Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
BMW E34 524TD
Já sem si koupil 524TD od někoho kdo se mu moc nevěnoval. Ale po pár výměnách (Palivovej filtr 520,-, dva vstřiky oprava 1400,- a jedno těsnění 7 kč a dvě mi zbyly náhradní) motor šlape, nevibruje, prostšě nic, má najeto 340tis a chlapci v BOSHI řekli že jede krásně, nic nenašli, diagnostika ok. TAkže pokud se mu budeš dostatečnš věnovat a nejsou to tak hrozný částky jak tady někteří píšou, tak je to dobrej motor, sice žádnej závoďák, přece jenom je starší, ale vstřiky nejsou taková bolest jako u Common Railu, stačí repas (většinou), spotřeba parádní, na dálku super, jediný co musíš dochlazovat. Prostě šetrnej přístup a pohodová jízda, po zahřátí se nemusíš bát ho vytočit, předejet umí, a budeš spokojenej. Prolézt zkontrolovat kde co teče a neteče, projet a myslím že budeš vcelku spokojenej 

Svatá pravda.wink: Já s ním jezdím i město a sice na křižovatkách za studena sem trošku pomalejší abych ho nevytáčel a občas se stane, že to nějakej ochcaviátor nebo fabiatik nevydrží, ale stejnak ho dojedu na červené na další křižovatce
Takže jako zatím spokojenost až na cenu nafty
Ty ho budeš kupovat nebo ho máš???

-
- Kontaktovat uživatele:
Holly píše:Svatá pravda.wink: Já s ním jezdím i město a sice na křižovatkách za studena sem trošku pomalejší abych ho nevytáčel a občas se stane, že to nějakej ochcaviátor nebo fabiatik nevydrží, ale stejnak ho dojedu na červené na další křižovatceTakže jako zatím spokojenost až na cenu nafty
Zase pokud je zahřátej tak i na křižovatkách se neztratíš, pokud je potřeba. Při porovnání třeba s konkurencí od VW je ten motor hodně dobrej a protože ma dost válců tak je i překvapivě tichej.
Holly píše:Svatá pravda.wink: Já s ním jezdím i město a sice na křižovatkách za studena sem trošku pomalejší abych ho nevytáčel a občas se stane, že to nějakej ochcaviátor nebo fabiatik nevydrží, ale stejnak ho dojedu na červené na další křižovatceTakže jako zatím spokojenost až na cenu nafty
Mám krásného v černé metle po druhém majiteli a ještě z originálním radiem,ale boužel mi upadl ventil a rozbil píst,hlavu,ohnula se ojnice a prasklý píst udělal rýhu do válce.