Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
klucka na dverach E39
nazdar ludia, mam taky problem. Nemozem otvorit zadne dvere za soferom, ale len zvonku, z vnutra to ide v pohode... mal som dole tapacir a vsimol som si, ze to tiahlo (ci ako to nazvat) sa pohne asi tak v polovici pohybu vonkajsej klucky... neviem ako to mam rozobrat, z vonku to asi nepojde (bezpecnost) a z vnutra neviem najst cestu... nechcem tam pchat srobovaky a zbytocne poskriabat lak, pomozte ako na to... stretol sa niekto s takym problemom??? za odpovede vopred dakujem...
Vnitřní tapecirunk stáhneš v pohodě, stačí povolit šroub pod kličkou, pokud máš roletky na okna tak i pod lištou s roletkou, pak vezmi široký šroubovák a všechny ty klipsny opatrně vycvakni. Nemusíš se bát, pokud budeš opatrný tak tam není co zničit.
V té kličce sedí lanko od kliky v takovém pouzdře, když budeš mít tapec venku tak to uvidíš. Je možné že ti jen lanko vyskočilo z toho pouzdra. Tím pádem sice lanko za kliku zatáhne, ale ne dost na to aby se odjistil zámek. Stačí ho zastrčit nazpět do kliky a je hotovo. V horším případě se to pouzdro ulomilo, taky se to stává. Pak je třeba koupit novou kliku. Jinak pak se nabízí ještě jedna varianta proč ti to zevnitř nejde otevírat, jmenuje se to dětská pojistka. Ta je vedle zámku když máš otečvřený dveře. 

mnooo, ono praveze z vnutra sa to otvorit da... len z vonku sa neda... zatiahnem a nic... ako keby boli dvere zamknute, zistil som ze staci potiahnut silnejsie (skoro az vylomit klucku) a dvere sa otvoria, aj to ich musim tahat von, tzn. ze neodskocia...
ale ked uz mam tapec dole a cez dieru vidim na ten mechanizmus, tak som si vsimol, ze ked zatiahnem vonkajsiu klucku, tak to tiahlo (alebo ako to mam nazvat, alebo "drot") sa pohne az v polovici drahy klucky...
ak sa s tym nikto nestretol, tak aspon poradte postup ako tu vonkajsiu klucku rozobrat...
toto co si spominal som uz riesil
, som vymenil stahovacku na okno a tu blbost som nedal na miesto, tak som na to asi po hodine prisiel (moja blbost ze som si nevsimol ako to bolo ked som to rozoberal...
), ale dik aj tak... 
ale ked uz mam tapec dole a cez dieru vidim na ten mechanizmus, tak som si vsimol, ze ked zatiahnem vonkajsiu klucku, tak to tiahlo (alebo ako to mam nazvat, alebo "drot") sa pohne az v polovici drahy klucky...
ak sa s tym nikto nestretol, tak aspon poradte postup ako tu vonkajsiu klucku rozobrat...
toto co si spominal som uz riesil