Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Předělání mech. šíbru na elektrický u E34.

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
fafejta

#1 Příspěvek od fafejta »

xx
mike525
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od mike525 »

fafejta píše:Zdravím.Předělával tu někdo u sedana/E34/ mechanický šíbr na elektrický,bez toho,že by celý mechanismus šíbru demontoval?Děkuji za případnou odpověd, v archivu jsem nic o tom bohužel nenašel.

Mam tu jeden elektricky, tak si to muzes vyzkouset.. kdyztak SZ
fafejta

#3 Příspěvek od fafejta »

To fakt žádný E34-kař neřešil???? :lol:
Palom

#4 Příspěvek od Palom »

Zdar.
Robil som tu prestavbu. Trvalo to asi hodinu aj s kavou a cigaretou. Uplne jednoducha prestavba. namiesto klucky sa napoji servo a pripoji kabel do konektora. ALe musis mat aj el. ovladanie okien. Ak ho nemas, tak musis vymenit aj releovy modul pod zadnou sedaclou.

Palo
fafejta

#5 Příspěvek od fafejta »

xx
DirtyHarry

#6 Příspěvek od DirtyHarry »

Pěkná hovadina,stříkal jsem přes auto vyosenej dvojitej pruh,nějak blbě to zadělal a cestou do práce mi v 80km/h ulítl šíbr. Omlátil se,prohnul,sehnal jsem jinej (mechanickej,r.v. 89 za levný peníz),já měl elektriku r.v. 94. Vyndal původní,sundal motor,vyšrouboval kliku starýho a napasoval motor. Středový šroub jde utáhnout až po nasazení do střechy. Všechno pasovalo,jak má. Za půl hodiny s cigárkem jsem možná vyměnil motůrek,jinak to zabralo odpoledne. Nedělej to sám,je to velký,křehký,pružný,já to na jednom konci držel nohama a na druhým šrouboval. Boleli ruce,nohy,záda a byl jsem zralej na neurol. Ale jestli chceš jen vyměnit motor vs klika,tak to celý sundavat nemusíš. Kabeláž je většinou připravená,stačí zapojit a ev. dát relé.
fafejta

#7 Příspěvek od fafejta »

xx
DirtyHarry

#8 Příspěvek od DirtyHarry »

To sice drží na dvou,ale třetí volnou díru se závitem jsem tam měl.
fafejta

#9 Příspěvek od fafejta »

xx
DirtyHarry

#10 Příspěvek od DirtyHarry »

Hovadina jsem myslel tou "hodinkou i s kávou". Já to dřel půl dne. Ten klikovej mechanism musíš sundat celej (odbrousit nýty),zbydou tam jen ty vinutý lanka (pružiny ?) a mezi ně vložíš motor - samosebou se správnym pastorkem. Já to měl venku celý a motor origo. Kdybych to dšlal znova,zmáknu to do dvou hodin - už vím co a jak sundat.
fafejta

#11 Příspěvek od fafejta »

xx
Palom

#12 Příspěvek od Palom »

DirtyHarry píše:Hovadina jsem myslel tou "hodinkou i s kávou". Já to dřel půl dne. Ten klikovej mechanism musíš sundat celej (odbrousit nýty),zbydou tam jen ty vinutý lanka (pružiny ?) a mezi ně vložíš motor - samosebou se správnym pastorkem. Já to měl venku celý a motor origo. Kdybych to dšlal znova,zmáknu to do dvou hodin - už vím co a jak sundat.

Neviem co si na tom robil pol dna. staci Od srobovat povodnu klucku, nasroubovat servo motor a pripojit kabel. S tym kablom byva niekedy najviac roboty.
fafejta

#13 Příspěvek od fafejta »

xx
DirtyHarry

#14 Příspěvek od DirtyHarry »

No možná by stačilo číst to tady pořádně. Demontoval jsem šíbr komplet,tj. boční obklady dolů,všechny stínítka,madla,světla,pak tapecírunk střechy a šíbr i s laminem. Z něj jsem ještě vytahoval ten látkový dekl. Venku prohodit a všechno zpátky. Jestli vy to zmáknete za hodinu ??? Motor je na dva šrouby do bakelitu a třetí jsem dotáhl do střechy. A sundat kliku a místo ní nasadit motor ??? Na ten původní mechanism a bez sundání tapecírunku ??? No,jestli to jde i takhle,tak jste holt machři :twisted: .
DirtyHarry

#15 Příspěvek od DirtyHarry »

Neviem co si na tom robil pol dna. staci Od srobovat povodnu klucku, nasroubovat servo motor a pripojit kabel. S tym kablom byva niekedy najviac roboty.

A jak jsi to udělal s tapecírunkem? Vyřízl do něj nožem díru na motor a pak to přelepil kusem hadru? A spínač jsi dal na sluneční clonu,ne? :D
Odpovědět