Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E39 airbag - cidlo sedacká spolujezdce jak nahradit?
-
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj par odpovedi sem nasel ele ne na to jaky je presny postup kdyz je pryc cislo u spolujezdce (zatezove na airbag) aby to slo vyrusit ? necim odporem ci co nevite nekdo co a jak? po vymazani to slo 14 dni a pak po trochu tezsim cloveku a jeho dosednuti zase sviti BAG takze bych to rad definitivne vyrusil aby fungoval porad - prosim o radu popripade kam zaject kdo to udela ale plzen a okolí dík....
-
- Kontaktovat uživatele:
tak prave sem koukal zespoda je stekr vedou 4 draty do sedacky a vyhrev tam nemam ze by meli pripraveny draty az dovnitr na vyhrev se me verit nechce....proto schnim info nekoho kdo o tomhle problemu neco vic ví..rozhodne nechci rozparat sedacku abych zjistil co a jak k cemu vedu rozhodne ty 4 draty dou kamsi dovnitr .....
-
- Kontaktovat uživatele:
Marek520 píše:čau škoda že ti nemužu poradit ale mam na svem bawu stejny problem a tom odporu vim ale taky nevim jak jej pripojit mam 520 rok 97 ....snad nekdo poradi....marcus007
Ahoj během týdne budu mít ten odpor aji s originálním konektorem(dělá me to kamoš v bmw)tak jestli ho chceš tak dej vědět ja ho tam mám taky a je vše ok.
-
- Kontaktovat uživatele:
Patrik píše:tak prave sem koukal zespoda je stekr vedou 4 draty do sedacky a vyhrev tam nemam ze by meli pripraveny draty az dovnitr na vyhrev se me verit nechce....proto schnim info nekoho kdo o tomhle problemu neco vic ví..rozhodne nechci rozparat sedacku abych zjistil co a jak k cemu vedu rozhodne ty 4 draty dou kamsi dovnitr .....mira333 píše:no nevim nevim nehadal bych se ale myslim ze ten odpurek by to mel vyresit.. a ze tam vede vic dratu.. jsou zapojeny nebo tam jen vedou hm? treba nachystany na vyhrev? podivej se do sedacky a uvidis hned jestli odpurek staci nebo ne....
2 draty na odstrel pasu a 2 na tu decku
-
- Kontaktovat uživatele:
neco sem našel......
tak red uz snad by návod byl..dráty souhlasí i u E39 ky jsou tam přesně modrá a bílá eště to ozkoušet...
alfi666 píše:ta hodnota nieje spravna
Nestaci tam dat odpor, ale treba tam dat diodu. Odpor 2,2Ohm paralelne spojit s diodou.
Anodu diody spolu s jednou nohou odporu treba pripojit na biely drot a katodu s druhym koncom odporu na modry
Tych 1325 ohm moze fungovat tiez - ale nieje to spravne riesenie.. okrem toho,, presne taku hodnotu odporu ani nezozeniete...
PS: toto je navod na E46... na E36 je to urcite take iste, ale neviem ake farby tych vodicov sa tam pouzivaju

tak red uz snad by návod byl..dráty souhlasí i u E39 ky jsou tam přesně modrá a bílá eště to ozkoušet...
-
- Kontaktovat uživatele:
no s tou diodou to je blbost, je tam klasickej tenzometr.
tenzometr je součástka,který funguje jako odpor řízený tlakem tahem.
u mé e34 jsem to měnil taky, odpor 2ohmy co jste říkali se mi zdá hodně málo. jednotka vyhodnocuje i jestli není zkrat na vedení a jestli není přerušené vedení. tak i fungují bezpečnostní alarmy v budovách když přerušíš nebo zkratuješ vždy alarm vyvoláš. 2ohmy = spojení dvou vodičů jen tak napůlžerdi. dal jsem tam odpor 47ohm obyčejnej 2W dráták. stojí kolem 1kč. kontrolka nesvítí, zdá se to být v pohodě, ale nevím co se stane když narazím jestli tam ten airbak vystřelí, testovat to tím že bouchnu do čidla na airbak se mi nechce.
tenzometr je součástka,který funguje jako odpor řízený tlakem tahem.
u mé e34 jsem to měnil taky, odpor 2ohmy co jste říkali se mi zdá hodně málo. jednotka vyhodnocuje i jestli není zkrat na vedení a jestli není přerušené vedení. tak i fungují bezpečnostní alarmy v budovách když přerušíš nebo zkratuješ vždy alarm vyvoláš. 2ohmy = spojení dvou vodičů jen tak napůlžerdi. dal jsem tam odpor 47ohm obyčejnej 2W dráták. stojí kolem 1kč. kontrolka nesvítí, zdá se to být v pohodě, ale nevím co se stane když narazím jestli tam ten airbak vystřelí, testovat to tím že bouchnu do čidla na airbak se mi nechce.
-
- Kontaktovat uživatele: