a spočítal sis to podle co natankuješ a kolik najedeš km. ten BC se nějak musí zkalibrovat, někde byl tady návod. jinak jezdím max do ty 10l, normálně kolem 8l
,mno,diesel opravdu neveme max 9 litrů po městě .
Myslím že 11l litrů při jízdě jen po městě je krásný .Je to 2.5 litr a přes 1500Kg těžký auto - to hold nebude jezdit za spotřebu jako zdaleka ne tunu vážící Golf 1.6D
E34 TDS Touring mi po městě bral kolem 8...občas i míň..nemělo to velkej BC, tak sem musel počítat a vyšlo mi něco kolem 8...aby to jelo za 11 se mi nikdy nepovedlo..ani když sem jezdil jak dobytek...
Ber to tak že je zima, to hned hodí litr navíc a jestli nejezdíš po městě hodinu s pěkně prohřátym motorem je ta spotřeba normální. V létě tam budeš v pohodě do 10 litrů.
tak ja za 4 roky nemel ani jednou spotrebu na nadrz pres 10 a to sem po praze jezdil hodne... ne stylem brzda plyn, ale stani v kolonach 4 dni v tydnu.
Souhlasím s Kailem - šestiválec, 1,6 tuny, hezkých pár let stáří... Já si spotřebou moc hlavu nelámu (netankuju u pumpy),nejezdím sice jak prase,ale pružně,svižně a deset litrů je normál. Když vezmu zimu,zhasínání a startování motoru každých 10 km,pak jedenáct l/100 km není problém. Proti papírovým údajům výrobce se dá spotřeba akorát zvedat nahoru,ještě se mi s žádným autem nestal opak (Asi by sami koukali,že někdo udělá městský provoz za 8,když sami uvádí 10 l ).
E34 Touring 525 TDS rok 96, po městě 10 litrů, na štreky prázdnej 6,1 a plnej 6,7 liru. To bylo chorvatsko a po dálnici do 120 km/h, tempomat. Spotřeba perfektní a toho si u svého TDSa cením. Měřeno litrově vždy do plné nádrže /a počítat umím/
Zdá se ti to moc nebo málo? Já když resetnu palubní počítač a jezdím pouze po městě, tak v pohodě 14 litrů na 100 km. Mám benzín 2,2 obsah..
Jinak kombi mám kolem 9 litrů..
Po dálnici jezdím kolem 8,5 na 100..
Johny9 píše:Dlohodoba 7,5 mimo mesto 6,5 normalni jizda.Udaje o spotrebe z BC i podle dotankovani mi sedi
Souhlasím , taky tak jezdím .... a to nejsem brzda provozu .
Nechce to mít dřevěný nohy 11l jsem měl jen jednou a to jsem pospíchal ke kámošce, abych ji odvezl do porodnice