S elektronikou bys neměl mít problém, pokud nebudeš mít vyloženě smůlu. U starších 530d E60 je jen jedna věc, která by mě děsila, kdybych zvažoval koupi. Tu a tam se někomu stane, že se v motoru uvolní klapka na přiškrcení sání a vlítne do motoru, což v naprostý většině případů znamená měnit celej motor. Tyhle klapky jsou tam jen kvůli emisím a daj se odstranit, viz:
Bohužel, na tohle odpověď neznám, možná by to někdo dokázal vyčíst z ETK, ale já jsem na to moc línej Každopádně těch postů o rozbitym motoru z tohohle důvodu je na můj vkus až příliš moc, ale píšou tam, že se daj ty klapky vyndat, aniž by to jakkoli ovlivňovalo motor a nikdo ani nebyl schopen říct, k čemu tam vlastně jsou. Jistě vim, že v novejch autech už tyhle klapky vůbec nejsou, ale nevim od jakýho roku, možná až od faceliftu, tzn 03/07 a dál.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
ty klapky v nizsich otackach priviraji saci kanaly, cimz zvysujou rychlost proudeni-podporuje to plneni do valce a sekundarne pak lepsi rozlozeni vstriknute nafty... odstranenim patrne klesne kroutak v nizsich a strednich otackach, pri nastupu turba to uz nema vliv...
Jezdí to super, teď jezdím hodně po městě a mám tam necelejch 12 l.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Tak jsem si pořídil E 60, 525d, 9/2004, je to žihadlo a taky se rozkoukávám tady na foru. Přijmu jakékoliv skušenosti a rady. Je ten časopi někde vyvěšenej na netu??? Dík
sup píše: Je ten časopi někde vyvěšenej na netu??? Dík
Na netu jsem ho neviděl, jedině jako reklamu na jeho předplatné a tak. Klidně bych to nafotil a vyvěsil sem, jenže nnejdou sem vkládat obrázky přímo z mého počítače...
Udělalo mi to radost, protože skoro nikdo z mojí rodiny a okolí, pro můj kup nenašel pochopení. Teď mám v ruce důkaz, že sem v podstatě líp udělat nemoh !