Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Prosím pomoc!!!

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
alenka

#1 Příspěvek od alenka »

ahoj kluci, mám Bmw 525 tds, r.v. 98, asi měsíc. řidičák mám 5 let, řídila sem už několik aut a myslím,že nejsem špatná řidička.nikdy se mi nestalo,aby mi auto při razení chcíplo. od tý doby,co máme toto auto, si myslím,že asi opravdu řídit neumim. jakmile chci zařadit, sešlápnu spojku, dam rychlost tak mi auto chcípne. jezdím hlavně ve měste a to je děs.takže musím znovu startovat atd. už sem z auta neštastná, nevím,co dělám špatně. příteli to nechcípá, prý rychle pouštím spojku a málo přidávám plyn... máte s tím někdo zkušenosti nebo je opravdu chyba ve mě?
Oldman
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Oldman »

alenka píše:ahoj kluci, mám Bmw 525 tds, r.v. 98, asi měsíc. řidičák mám 5 let, řídila sem už několik aut a myslím,že nejsem špatná řidička.nikdy se mi nestalo,aby mi auto při razení chcíplo. od tý doby,co máme toto auto, si myslím,že asi opravdu řídit neumim. jakmile chci zařadit, sešlápnu spojku, dam rychlost tak mi auto chcípne. jezdím hlavně ve měste a to je děs.takže musím znovu startovat atd. už sem z auta neštastná, nevím,co dělám špatně. příteli to nechcípá, prý rychle pouštím spojku a málo přidávám plyn... máte s tím někdo zkušenosti nebo je opravdu chyba ve mě?
Áno
Whizkyn
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Whizkyn »

Přesně tak, pomaleji pouštěj spojku a asi o trochu víc plynu. Ale s tím plynem to nepřeháněj. :lol:
Susi

#4 Příspěvek od Susi »

Alenko, samozřejmě že je to tím autem. :wink:

Dělá ti to pokaždé? Jak drží volnoběh?
Slid

#5 Příspěvek od Slid »

No ono chcípnout tds chce teda spíše umět, nebo brutálně rychle pustit spojku při rozjezdu a pokud řídíš už nějaký ten rok tak víš jak na spojku, protože tds se rozjede i bez plynu.Píšeš, že ti to chcípe i při řazení, tam bude problém s autem ne s tebou :wink:
Kail

#6 Příspěvek od Kail »

Taky myslím že to bude autem,tohle přece není normální,mně už se taky párkrát povedlo že mi to chcíplo při rozjezdu,ale jakmile to auto jede,tak sežere skoro každou rychlost...A to že rychle pustíš spojku :roll: ,maximálně ti to může zacukat nebo něco,málokdy chcípnout...A plyn nemusíš přidávat třeba vůbec,pokud řadíš alespoň při 1500otáčkách tak by to chcípnout v žádným případě nemělo...Až budeš v autě a bude OHŘÁTÝ tak zkus na volnoběh prošlápnout pořádně plyn (třeba ke 4000 ot...),pak ho pusť a sleduj otáčkoměr,pokud rafička spadne hned na volnoběh (cca. 700 ot.) tak je to OK,pokud bude delší dobu habrovat,houpat sem a tam tak je načatý čerpadlo...I když aby ti to chcípalo při řazení,to už by to čerpadlo muselo být opravdu total KO...Nic jinýho mně bohužel nenapadá.
Ale v každým případě s tím chce něco dělat,takhle to auto totálně odděláte,spojka,setrvák,a vůbec celej motor takhle dostává neuvěřitelně zabrat,to ani nemluvím o tom že to s tím nejspíš dělate i za studena... :wink:
Oldman
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Oldman »

Kail píše:Taky myslím že to bude autem,tohle přece není normální,mně už se taky párkrát povedlo že mi to chcíplo při rozjezdu,ale jakmile to auto jede,tak sežere skoro každou rychlost...A to že rychle pustíš spojku :roll: ,maximálně ti to může zacukat nebo něco,málokdy chcípnout...A plyn nemusíš přidávat třeba vůbec,pokud řadíš alespoň při 1500otáčkách tak by to chcípnout v žádným případě nemělo...Až budeš v autě a bude OHŘÁTÝ tak zkus na volnoběh prošlápnout pořádně plyn (třeba ke 4000 ot...),pak ho pusť a sleduj otáčkoměr,pokud rafička spadne hned na volnoběh (cca. 700 ot.) tak je to OK,pokud bude delší dobu habrovat,houpat sem a tam tak je načatý čerpadlo...I když aby ti to chcípalo při řazení,to už by to čerpadlo muselo být opravdu total KO...Nic jinýho mně bohužel nenapadá.
Ale v každým případě s tím chce něco dělat,takhle to auto totálně odděláte,spojka,setrvák,a vůbec celej motor takhle dostává neuvěřitelně zabrat,to ani nemluvím o tom že to s tím nejspíš dělate i za studena... :wink:
Jasne napisala že priateľ nemá žiadny problém,tak jej nemotajte hlavu,chce to v kĺude natrénovať,tie problémy ti spôsobuje stres,ĺavou rukou všetkým čo na teba vytrubujú ukáž Fuck a nenechaj sa vyviesť z miery,a či vieš riadiť,podla mňa riadit nevie 80% mužov čo jazdia,ako je to so ženami si netrúfam odhadnúť.
frantaxxx

#8 Příspěvek od frantaxxx »

ahoj kluci, díky za rady a za podporu. známej mechanik se mi na to dneska přijede podívat, zkusí se v tom svézt, když to bude studený a pak uvidím,co mi řekne!
joshua666666

#9 Příspěvek od joshua666666 »

Ja si tiež myslím že to bude skor človekom ako autom pretože mojej manželke zdochne Mercedes CDI 220 len na jednej križovatke a to má Méda fakt luxusnú spojku! Má to už asi proste zafixované v hlave! Nehladal by som problém v aute i ked samozrejme može byt problém i tam...
Odpovědět