Proč by se mělo pořád chodit nějakou posranou zlatou střední cestou ?

Dávám to, na co je motor zvyklej, nesere se,... .
Proč to měnit a ještě k tomu zas na nějakou zlatou střední cestu ?
berkelay píše:taky teď řeším co koupit za olej, už mi svítí poslední zelená kostičkaale pročetl jsem snad vše možné o olejích tady na fóru (i to 52stránkové téma "Jaký olej") a na e30.cz a nemůžu se rozhodnout...
Teď tam mám Aral High Tronic 5W/40, před tím tam byla nějaká sračka od přechozího majitele. Motor kupodivu olej skoro nežere, na parkovišti mám své stálé místo a co tak kontroluju, tak pod motorem není nikdy ani kapka, i když auto stojí třeba 10dnů. Někdo ale psal, že 5w/40 je na 20let starou M30 dost řídký a že to není pro motor dobrý, dokonce se tvrdí i to, že v létě je při vyšším zatížení motoru ten olej tak řídký, že se ozvou "hydroštely". Dost lidí mi doporučilo raději 10w/40, jenže zase se říká, že přechod z plné na polo syntetiku je špatný atd. Prostě tolik informací a názorů, že nevím co udělat.
Tak a teď "babo raď". Dát tam opět plnou syntetiku 5w/40 nebo 10w/40 třeba tohle: http://oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=128 ?
tds píše:...vždyt ono je úplně jedno jak je ten motor starý jde o to kolik má najeto ne?Je fakt že němci pro benzínové E34 (všechny) doporučují spíše 10w-40.