NAZDAREK.. CHTEL JSEM SE ZEPTAT JESTLI SE DO E 39 DAVALY MASAZNI SEDACKY PROTOZE JSEM NEKDE NA NETU KOUKAL DO INZERATU A NEKDO TAM PRODAVAL E39 S MASAZI ALE ZAJIMALO ME JESTLI JE TO NEJAKA DODELAVKA NEBO CO.. JA TO PROSTE CHCI TAKY
určitě se tam dávali, i do před FL. Vím minimálně o jedný E39 rv. 1998, která je má ve výbavě, a není to žádnej bastl nebo výměna. Takže za příplatek to určitě šlo i do E39.
a myslim tim masážní, tzn. že po zapnutí spínačem pod klimou ti začne brnět sedák. Dofuk vzduchem je snad jen na bederku ne?
není masáž jako masáž, pokud myslím masážní tak jsem mysel něco jako je u e60 tam to opravdu masíruje, ale to že to brní tak to stačí když máš DIESEL a stačí je nastartovat, ale podle tech obrázků v tom inzerátu asi opravdu nějaká taková funkce brnění v e39 opravdu existuje ale to opravdu vidím poprvé
Já je mám na obou předních sedačkách u 540i z roku 2000. V sedačce je několikakomorový vak s nemrznoucí kapalinou, kterou čerpadlo přečerpává. Sedačky nebrní, ale pod prdelí jezdí kapalinový válec. Na dlouhé cestě je to docela příjemné.
Masazni sedacky se do e39 nedavali. Tlacitka na stredovem panelu dole pod ovladanim klimaautomaticu ktera jsou vedle vyhrivani sedacek jsou jako volitelna vybava a jde o tzv. "Aktivsitz" takze aktivni sedacka. Funguje to tak ze v sedaku jsou 2 vaky a ty se po zapnuti stridave nafukuji (nevim ted jestli je v nich vzduch nebo kapalina) a tak lehce meni tvar sedaku. Melo by to snizovat unavu "horni casti stehen":). Nejedna se ale rozhodne o masazni sedacky!!!
"Aktivsitz" je výbava číslo 455 a překládá se jako masáží sedačky. Nic jiného se do e38 a e39 nedávalo. V některých sedmách byly aktivní sedačky i vzadu.
A nevíte jak zjistim,ze to ta sedadla umi? Namontoval jsem nedavno el. sedadla a jeste tam zbylo spousty volnych pinu. Na pamet to asi nebude ne? To jsem nezapojoval. Slo mi jen o kuzi a vyhrev.