tak ti to asi bude hned jasný... Výměna je vcelku jistá, hlavně že ti svítěj světla :wink: Což mi ale na druhou stranu přinde divný, protože ty tam maj taky kablíky, ale asi očividně lepší... Ale hlavně že se to vyřešilo:) Aspoň zatím 8)
karlos0609

#5 Příspěvek od karlos0609 »

Jen pro info: pokud Ti nefunguje otevírání kufru tlačítkem, mělo by jiít otevřít normálně klíčkem. Zámek je natvrdo spojený se západkou kufru táhlem. Na to elektrika nemá vliv. Ale to jen tak na okraj...
zbrolik

#6 Příspěvek od zbrolik »

karlos0609 píše:Jen pro info: pokud Ti nefunguje otevírání kufru tlačítkem, mělo by jiít otevřít normálně klíčkem. Zámek je natvrdo spojený se západkou kufru táhlem. Na to elektrika nemá vliv. Ale to jen tak na okraj...

Bohužel zámek nefunguje, měl již od koupě auta poškozenou plechvou krytku, která kryje vložku zámku před nečistotami. Pokoušel jsem se ho "rozhýbat", nepovedlo se. Dnes jsem ho odnesl k zámečníkovi, prý se pokusí jej opravit. Ale dík.

Ahoj Žbrolík
Holly Moderátor
Moderátor

#7 Příspěvek od Holly Moderátor »

karlos0609 píše:Jen pro info: pokud Ti nefunguje otevírání kufru tlačítkem, mělo by jiít otevřít normálně klíčkem. Zámek je natvrdo spojený se západkou kufru táhlem. Na to elektrika nemá vliv. Ale to jen tak na okraj...

Nemá, pokud je v pořádku motorek centrálního zamykání... Nemusí mít šťávu ale musí se hýbat...
Odpovědět