Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

spojka

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Emhyr
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Emhyr »

Ahoj, včera se mi propadl pedál spojky na podlahu a sám se mi nezvedá. Protože auto ani nespíná spojku tak předpokládám, že se mi přetrhlo bowdenové lanko ke spojce. Nevíte někdo kudy vede a jak se dá nahradit? děkuju
libovka

#2 Příspěvek od libovka »

Lanko?BMW nemá lanko,ale hydrauliku.Nejspíš ti umřel nějaký spojkový váleček.
Emhyr
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Emhyr »

tak to mě nepotěšilo, omlouvam se za neznalost přešel jsem na BMW ze Subaru Libero a to mělo lanka. No bojim se že s hydraulikou si sam neporadim.
Horys
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Horys »

ahoj neboj se toho není to tak hrozný.Nejdřív zkontroluj kolik máš brzdové kapaliny když jí bude málo tak to někde teče.tak začni v autě u spojkového pedálu je hlavní spojkový válec(1) když sundáš ten kryt nad nohama tak ho uvidíš(je přidělaný třemi křížovými šrouby v předu a vzadu jsou takoví plastoví čudle)mrkni na něho musí byt suchej.pak je tam hadice na levé straně v motorovém prostoru tu taky zkontrolovat a těsnost čidla co je na té kostce u té hadice( čidlo bud ho tam máš nebo ne)(18,19,21)pak zbývá jen pomocný spojkoví válec ten je na levé straně na převodovce(21)ten musí bít taky suchej.když vše bude ok tak to skus ovzdušnit tou (13) tady máš obrázek na pomoc. 8) http://bmwfans.info/original/E34/Lim/52 ... l-21_0054/
Butch5
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Butch5 »

Hlavni spojkovej valec mam skladem - 900,-kc
pomocnej 1300,- kc

(novy dily)
Emhyr
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Emhyr »

Dnes ji dotlačím do servisu a tam mi řeknou co je s tím přesně. Já su stavař a nerozuim tomu tak moc navic borec ke kterymu to dam bude za me uplacet STK takže ho radši nechám dělat jeho práci, pokud by mu něco chybělo tak se ti ozvu.
Odpovědět