Voda v chladiči OK.
Olej viditelně neteče.
Byla zašpiněná nádobka na servu-ta je ted ocicstena a cekam.
PORADTE

Stačí většinou pouze ty těsnění.Tickerow píše:ja mam E34 525i 24V z 90...a zere mi to jeste o neco vic oleje...kourivost nejak nepocituju a unik taky ne...mozna malinko pod vikem...
2 major: Co vsechno se musi vymenit na tech ventilech? Staci jenom to gumovy tesneni co stoji asi jenom 18-50,-Kč nebo jeste neco dalsiho? 24V to uz je pak rana treba pri vymene vsech ventilu...
dave155 píše:Zdravim. Mam ted celkem problem kterej mi vrtá hlavou.. Mam najeto po vymene oleje asi 3000km(auto mam 3 měsíce) a uz jsem 2x dolejval asi po 0,5l olej. Zacíná mě to celkem rusit vánoční pohodu tak se chci se zeptat zda neco neporadíte.
Voda v chladiči OK.
Olej viditelně neteče.
Byla zašpiněná nádobka na servu-ta je ted ocicstena a cekam.
PORADTE
Ahoj dave, tak to je přesně ten důvod proč jsem psal aby jste uváděli typ motoru a ostatní info. Pokud se jedná o M52, může to být i problém s nikasilem přesně tak jak píše mario.dave155 píše:Dekuji vsem kteri se zucastnili diskuze!
jak jsem psal- na motoru mam najeto zhruba 5000, z toho 3000 po výměne.
Je to motor M52 523i, najeto podle me kolem 250 tis (153 na tacho, nikde nic osahanyho a sedrenyho, po 2 majiteli, krasny zvuk, zatah, zadny problem s kourivosti ci ztratama vykonu, dobra spotreba 7,5-10l/100km)
Jsem zvyklej vetsinou jezdit s nejakou rezervou na merce oleje a celkem me rozciluje kdyz se pohybuju na minimu-proto jsem 2x dolil.
Budu dál pozorovat, co se bude dít. Treba to i nekomu pomuze co psal Major, protoze olej menit neni reseni(mam 0w-40). Jednou jsem tu cetl o propustnosti gufera u remenice a ze to cakalo na nadobku od serva. Je dva dny komplet vycistena, protoze zespoda byla trochu spinava vcetne hadice.
Kdyby cokoli nekoho napadlo na co se mam soustredit napiste. Dekuji