Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Automat po dvacátéprvé
E34 540iA - včera mě zase nasral. Jel jsem cca 2 hodiny v kuse, po dálnici a pořád se mi nezdálo jak to jede. Takový jakoby lehký pocukávání.
Pak při akceleraci v rychlostech od cca 60 - 120 km/h jsem cejtil už regulerní cukání, jakoby nějakej prokluz. Myslím, že to dělá jeden rychlostní stupeň.
Co by to mohlo být ? Sakra.
Automat jinak řadí dobře, žádný rázy apod. mikroproblémy.
Jen toto - nebo chci předjet auto a zase cukačka zasraná. Jednou se mi to stalo při pokusu o razantnější rozjezd z křižovatky - klepatůra jako hovado. Tak jsem musel dát nohu z plynu a chytlo se to normálně.
Pak při akceleraci v rychlostech od cca 60 - 120 km/h jsem cejtil už regulerní cukání, jakoby nějakej prokluz. Myslím, že to dělá jeden rychlostní stupeň.
Co by to mohlo být ? Sakra.
Automat jinak řadí dobře, žádný rázy apod. mikroproblémy.
Jen toto - nebo chci předjet auto a zase cukačka zasraná. Jednou se mi to stalo při pokusu o razantnější rozjezd z křižovatky - klepatůra jako hovado. Tak jsem musel dát nohu z plynu a chytlo se to normálně.
BMWPower píše:Určo to jde od nebo z převodovky??? Zkus zkontrolovat hardynu,uložení kardanu a dif.
Já bych řekl, že jo, protože po přeřazení v přibližně stejný rychlosti to přestane.
A pak - jak zkontrolovat středový uložení, diferenciál.
Hardy je nová, středový uložení jsem omrknul, hejbal jsem s ním, zdá se bejt OK, ale to stejně nic o něm neřekne. A diferenciál ? Jak by to mohl dělat. Kardan ? Proč to teda dělá jenom někdy.
Podle mě je převodovka nějaká vykurvená.
Ale jak vidím, nikdo podobnej problém neměl, neřešil.

fafejta píše:...,špatná funkce některého ventilku či jeho špatným řízením řj EGS....
Myslím si to taky, protože to dělá jen někdy.
Asi budu muset sehnat jinou skříň. Protože mě opraváři na automaty už serou. NAposled jsem to měl u jednoho pána - nic neudělal, prej dolil cca 1/2l oleje a řekl si bezostyšně 2000,-. Auto tam měl na nějakejch zkurvenejch nájezdech, ani ho snad ze spodu neviděl.

Auto jezdí, řadí bez problémů, jen občas zazlobí vibracema - říkám si, aby to nebyla nějaká předzvěst konce - jednou mě nechá v levým pruhu při předjíždění....

Panu Savkovi se nedá ani dovolat. To nemá cenu ani zkoušet.

Jezdit k němu na blint si taky nemůžu dovolit.
Je to špatný - znám několik příběhů, jak dal třeba cca 50k za opravu a po několika stech km to bylo zase rozesraný. A to jel třeba do servisu s nějakou malicherností - mohl jezdit dál, ale nedalo mu to, chtěl to mít 100%.
Dal 50k nemá auto, protože ho v rámci záruky znova aspoň měsíc budou kuchat - vyndaj skříň a radši si vezmou dovolenou, budou nadávat,... ale neopraví to. Nakonec se třeba pokusí o nějakej podvod, kterej se jim třeba vyplatí - daj mu jinou starší skříň - se "zárukou".
Takže je na tom nakonec tak - že má za 50k + další nemalý náklady to co mohl mít hned ze začátku - starší skříň. Ne zrepasovanou,..., jako novou.
Já si myslím, že opravovat automat je sázka do loterie. Za cenu třeba 30k můžu vyzkoušet 3 starší automaty. Můžou stát všecny za hovno.
A k těm ventilům - bohužel nikdo asi nedokáže zjistit, jak funguje - jak propouští,... To by musela bejt ve skříni za provozu snad nějaká kamera.

Takže je na tom nakonec tak - že má za 50k + další nemalý náklady to co mohl mít hned ze začátku - starší skříň. Ne zrepasovanou,..., jako novou.

Já si myslím, že opravovat automat je sázka do loterie. Za cenu třeba 30k můžu vyzkoušet 3 starší automaty. Můžou stát všecny za hovno.

A k těm ventilům - bohužel nikdo asi nedokáže zjistit, jak funguje - jak propouští,... To by musela bejt ve skříni za provozu snad nějaká kamera.
Ahoj,
dal bys mi prosimte kontakt (telefon, adresu) na toho Savku, pripadne nejaky opravare automatu co znas? (to plati i pro kohokoli dalsiho, kdo by o nekom dobrym a ne moc drahym na automaty vedel)...
Klecany mam docela kousek, tak bych to tam hodil. Vubec mi to neradi...
dal bys mi prosimte kontakt (telefon, adresu) na toho Savku, pripadne nejaky opravare automatu co znas? (to plati i pro kohokoli dalsiho, kdo by o nekom dobrym a ne moc drahym na automaty vedel)...
Klecany mam docela kousek, tak bych to tam hodil. Vubec mi to neradi...
fafejta píše:Lamela by to mohla dělat,pak je tmavší olej a je cítit spáleninou.Ale ta lamela může odejít i z jiného důvodu než jen běžným opotřebením,špatná funkce některého ventilku či jeho špatným řízením řj EGS.Určitě bych to nerozebíral,protože pak už to nikdo nebude chtít dávat dohromady.Zkus třeba Savku v Klecanech.
-
- Kontaktovat uživatele:
Jestli chceš tak zkus Bohm servis. Kontakt najdeš tady: http://www.wmb.cz. Opravoval mi automat na E39 a celkem spokojenost.
-
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem s automatem dopadl taky celkem bídně. Dal jsem auto mechanikovi s tím, že mi automat vyhodí ven. Říkal, že to bude měnič na repas. Tak odvezl měnič do firmy, kde mu řekli, že na to nemají součástky atd., takže by to dlouho trvalo. Tak mechoš aktivně našel někde nějakej měnič z bouračky a ten mi tam dal. S tím, že na měnič je půl roku záruka. A co jsem čekal...je to na hovno. Pořád z té převodovky jdou divny zvuky při řazení pod plynem. Kdyby mi ten mechanik zavolal a řekl mi, že si počkám třeba měsíc, tak OK, mám čím jezdit. Nedal mi ani na výběr. Teď se hádej. Nechám vyměnit olej a pak se uvidí, ale podruhé mu 20k za odvoz měniče na repas dávat nebudu...
Automat je super věc, ale jak tě potkají problémy...