Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
ventilátor klimatizace
-
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, jsem taky jeden z těch co poslední dobou řeší ventilátor u klimatizace. Prošel jsem snad všechny příspěvky, ale nenašel jsem tam tu správnou radu, kterou hledám. U svého auta jsem důkladně prozkoušel ten ventilátor, všechny tři rychlosti mu fungujou, vyměnil jsem tepelné čidlo na chladiči vody a zkontroloval veškeré pojistky, ale jednu jsem nenašel a to č. 75. Ta by to mohla být podle plánku pojistek co je v kastlíku u spolujezdce, koukal jsem i do kufru, ale tam pojistky končej na čísle 74... No výsledek je takový že ta vrtule se nerozeběhne za žádných okolností, proto se ptám jestli někdo má nějaký nápad který by mi pomohl? Ještě mě zajímá, co přesně spouští ten ventilátor? Nebo jeké relé by mohlo být vadné? Předem děkuji za odpovědi...
Pokud klimu pouštíš v chladném počasí, jako třeba na jaře..
, tak ten ventilátor se nehne, i kdyby jsi měl pojistek 79. Je to dáno výkonem klimatizace, která je závislá na venkovní teplotě vzduchu. Občas klimu taky pustím v zimním období, aby ji tak nějak připoměl, že tam je a vrtule se netočí. V létě ve vedrech vše funguje jak má. Resume: když zapneš klimu, nejni pravidlo, že se musí vrtule točit.. 

-
Neserte mě. Stačí pohledat, tak nebuďte líní !!!
http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... a&start=15
http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... a&start=30
http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... a&start=15
http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... a&start=30
-
- Kontaktovat uživatele:
Cus lidi,
koukám že mé zapomenuté téma se po dlouhé době rozjelo. Můj problém s vrtulí jsem přes zimu odložil na jaro, tak je na čase se o to začít zajímat.
Uvedl bych na pravou míru svůj problém, možná ostatní budou mít stejný. Takže spočívá to v tom, že vrtule se nehne za žádných okolností a to ani ve chvílí kdy se mi podařilo auto uvařit, díky prasklé hadičce předehřevu. Vrtuli jsem pečlivě odzkoušel a veškeré rychlosti fungují, jak by měli, pojistky jsem taktéž zkontroloval. Tudíž bych to viděl na ty relátka, ale netuším kde je najít. Nevěděl by to někdo, kde je najít???
koukám že mé zapomenuté téma se po dlouhé době rozjelo. Můj problém s vrtulí jsem přes zimu odložil na jaro, tak je na čase se o to začít zajímat.
Uvedl bych na pravou míru svůj problém, možná ostatní budou mít stejný. Takže spočívá to v tom, že vrtule se nehne za žádných okolností a to ani ve chvílí kdy se mi podařilo auto uvařit, díky prasklé hadičce předehřevu. Vrtuli jsem pečlivě odzkoušel a veškeré rychlosti fungují, jak by měli, pojistky jsem taktéž zkontroloval. Tudíž bych to viděl na ty relátka, ale netuším kde je najít. Nevěděl by to někdo, kde je najít???
Turbo9 píše:ale jednu jsem nenašel a to č. 75. Ta by to mohla být podle plánku pojistek co je v kastlíku u spolujezdce, koukal jsem i do kufru, ale tam pojistky končej na čísle 74...
pojistky 75 a 76 jsou jakoby za kastlikem spolujezdce, je tam pristup jak k penezum: musis vytahnout spodni kryci plast u spolujezdce (jakoby nad spickama bot) - vyndava se tak ze ho zatahnes k sobe a pak odklopis smerme dolu, pak si lehni na zem na podlahu spolujezdce a podivej se (s baterkou! ;) nahoru do palubky do prostoru za kastlikem .. a uvidis tam 2 velky pojistky (myslim ze maji 50A)
-
- Kontaktovat uživatele:
Milhaus_ píše:Turbo9 píše:ale jednu jsem nenašel a to č. 75. Ta by to mohla být podle plánku pojistek co je v kastlíku u spolujezdce, koukal jsem i do kufru, ale tam pojistky končej na čísle 74...
pojistky 75 a 76 jsou jakoby za kastlikem spolujezdce, je tam pristup jak k penezum: musis vytahnout spodni kryci plast u spolujezdce (jakoby nad spickama bot) - vyndava se tak ze ho zatahnes k sobe a pak odklopis smerme dolu, pak si lehni na zem na podlahu spolujezdce a podivej se (s baterkou!nahoru do palubky do prostoru za kastlikem .. a uvidis tam 2 velky pojistky (myslim ze maji 50A)
Jeee dík. Hned zítra to zkusím a dám vědět.
- Velvetek
- Kontaktovat uživatele:
Rád bych připojil dotaz k tomuto podobnému tématu:
Měnil jsem saharu - přední větrák klimy a stejně se mi nezdá, že by jela jak má. Sahara je ale v pořádku. Občas se protočí, ale netočí se stále, spíše jen tak zlehka. I když stojím na místě, tak klimatizace chladí velmi dobře víceméně do pár vteřin (teplota venku byla cca 28C). Je to v pořádku či nikoliv? díky
jinde jsem hledal, ale odpověď nenašel. Teplota na budíku se vždy i při dlouhé a ostřejší jízdě drží v polovině.
Měnil jsem saharu - přední větrák klimy a stejně se mi nezdá, že by jela jak má. Sahara je ale v pořádku. Občas se protočí, ale netočí se stále, spíše jen tak zlehka. I když stojím na místě, tak klimatizace chladí velmi dobře víceméně do pár vteřin (teplota venku byla cca 28C). Je to v pořádku či nikoliv? díky
jinde jsem hledal, ale odpověď nenašel. Teplota na budíku se vždy i při dlouhé a ostřejší jízdě drží v polovině.