Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E60 eco mod ?

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
jacob
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od jacob »

Chtěl jsem se zeptat, jestli v e60 neni něco jako eco mod, čili kdyz zapomenu něco vypnout, tak aby se auto zachovalo inteligentně a povypínalo si jej v kritické situaci, aby slo pri opomenutí nastartovat.

No proc se ptám, se mi stalo dneska u vody, kdyz jsem spal v autě, v kempu, ze jsem dokazal vybít baterku, no a kdyz byla oslabena dorazil jsem jí tak, že jsem podržením tlačítka na klíčku otevrel okna (bylo vedro) a baterka uz se uplně vyštavila. Auto nereagovalo na odemčení, musel jsem vylejzat oknem abych se dostal ven (nedokazu si predstavit co by nasledovalo kdybych ty okna neotevřel). Otevrel sem kapotu a zjistil jsem, ze pokud neni klíček v poloze 2 a pocitac zapnutej, neni možnost auto nabít (baterka byla uplně total, takze pocitac se nezapl), takze sme museli do kufru. Celkově to zabralo hodně casu a bylo to dost neprijemny :)

Vedel by někdo o nějakym resení pro děravý hlavy jako sem já?
prase007

#2 Příspěvek od prase007 »

Jen snad že příště až budeš nabíjet baterku, nebo startovat přes kabely, tak nemusíš lézt do kufru, kde je baterka, ale konektory +- máš vyvedený dopředu k motoru, jsou tak zakrytovaný a krásně přístupný bez nutnosti cokoli demontovat. Jinak moje auto všechno vypne cca po půl hodině, kdy se stojí s vypnutym motorem a nic se neděje, kde se to ale nastavuje, to nevim.
jacob
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od jacob »

to máš sice pravdu s tou baterkou, ale funguje to jen, kdyz je seplej komp, kdyz je baterka UPLNĚ K.O. jde to jen ze zádu.
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#4 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Ty terminály, co jsou v motorovým prostoru, jsou přímo propojený s baterkou, haubna se otvírá mechanicky. Dveře by měly jít otevřít normálně klíčkem, stejně jako u jinejch modelů, strčit tam klíč nebo to torzo klíčku, co je zastrčenej v mejdlíčku, popotáhnout kliku u dveří napůl, otočit klíčem a dalším tahem za kliku odjistit. Žádnej eko mód neexistuje, stačí vyndat klíč ze "spínačky" a do půl hoďky se všechny jednotky, kromě alarmu, postupně uspí. Prou není ani v cigareťáku.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
na_nervy_z_iDrivu

#5 Příspěvek od na_nervy_z_iDrivu »

hej chlaci mám problém a určite sa budete smiať.....

Vhladom na to že moje bude mať 4 roky a životnosť baterky je nevien koľko tak by som ju chcel časom vymeniť.....

.... ale neviem kde je????

kde v tom aute je???

v motore som ju nevidel a v kufry tiež ne...
prase007

#6 Příspěvek od prase007 »

v kufru vpravo vedle rezervy pod úrovní dna kufru - mrkni na tohle foto, tam je vidět

http://www.bmw545.com/MyCar/taillight.jpg
na_nervy_z_iDrivu

#7 Příspěvek od na_nervy_z_iDrivu »

dík za radu...
na_nervy_z_iDrivu

#8 Příspěvek od na_nervy_z_iDrivu »

pozeral som a neni tam...
poistky mám v odkladacom priestore pred spolujazdcom ale pozriem to na tej stránke čo si napísal...
a keď nie tak ako všetky veci ... pôjdem do béemwéééééé
nerád by som v zime ostal trčal niekde a nevedel by som zavolať akú mi majú kúpiť baterku a kde by ju mali namontovať... (samozrejme že bmw servis nemá takéto problémy) ale platiť za blbú baterku velké love je blbosť....
dík...
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#9 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Zkus odendat ten papundekl, co je zevnitř v PZ blatníku a udělá na tebe kuk!
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
na_nervy_z_iDrivu

#10 Příspěvek od na_nervy_z_iDrivu »

dík... ja som antitalent a úplne technicky maximálne nezručný ale skúsim to odmontovať haha
Dík moc.
Odpovědět