Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Závada elektroinstalace
Typ 525i r.v. 91 - Při zapnutí světel se objevují následná chybná hlášení na displeji: hlavní světla, obrysová světla, zpáteční světla a brzdová světla nesvítí - přitom normalně svítí. Dále se vyskytovali problémy se stahovaním oken a se stěrači...tyto problémy již byli vyřešeny.
Prosím o případnou pomoc k vyřešení prvně uvaděnych problému.
Prosím o případnou pomoc k vyřešení prvně uvaděnych problému.
Mno já mám podobný problém, akorád mi svítí na palubovce, že mám prasklou žárovku v pravým zadním světle... Po kontrole a pro jistotu vyměnění žárovek z jedné strany do druhe a ubespečení, že vše funguje tak jak má, tak hláška svítí dál...
Co to sakra může být? Taky ten lightmodul? A kde ho najdu? Rožlo se to po tom, co jsem měl auto na zvedáku, ale to stím asi nesouvisí.
Jo mám 530d 2000 sedan

Jo mám 530d 2000 sedan
-
- Kontaktovat uživatele:
No, mě zase neblikají kontrolky blinkrů u budíků, přitom normálně jdou. Kontrolka dálkových sv. taky nesvítí, přitom světla svítí. U mlhovek jakbysmet. Na BC si navolím hodnoty jako spotřebu, dojezd a všechno ostatní, jenže chybová hlášení se mi tam neobjevují (např. hladina chl. kapaliny, prasklé žárovky, hladina oleje, voda v ostřikovačích, atd...). Taky mi nejde rádio, jen obrazovka (4:3) svítí bíle. Jinak podsvícení celé přístrojovky je 100%.
Ale při startu se mi přitom všechny kontrolky rozsvítí (ABS, ASC, brzd. obložení, parkovačka.... Všechno!
Tak nevím...???
Jo jo, elektrika... Bez ní to nejde. Ale jak si postaví hlavu, je to pěkně na PIKAČU!!!
Ale při startu se mi přitom všechny kontrolky rozsvítí (ABS, ASC, brzd. obložení, parkovačka.... Všechno!
Tak nevím...???
Jo jo, elektrika... Bez ní to nejde. Ale jak si postaví hlavu, je to pěkně na PIKAČU!!!
-
- Kontaktovat uživatele:
alpineman píše:No, mě zase neblikají kontrolky blinkrů u budíků, přitom normálně jdou. Kontrolka dálkových sv. taky nesvítí, přitom světla svítí. U mlhovek jakbysmet. Na BC si navolím hodnoty jako spotřebu, dojezd a všechno ostatní, jenže chybová hlášení se mi tam neobjevují (např. hladina chl. kapaliny, prasklé žárovky, hladina oleje, voda v ostřikovačích, atd...). Taky mi nejde rádio, jen obrazovka (4:3) svítí bíle. Jinak podsvícení celé přístrojovky je 100%.
Tak nevím...???
Ty naše Báwa si znás dělají pěknou prdíznu...

Dnes jsem nastartoval a vše funguje jak má. Úplně všechno!!! ...prostě nechápu

Ale už jsem se stačil objednat na diagnózu a případnou opravu do SRN. Rušit to samozřejmě nebudu a auto nechám prohlídnout.
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem byl dnes v BMW v německu na diagnóze...
Přečtení závad z paměti, proměření několika míst elektroinstalace, vizuální kontrola vozu, doporučení řešení drobných závad, předání diagnostického protokolu. Jelikož závada z ničeho nic zmizela (způsobil to "LCM" LICHTCHECKMODUL - nyní OK), mám přijet za pár týdnů a uvidí, co bude v paměti za závady.
Zdržel jsem se asi hodinu. A cena? Bratru 21,90 € i s daní - sakum prdum!!! :palec:
Přečtení závad z paměti, proměření několika míst elektroinstalace, vizuální kontrola vozu, doporučení řešení drobných závad, předání diagnostického protokolu. Jelikož závada z ničeho nic zmizela (způsobil to "LCM" LICHTCHECKMODUL - nyní OK), mám přijet za pár týdnů a uvidí, co bude v paměti za závady.
Zdržel jsem se asi hodinu. A cena? Bratru 21,90 € i s daní - sakum prdum!!! :palec:
-
DCX11 píše:Asi si to auto ze mě dělá prdel nebo co, bo kontrolka zadního světla zase svítí! Tak já už nevím co to je...![]()
to: Birkoff- a za kolik a jakou jsi tu diagnostiku koupil?
No asi takhe, koupil jsem převodník pro Carsoft 6.5 za necelou trojku, ale ten soft je "hloupej" a nic neumí. Pokračoval jsem Inpou, která je o poznání chytřejší, ale po počátečním nadšení, stejně neuměla některý věci, co jsem potřeboval, takže to vyústilo a stalo se nevyhnutelné, splácal jsem starší PC (levnější řešení než ntb), Widle, WMware, a teď mi chodí DIS a SSS. Prozatím mi to stačí ke spokojenosti.