Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Rada s 530i
530i má automat ZF 5HP19 což je jeden z nejlepších, které se do E39 vůbec dávaly. Třeba 530d měly převážně GM a ty se časem rády staví na hlavu. Pokud mu majitel v nějakém rozumném intervalu vyměnil olej (dejme tomu do 120 tisíc km), nebál bych se toho.
Motor M54 je OK, ale jako u každého BMW je třeba si ohlídat chlazení
Motor M54 je OK, ale jako u každého BMW je třeba si ohlídat chlazení
mrzolt píše:Presel jsem z 530d na 530i a nemuzu si stezovat. Mam manual a naprosta spokojenost. Automaty se sypali v 530d snad kazdy kdo 530dA mel tak s nim resil problemy je toho tady dost o tom na foru. Prej se vyrabeli ty automaty ve Spanelsku jsem nekde slysel.
Povedz v čom vidíš najväčší rozdiel oproti 530D, lebo tiež uvažujem o výmene za 530i, lebo už nenajazdím až tak veľa, ale na druhej strane jazdím dosť po meste a krátke trasy, takže neviem či by som urobil dobre.A okrem toho mám r.2002 v slušnom stave aj výbave a s prehľadnou históriou a zohnať podobnú 530i asi nebude ľahké.
Pro me je lepsi z toho duvodu ,ze nenajezdim tolik KM za rok. Diesel jezdil dobre ,ale tohle jede mnohokrat lip a mam radsi vlastnosti benzinoveho motoru. Dalsi vec, co se mi libi je ,ze neresim problemy s turbem,vahou vzduchu a podobnyma nesmyslamadandy píše:mrzolt píše:Presel jsem z 530d na 530i a nemuzu si stezovat. Mam manual a naprosta spokojenost. Automaty se sypali v 530d snad kazdy kdo 530dA mel tak s nim resil problemy je toho tady dost o tom na foru. Prej se vyrabeli ty automaty ve Spanelsku jsem nekde slysel.
Povedz v čom vidíš najväčší rozdiel oproti 530D, lebo tiež uvažujem o výmene za 530i, lebo už nenajazdím až tak veľa, ale na druhej strane jazdím dosť po meste a krátke trasy, takže neviem či by som urobil dobre.A okrem toho mám r.2002 v slušnom stave aj výbave a s prehľadnou históriou a zohnať podobnú 530i asi nebude ľahké.

mrzolt píše:Pro me je lepsi z toho duvodu ,ze nenajezdim tolik KM za rok. Diesel jezdil dobre ,ale tohle jede mnohokrat lip a mam radsi vlastnosti benzinoveho motoru. Dalsi vec, co se mi libi je ,ze neresim problemy s turbem,vahou vzduchu a podobnyma nesmyslamadandy píše:mrzolt píše:Presel jsem z 530d na 530i a nemuzu si stezovat. Mam manual a naprosta spokojenost. Automaty se sypali v 530d snad kazdy kdo 530dA mel tak s nim resil problemy je toho tady dost o tom na foru. Prej se vyrabeli ty automaty ve Spanelsku jsem nekde slysel.
Povedz v čom vidíš najväčší rozdiel oproti 530D, lebo tiež uvažujem o výmene za 530i, lebo už nenajazdím až tak veľa, ale na druhej strane jazdím dosť po meste a krátke trasy, takže neviem či by som urobil dobre.A okrem toho mám r.2002 v slušnom stave aj výbave a s prehľadnou históriou a zohnať podobnú 530i asi nebude ľahké.jakou u ropy. Samozrejme ,kdyz koupis pekny kus ,tak je resit nebudes. Ja takovy stesti nemel. Jinak moje bude na prodej na jare max. behem leta. Jsem druhy majitel, komplet vyplnena serviska.Velka navi, TV, atd, atd. Privezeno z Něm.,kdyby na jare byl zajem
mrzolt píše:Pro me je lepsi z toho duvodu ,ze nenajezdim tolik KM za rok. Diesel jezdil dobre ,ale tohle jede mnohokrat lip a mam radsi vlastnosti benzinoveho motoru. Dalsi vec, co se mi libi je ,ze neresim problemy s turbem,vahou vzduchu a podobnyma nesmyslamadandy píše:mrzolt píše:Presel jsem z 530d na 530i a nemuzu si stezovat. Mam manual a naprosta spokojenost. Automaty se sypali v 530d snad kazdy kdo 530dA mel tak s nim resil problemy je toho tady dost o tom na foru. Prej se vyrabeli ty automaty ve Spanelsku jsem nekde slysel.
Povedz v čom vidíš najväčší rozdiel oproti 530D, lebo tiež uvažujem o výmene za 530i, lebo už nenajazdím až tak veľa, ale na druhej strane jazdím dosť po meste a krátke trasy, takže neviem či by som urobil dobre.A okrem toho mám r.2002 v slušnom stave aj výbave a s prehľadnou históriou a zohnať podobnú 530i asi nebude ľahké.jakou u ropy. Samozrejme ,kdyz koupis pekny kus ,tak je resit nebudes. Ja takovy stesti nemel. Jinak moje bude na prodej na jare max. behem leta. Jsem druhy majitel, komplet vyplnena serviska.Velka navi, TV, atd, atd. Privezeno z Něm.,kdyby na jare byl zajem
No musím si zaklopať, mám ho niečo vyše roka a zatiaľ žiadny problém.Všetko funguje ako má.Menil som 1vstrekovač a hardy spojku hneď po kúpe, ale na to som dostal zľavu, lebo to bolo zistené pri prehliadke v BMW, turbo bolo menené ešte vo francúzsku, ja som teraz menil spojovačky,tyčky stab., a silentbloky na ramenách a ešte ježka, ale to beriem ako spotrebák takže Ok na 215k km.
Aký rok je tá 530i?
-
- Kontaktovat uživatele: