Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Přechodka stěrače řidiče E34

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Butch5
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Butch5 »

Serwus, na moji byvaly E34 jsem mel u ridice na steraci takovou plastovou prechodku, diky niz jsem nemusel davat drahej sterac se specialnim uchytem, ktery E34 ma u ridice a sly tam klasicky sterace jako na kazdy jiny auto ....ted mam jinou E34 a nemuzu to sehnat....nevite, kdo a kde to prodava?? CHtel bych si tam dat na zimu sterace bez raminek, takovy ty listy, co nezamrzaj a nedelaj smouhy.... dik
Holly Moderátor
Moderátor

#2 Příspěvek od Holly Moderátor »

To teda nevím moc co máš za E34ku a co myslíš tou plastovou přechodkou. Já sem na zimu koupil obyč stěrače VALEO Silencio (za málo peněz hodně muziky) a ty maj v balení dva typy plastů na přichytávání k různým typům aut. Nasadil sem ty který sou snad na 90% aut, nacvakl na auto a NoProblem. stejně tak bych je teď mohl sundat a nasadit na strýcovo saxo, nebo bratrancovu Lagunu... úplně obyč stěrače... Zkus třeba nafotit rameno toho stěrače a postnout to sem :wink:
Kail

#3 Příspěvek od Kail »

E34ka má opravdu velmi VELMI prapodivné uchycení řidičova stěrače,já taky nesehnal žádný stěrače který pasujou,dokonce i když je tam vzadu napsáno že je to i pro bmw 5 rok 88-95 tak tam řidičův nejde nasadit.Jde o to že na řidičově straně je na konci ramínka ten oblouček do kterýho stěrač zacvakne ohnutej na druhou stranu a jestě je to ramínko nějak naohybané aby nebránilo ve výhledu,já jsem prostě nesehnal stěrač kterej tam jde...

PS: Taky jsem chtěl ty bezramínkový stěrače alá Passat atd.,ale usoudil jsem že jsou na e34 naprd,protože i kdybych ho dal k řidiči,stejně má e34ka sklo na krajích strašně ohnutý a u spolujezdce ten bezramínkovej stěrač nedokáže kopírovat okno,koneckonců krom origo to nedokáže skoro žádnej... :wink: .Takže asi jedině origo...
Holly Moderátor
Moderátor

#4 Příspěvek od Holly Moderátor »

Hmm, tak to teda mám asi divný stěrače... Mě to normálně de, jak říkám, stěrače VALEO Silencio a pandou tam jak prdel na hrnec. Dokonce se jim daří kopírovat i ten ohyb u spolujezdce, kterej je teda vážně velkej...
vilejs

#5 Příspěvek od vilejs »

vsak ale VALEO silencio maji ramenka.ja je mam taky. tady je obrazek:

http://www.faro.sk/catalog/stierace/bmw ... -e34-sedan
Strosek

#6 Příspěvek od Strosek »

holly a vilejs - nemáte nějaký překopaný stěrače ?

Mohli by jste to někdo vyfotit.

Na E34 jdou jedině stěrače jen pro e34 - pro řidičův stěrač.
Holly Moderátor
Moderátor

#7 Příspěvek od Holly Moderátor »

Strosek píše:holly a vilejs - nemáte nějaký překopaný stěrače ?

Mohli by jste to někdo vyfotit.

Na E34 jdou jedině stěrače jen pro e34 - pro řidičův stěrač.

Že bysme je měli překopaný oba stejně??? To se mi nějako nezdá... Ale tak já to zkusím zítra vyblejsknout jestli si na to vzpomenu...
Strosek

#8 Příspěvek od Strosek »

Asi jo, protože stěrače, který se normálně serou na většinu aut se na e34 před řidičův xicht namontovat nedaj.
Protože to asi sralo i majitele před vámi, tak to normálně asi uřízli a dali tam jiný "páky".
vilejs

#9 Příspěvek od vilejs »

ale nee.ja kupuju furt i s tym spoilerem.predtym jsem mel nejake skf nebo jak se to jmenovalo.a ted to valeo.ty skf maji i ten zluty picus co signalizuje opotrebeni.i na e32 jsem to mel.jeden kus stoji cca 1000,-
Strosek

#10 Příspěvek od Strosek »

vilejs píše:ale nee.ja kupuju furt i s tym spoilerem.predtym jsem mel nejake skf nebo jak se to jmenovalo.a ted to valeo.ty skf maji i ten zluty picus co signalizuje opotrebeni.i na e32 jsem to mel.jeden kus stoji cca 1000,-

No tak to jo, za cca 1000,- - to budou pro e34. Ať už toi dělá Valeo, Bosch,...

Já myslel, stěrače, který maj v každý hypernově,... za cca 100 kus :twisted: .

Jde mi o to, že třeba stěrač řidiče z e30 na e34 nejde ani náhodou ( nemyslím velikost - jde o uchycení ).
vilejs

#11 Příspěvek od vilejs »

ja tak.no takove za 150,- tam nejedou.to radeji kup ty gumicky a vymen iba ty.ja taky hledal vsude lacaky,ale nenasel. :cry:
Pietro
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Pietro »

jj, ridicuv sterac vyrabi novej snad jen origo a SWF( muzu doporucit, stiraji pekne a dlouho, cena ale velka...)
Da se to vyresit treba zamenou celeho raminka z jineho vozu, sice pomerne prasarna prvni tridy, ale taky se to necha, kdysi jsem mel na E34 cela raminka ze Scorpia... :oops:
A pokud si dobre pamatuju, tak ta redukce byla dodavana ke steracum Champion...
vilejs

#13 Příspěvek od vilejs »

Pietro píše:jj, ridicuv sterac vyrabi novej snad jen origo a SWF( muzu doporucit, stiraji pekne a dlouho, cena ale velka...)
Da se to vyresit treba zamenou celeho raminka z jineho vozu, sice pomerne prasarna prvni tridy, ale taky se to necha, kdysi jsem mel na E34 cela raminka ze Scorpia... :oops:
A pokud si dobre pamatuju, tak ta redukce byla dodavana ke steracum Champion...

SWF to je.. ja blb napsal SKF...no jo ty jsou dobry..
radokrno

#14 Příspěvek od radokrno »

mohl bych vědít důvod toho opačného systému u řidiče,,,
jinak se stěračema je to fakt porod..nejlepší bude si to objednat u třeba uatokelly ,,jen nevím zdali pro řidičovu stranu je zapotřebí s tím spojlerem či nikoly...

příklad spolujezdcova strana
http://obchod.autokelly.cz/detail.aspx? ... =ST%20VM18

řidičovy strana
http://obchod.autokelly.cz/detail.aspx? ... ST%20VM105

pokud to tak má opravdu být jdu do nich ,ale jestli to nebude plnit tu funkci co chci tak to už rošlapu a jezdim bez nich...

má s tim někdo zkušenost ,myslím těmnito stěrači??díky moc
radokrno

#15 Příspěvek od radokrno »

koupeno a sedí luxusně,na řidičovu stranu se spojlerem,a hned po vyndání je vidět jiný způsob úchutu..na stranu spolujezdce klasika ale zřejmě boubou lépe a hlavně bez šmouh koupírovat a stírat okno...na E-34 jedině tyto typy.vakeo,swf či bosch..žádný složitý řešení či zbytečný překopávání...věc je to dražší ale oto dýl snad vydrží...
Tickerow
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Tickerow »

No me to stvalo porad hledat vhodny sterace...takze sem raminko u ohnuti kam zapada sterac uriznul, otocil, privaril, zabrousil, nastrikal a muzu tam dat sterace jaky potrebuju...abych kupoval porad origo za nechutny penize, to je mi lito :D
Perunwit

#17 Příspěvek od Perunwit »

máte někdo zkušenost se stěrači z Aukra?

http://aukro.cz/sterace-sada-bmw-5-e34- ... 73189.html

v Kelly stojí ty Bosch 1200kč a Championy 1100 kaček, což je masakr
Tickerow
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Tickerow »

to si radsi dve kila priplatim a koupim origo Valeo nebo Bosh v Kelly s BMW slevou...Aukru neverim...
ViktorDDD

#19 Příspěvek od ViktorDDD »

ja som kúpil so zľavou origo bosch za 31€ a stierajú dobre
Perunwit

#20 Příspěvek od Perunwit »

.....
Odpovědět