Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Vzduchovy filter KN pre diesel E39 530D - 193
river píše:AHojte nemate niekto skusenosti s s týmto filtrom pre diesel je to dobre alebo zbytocne alebo zle.
Jeden mně přebejvá v garáži
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Já jsem KN filtry do aut dával, ale vrátil jsem se k normálním filtrům. Jedinou výhodou KN filtru je možnost jeho vyprání a naolejování a může vydržet několik roků. Jestli ses dočetl o zvýšení výkonu při použití tohoto filtru, tak je to nesmysl. Jediné, co filtr KN zvýší, je hlučnost motoru. Motor s tímto filtrem více duní a při sešlápnutí pedálu je slyšet syčení. Já jsem měl KN filtry v benzínových motorech. U diesela je to ale to samé.
530dA Touring 2003.
KN filtr jsem dal před cca 5000km. Důvod byl ten, že se dá vyprat a že mi zbyla čistící sada pro tento filtr. V předcházejícím autě na benzín jsem ho používal po dobu cca 130000km, asi 3x vypraný a znovu naolejovaný. Auto jsem prodal na 215000km. Motor byl skvělý. Jediné co mohu říci je to, že když dupnu na plyn tak ve světlech aut za mnou nevidím žádný čmoudíky. U nového originál filtru se trochu čmoudilo a před výměnou to čudilo jako tovární komín. Ten hluk ze sání moc nevnímám možná jen když hodně přidám plyn.
Eks
KN filtr jsem dal před cca 5000km. Důvod byl ten, že se dá vyprat a že mi zbyla čistící sada pro tento filtr. V předcházejícím autě na benzín jsem ho používal po dobu cca 130000km, asi 3x vypraný a znovu naolejovaný. Auto jsem prodal na 215000km. Motor byl skvělý. Jediné co mohu říci je to, že když dupnu na plyn tak ve světlech aut za mnou nevidím žádný čmoudíky. U nového originál filtru se trochu čmoudilo a před výměnou to čudilo jako tovární komín. Ten hluk ze sání moc nevnímám možná jen když hodně přidám plyn.
Eks