Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Jak dostat nej zvuk z Bussines Reprosoustavy v e39

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
petrE70
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od petrE70 »

Mihal píše:
Mihal píše:Taky by mi to zajímalo. Dá se v e39 vyměnit rádio Bussines za Professional. Konektor by měl být stejnej. ale jde mi o to jestli se nemusí změnit ještě něco. U bussines rádia se nastavují basy, vejšky atd přímo na radiu, ale u Professionalu nejspíš přes MID tak jestli to bude fungovat když ty rádia jen mezi sebou prohodím. Díky

Nikdo nevíte jestli se dá Bussines prohodit za Professional a taky jestli se kvalita poslechu znatelně zvlepší???

V pripade ze jde zvuk do zesilovace a potom do repro nema vymena krom funkci zadnej smysl protoze zvuk prevadi zesilovac a repraky to reprodukujou.Podle me bych zacal reprakama jak sem psal az potom bych menil zesilovac.Verim,ale tomu ze samotnou vymenou reproduktoru se zvuk rapidne zlepsi.Samozrejme za predpokladu kvalitnich repraku.
srad96

#22 Příspěvek od srad96 »

petrE39 píše:
Mihal píše:
Mihal píše:Taky by mi to zajímalo. Dá se v e39 vyměnit rádio Bussines za Professional. Konektor by měl být stejnej. ale jde mi o to jestli se nemusí změnit ještě něco. U bussines rádia se nastavují basy, vejšky atd přímo na radiu, ale u Professionalu nejspíš přes MID tak jestli to bude fungovat když ty rádia jen mezi sebou prohodím. Díky

Nikdo nevíte jestli se dá Bussines prohodit za Professional a taky jestli se kvalita poslechu znatelně zvlepší???

V pripade ze jde zvuk do zesilovace a potom do repro nema vymena krom funkci zadnej smysl protoze zvuk prevadi zesilovac a repraky to reprodukujou.Podle me bych zacal reprakama jak sem psal az potom bych menil zesilovac.Verim,ale tomu ze samotnou vymenou reproduktoru se zvuk rapidne zlepsi.Samozrejme za predpokladu kvalitnich repraku.

Čo nemáš na začiatku to na konci nedoženieš.
Kvalitné repro pomôže.Ale aj tak skor či neskor príde výmena rádia..
Ja som menil repráky.Potom naložil wofer.Bolo to oveľa lepšie.
Ale aj tak to ešte nie je kvalitná hudba.
Len neviem čo z rádiom.Nechcem prísť o BC.
Mihal

#23 Příspěvek od Mihal »

Někde jsem četl, že je možný vyndat orig. rádio (pod vyklápěcí lištou) a dát místo něj normální 1din rádio. Prý je tam na to místo a BC by zůstal. Některý 1din rádia se dájí propojit redukcí s ovládáním na volantu a ty lišta by to pěkně zakryla. To by nebylo špatný řešení. Teď už jen, aby to někdo zkusil a vyfotil
magic
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od magic »

Mihal píše:Někde jsem četl, že je možný vyndat orig. rádio (pod vyklápěcí lištou) a dát místo něj normální 1din rádio. Prý je tam na to místo a BC by zůstal. Některý 1din rádia se dájí propojit redukcí s ovládáním na volantu a ty lišta by to pěkně zakryla. To by nebylo špatný řešení. Teď už jen, aby to někdo zkusil a vyfotil

bohužel takovou redukci jsem ještě neviděl :((, asi se tam nevejde, ovšem do e38 jde normalni radio na to misto v pohodě! ake je tam vše větší
Zaza
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Zaza »

Ahoj , z mé praxe vím,že někdy stačí ponechat původní repra ,ale vyměnit kondenzátory na vyhýbkách ,pokud jsou pasívní.Místo obyčejně elektrolytů na středech a nekdy také 2mikro na výškách , dát styroflexy ve stejných hodnotách.A jede to za pár kaček a trošku práce.Zaza.
magic
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od magic »

Zaza píše:Ahoj , z mé praxe vím,že někdy stačí ponechat původní repra ,ale vyměnit kondenzátory na vyhýbkách ,pokud jsou pasívní.Místo obyčejně elektrolytů na středech a nekdy také 2mikro na výškách , dát styroflexy ve stejných hodnotách.A jede to za pár kaček a trošku práce.Zaza.

právě,. ta prace.. jebačky a tak, a ted je kosa, a fakt se mě do toho nece ;) Předek hraje jakš takš, akorat bez basů, ten zadek je krize =)
petrE70
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od petrE70 »

magic píše:čuzz lidi, mam teď e39 a je tam "biznis" ozvučení, narovinu ve srovnani s Volvem, Peugeotem, atd... v tom roce, je to hrůza :). hlavně žádný BASS, a takove nemastné neslane.

Máte někdo tip jak z toho origo radia atd, vymáčknout slušný zvuk. Repro vyměnit neni problém, ale nechci do ničeho zasahovat. žádne tahani kabelů, řezání, vrtání a tak.

A chtěl bych trochu dynamiku, a nějakej Bass :) kdyby se dal někde vyměnit nějakej zesilovač nebo poladit.., povídejte.

Díky za tipy

Kdyz neni problem tak je vymen ty repraky za poradny a pak dej vedet.Zarucuju ti o tridu lepsi zvuk s vyraznym podanim basu a vysek.
magic
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od magic »

a tip na to repro máš? dneska jsem zapojil provizorně SUB, a je to o poznani lepší, a vyměnil zadni repro.
petrE70
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od petrE70 »

magic píše:a tip na to repro máš? dneska jsem zapojil provizorně SUB, a je to o poznani lepší, a vyměnil zadni repro.

Ja sem ti tip posilal koukni se zpet.Po mejch zkusenostech sou Phase spicka.Ale zalezi kolik do toho chces investovat.
Ankaval

#30 Příspěvek od Ankaval »

Trapil sem se také asi tři měsice od koupě,a pak.Vyhodil jsem všechno,akorat se mí nechtělo bourat tak jsem se rozhodl Pioneer 88RS a k tomu Hertz ESK 130 NEW + zesík od Hertz 4 kanal.Rozdil okamžitě byl poznat
a takový že bez BC sem si rychle zvykl.Akorat 13cm repro aj Focal nedokaže zahrat basy,tak že uvažuji zesilit Akt.sabem od Pioneeru.
kompletace přikladam:
http://www.ahifi.cz/autoradia/deh-p88rs-ii.html
http://www.ahifi.cz/reproduktory/hertz-esk-130-new.html
http://www.ahifi.cz/zesilovace/hertz-ep-4.html
http://www.ahifi.cz/subwoofery/pioneer-ts-wx11a.html
Není to reklama,akorat jsem kupoval repro a zesik u něj.
magic
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od magic »

petrE39 píše:
magic píše:a tip na to repro máš? dneska jsem zapojil provizorně SUB, a je to o poznani lepší, a vyměnil zadni repro.

Ja sem ti tip posilal koukni se zpet.Po mejch zkusenostech sou Phase spicka.Ale zalezi kolik do toho chces investovat.

Phase mam zesik na basak 437w RMS, pěkně draha kurva.

Jinak jsem trochu poladil ekvalizer, dozadu jenom aby se neřeklo, jsem dal 13tky compa od Rainbow (valeli se mě na chalupě ) a zapojíl jsem 500W RMS Hifonics přes redukci ze repro na RCA, a hraje to si myslím dost slušně!
Cossie
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Cossie »

Co se týká 13cm repro, tak jediné, které dokáží zahrát basy jsou Radical Audio, jenže jejich cena je bohužel dost nekopromisní :(
ExBMW E39 530iA
Ex BMW E61 525d
ExBMW E39 528i
P51

#33 Příspěvek od P51 »

zdravím všechny!

Potřeboval bych poradit neustále mě na e39 chrčí repro při zatáčení a na nerovnostech jeden reprák byl spálený tak sem ho vyhodil ale chrčí to stále! Neměl někdo podobný problém?
Susi

#34 Příspěvek od Susi »

Zdravím, k té hudbě:

Tenhle problém jsem taky nějaký pátek řešil a výsledek je, myslím, uspokojující.

Takže, rádio "Business CD" jsem chtěl každopádně ponechat, ale protože jeho koncový zesilovač je na 2 věci...., našel jsem na internetu člověka, který se živí opravami autorádií a ten pro mě udělal základní a nejdůležitější úpravu, kterou jsem potřeboval - rádio vyndal, rozebral a z předzesilovače vyvedl nezesílený signál zvuku do RCA konektorů. Mám tedy origo autorádio s 4x výstupy RCA (cich).
Další postup je asi jasný - protažení 4xRCA kabelu do kufru a buď dvoukanál na SW, nebo čtyřkanál na SW + přední kompa (nová, silnější). Já volil druhou variantu a rozhodně pro mě není problém kvalitně (v rámci možností) ozvučit letní akci u ohně tak, že neslyšíte, co si metr vedle Vás dva povídají. Nevím, jsetli jsem se vyjádřil dostatečně - zkrátka hraje to velmi nahlas a relativně velmi kvalitně. Relativně proto, že rádio jako takové (Business - 10 let staré rádio zn. PHILIPS) má prostě svoje limity a je jasné, že výměna rádia by vše posunula o značný kus dál. Kdo ale viděl v E39 krytku + neoriginální rádio, spokojí se i s malinko méně kvalitním přednesem. :D :D

Případné dotazy rád zodpovím.
Susi

#35 Příspěvek od Susi »

Na odpověď typu:
Jasně, ale signál z rádia se přeci dá měničem signálu převést na linkovou úroveň, tak na co rozebírat rádio?
Rád bych rovnou řekl, že změna rádiem zesíleného signálu měničem zpět na nízkou úroveň má dost negativní vliv na výslednou kvalitu zvuku.

Signál jde z rádia do vlastního koncového (nekvalitního) zesilovače, pak jde zvuk kabelem o průměru 00prd do zadní části auta a následně ho měnič za 300,- převede zpět na nízkou úroveň, aby ho konečně mohl opět zesílit Váš kvalitní a drahý externí zesilovač.........
StepanMatl

#36 Příspěvek od StepanMatl »

V kterým drátu je plus jen po zapnutí rádia (potřebuju pro subwoofer)? :)
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od Snejk »

modrej :)
StepanMatl

#38 Příspěvek od StepanMatl »

Modrej tam není :D
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od Snejk »

Obrázek
prostě pin č. 16
LLuKKi

#40 Příspěvek od LLuKKi »

Zná někdo někoho kdo by předělál origo e39 rádio a vytáhl z něch RCA konektory jak tady psal Susi??
Odpovědět