Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Problém s otevřením kapoty E39..

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Holin

#1 Příspěvek od Holin »

Zdar!

Prosím o radu, prasklo mi bohužel lanko na otevírání kapoty.
Nějaký fígl, jak nouzově kapotu otevřít??
Už to z váš někdo opravoval? Nějak se mi nadaří v ETK najít, kudy to vede..

Díky! :(
Horys
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Horys »

To lanko je ze třech častí jso spojeny na levém podběhu v takové černé plastové krabičce jedna část vede do předu k zámkům a ta druhá jde pod pilovím filtrem (vedle brzdového válce) do auta k páčce.

http://bmwfans.info/original/E39/Lim/52 ... l-41_0057/

je to (11,22,23)
Holin

#3 Příspěvek od Holin »

Díky za odpověď!

A jak se tedy dostanu pod kapotu, když klasické otevírání páčkou zevnitř od řidiče nefunguje?? Musí být nějaký pohodlný nouzový způsob, když to lanko praskne, ne??
coupe-meister

#4 Příspěvek od coupe-meister »

Co já mám zkušenost, tak jsem sundal všechny plasty nalevo od pedálů a celé jsem to odstrojil a než mi přišlo nové (cca 500 kč) tak mi z bowdenu koukal zbytek lanka, tak jsem ho vytahoval pomocí kombinaček.
Holin

#5 Příspěvek od Holin »

Lépe jsem hledal a našel toto téma, v kterém se to již řešilo..

http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... t=ledvinky

Jinak jsem ještě zjistil, že nejjednodušší způsob je prý přes ledvinky, vycvaknout zvenčí vnější díl ledvinky, potom upravit polohu vnitřního dílu ledvinky a tím si zpřístupnit prostor za ledvinkama, kde už to prý není problém odemknout..

Jen jsem nikde nenašel nákres, jak a v jakém místě jsou do sebe ty ledvinky uchycený, zřejmě nějaký plastový zobáčky, který se určitě dobře lámou.. :( Tak snad to nebude můj případ..
jurasis

#6 Příspěvek od jurasis »

Holin píše:Jinak jsem ještě zjistil, že nejjednodušší způsob je prý přes ledvinky, vycvaknout zvenčí vnější díl ledvinky, potom upravit polohu vnitřního dílu ledvinky a tím si zpřístupnit prostor za ledvinkama, kde už to prý není problém odemknout..

OT:
Není nad to, dávat na web návody tohoto druhu...
.
Proč většinou zvítězí hloupá myšlenka? Protože moudřejší přece vždycky ustoupí...
.
Holin

#7 Příspěvek od Holin »

Jak jsem nakoupil, tak prodávám, přesně toto mi po telefonu řekl technik BMW! A mimochodem, není nad OT tohoto druhu.. :wink:
Peasy

#8 Příspěvek od Peasy »

Cau kdyz sem kupoval mou E39 tak me tam chybela packa, ted zalezi kde to mas urvane ale jinak kolega mel pravdu taky sem to oteviral tak ze sem tahal kombinackama za hole lanko!!! :wink:
Odpovědět