Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Výměna oleje E34

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
ZaK
Kontaktovat uživatele:

#61 Příspěvek od ZaK »

Já bych to na závadu neviděl, protože od výměny oleje a resetu mám najeto něco kolem tří tisíc a zhasla teprve jedna.
k_michal

#62 Příspěvek od k_michal »

ZaK píše:Jen taková malá ponámka k tomu co napsal KAIL na začátku tohoto tématu. "Auto si samo řekne co kdy potřebuje" což se týkalo LEDek a oilservisu.
Chystal jsem se na výměnu oleje a pátral jsem po tom jak resnout oilservice. Podle štítku bylo na oleji najeto cca 2000tis. od doby kdy měl být vyměněný. Na indikátoru svítila žlutá dioda a oilservice. Když jsem návod našel, samozřejmě jsem hned vyzkoušel, či to funguje. Paráda, vše OK, nápis zmizel a svítily všechny zelené. Při ujetí asi tří set kilometrů postupně pozhasínaly a rožla se opět žlutá, takže ta kára asi fak pozná v jakým stavu ta náplň je ... :roll:

ver tomu ze nepozna, ona si len odratava svoje, ked olej nevymenis a resetnes diody co myslis co sa stane, nic, bude si mysliet ze si olej vymenil a znova si bude odratavat svojich +-12tis km[/b]
dzonnek
Kontaktovat uživatele:

#63 Příspěvek od dzonnek »

kdyz se tu bavite o tech olejich kamarad dela v jednom servisu pro autobusy/nakladaky a kdyz jsme tak obcas debatovali o jeho praci tak mi rikal ze davali oleje na rozbor novy vs. stary vypusteny a rikal jediny rozdil co byl tak ze ve starem byly saze ale v mazacich schopnostech rozdil nebyl. Takze i ja na mem td najedu na jeden olej cca 12-16tis podle toho co si reknou diody fakt nevim ale kolik je to km to jen tak strilim v servise totiz tvrdili ze se u tds vyrobcem predepsana lhuta stanovila na 12tis km. A jelikoz delaji jen bmw tak snad budou vedet. howg
Tickerow
Kontaktovat uživatele:

#64 Příspěvek od Tickerow »

Ty voe...lidi uvedomte si, ze motor z nakladaku a motor z BMW nebo jineho automobilu je jako nebe a dudy...vymene lhuty u kamionu jsou kolem 100 000km!!! To uz svetci o jine stavbe motoru...asi to bude proste o typu motoru....ja bych ty vymeny lhuty nepodcenoval....a cim starsi motor, tim hur....
Petr67

#65 Příspěvek od Petr67 »

Kluci dejte mi někdo link na debatu neb stránky neb na můj mejl p.vavrusa@seznam.cz jak resetovat ukazatel oleje na X5 rv 2002 3,0d Už třetí den to hledám a našel jsem jen reset přes konektor. Mně to v servise dělal přes ty dva čudlíky na palubovce. Včera jsem měnil olej a potřeboval bych to vyresetovat. Moc děkuji Petr
Tickerow
Kontaktovat uživatele:

#66 Příspěvek od Tickerow »

Petr67

#67 Příspěvek od Petr67 »

Moc děkuji, povedlo se dle návodu :D
Odpovědět