Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

uprava stredove diry

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
macher

#1 Příspěvek od macher »

zdravim, resil tady nekdo upravu stredove diry? vsechny bmw maji 72.5 jenom e39 ma 74.1. mam moznost origo bmw diskov za rozumnu cenu, ET, diry, vsechno sedi, jenom je tam jina stredova dira, tzn by to chtelo vyfrezovat. resil to tady nekdo? ma to smysl to delat? nahodou nevite kde se to kdyz tak da udelat a cca za kolik? nebo nevymyslet blbosti a koupit disky primo na e39? dik za rady a nazory
Birkoff

#2 Příspěvek od Birkoff »

Frézování bych rozhodně nedoporučoval!!! Chce to sehnat šikovnýho soustružníka, pak je vše OK.
dandy

#3 Příspěvek od dandy »

Ja osobne by som upravené kolá na svoje auto nedal.Myslí si, že sú s tým len problémy.
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#4 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

a jak myslite, ze to delaji ve vyrobe? :-) uplne stejne, upnou a vysoustruzi tu diru... da se to i ve sloupove vrtacce (tim myslim opravdu velikou, ne tu co ma tatka doma na ponku), pokud se presne vystredi kolo a pevne upne ke stolu
“Ability is what you're capable of doing.”
mari

#5 Příspěvek od mari »

Běžná úprava ráfků, mám to taky tak.
macher

#6 Příspěvek od macher »

mno a nevite kde se mam na to ptat, resp kde mi to mohu udelat? orientacne cenu asi nik netusi?
mari

#7 Příspěvek od mari »

Jestli nemáš nikoho známýho co dělá na soustruhu tak si zajdi do nějaký slušnější dílny nebo fabriky a za flašku ti to každej udělá.
Strosek

#8 Příspěvek od Strosek »

Birkoff píše:Frézování bych rozhodně nedoporučoval!!! Chce to sehnat šikovnýho soustružníka, pak je vše OK.

Nedělá se toto už na karuselu ? Pak by to teda chtělo šikovnýho soustružníka s karuselem.

Já bych řekl, že největším problémem je upnutí - vystředění. Protože málokterej starší disk je 100% rovnej. Musí se to nejdříve dát na narážecí trn, vyzkoušet obvodovou házivost. Srovnat povrch za kterej se to bude upínat. A pak teprve zvětšovat díru.

Myslím, že je potřeba dodržet určitej postup. Šikovnej soustružník je pouze jen jenda z podmínek. Mě se taky s kotoučema sral hodně šikovnej soustružník na hodně přesným soustruhu - všechno soustruží dobře, ale kotouče mi posral. Neudělal je na jedno upnutí - neměl s tím žádnou zkušenost - a ta je myslím si určující = ptal bych se tam, kde s kolama pracujou a jsou na ně dobrý reference.
macher

#9 Příspěvek od macher »

jedna se o nove, nepouzite disky, tak tam bych se toho nebal... spis te prace pri zvetsovani
Birkoff

#10 Příspěvek od Birkoff »

Jasně že to chce zkušenosti. Třeba u nás ve Strakách to dělá jeden pán, doma má velikej soustruh a kola jak rovná tak zvětšuje středy ap. Koho jsem se ptal tak chvála, dokonce kamarádovi "zachránil" kola po frézaři.
macher

#11 Příspěvek od macher »

no presne nekoho takoveho v brne bych potreboval:) nezna nekdo?

nebo v nejhorsim si udelame vylet do prahy a cestou se muzem se zenou i v strakach stavit:)
hajdulak

#12 Příspěvek od hajdulak »

cau,ja to vyresil tak,objednal jsem si rozsirovaci podlozky od eibach na E39 a venkovni stranu jsem nechal stahnou na soustruhu. 15min. prace a SUPER
Studna

#13 Příspěvek od Studna »

Včera jsem to taky absolvoval, 5 disků ze 72.6 na 74.1 práce na hoďku, větší soustruh, jen bylo nutné udělat přípravek na upnutí do hlavy soustruhu, takže asi každá dílna co má soustruh nevyhoví. Ale za zeptání nic nedáš. Hlavně néé frézovat, nikdy se netrefí na střed!!! pokud nemá super moderní frézku (ale to by jedna díra stála víc jak novej disk)
rockheart

#14 Příspěvek od rockheart »

V žádném případě bych nedoporučoval. Mám to tak udělaný a auto se nějak divně třepe. V každém případě koupit jen nový kola. Žádný starý kurvy, co se tady prodávaj. Jsou to většinou hnutý disky nebo něco tak... Proto se taky prodávaj. Takovou blbost bych už v životě neudělal.
Pavel

#15 Příspěvek od Pavel »

macher píše:mno a nevite kde se mam na to ptat, resp kde mi to mohu udelat? orientacne cenu asi nik netusi?

dělá to v Nosislavi..... stálo mě to 200kč za vše a na počkání....
Studna

#16 Příspěvek od Studna »

rockheart píše:V žádném případě bych nedoporučoval. Mám to tak udělaný a auto se nějak divně třepe. V každém případě koupit jen nový kola. Žádný starý kurvy, co se tady prodávaj. Jsou to většinou hnutý disky nebo něco tak... Proto se taky prodávaj. Takovou blbost bych už v životě neudělal.

Věc názoru!! Pokud ti to dělal nějakej šmoula, tak se nediv. A když někdo prodává kola, tak třeba i proto, že chce prostě větší nebo hezčí než má a né proto, že je trefil a potřebuje se jich zbavit.
macher

#17 Příspěvek od macher »

Pavel píše:
macher píše:mno a nevite kde se mam na to ptat, resp kde mi to mohu udelat? orientacne cenu asi nik netusi?

dělá to v Nosislavi..... stálo mě to 200kč za vše a na počkání....

prosim, nemas nejaky kontakt?
alpineman
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od alpineman »

V Mariánkách soustruží ráfy jeden pán - soustružník v dopr. podniku. Jezdí za ním celé okolí a je to vyhlášený fachman. Není nic, co by na soustruhu neudělal. Má i katalog většiny výrobců aut a rozměry ráfů a jiných dílů. Ještě jsem neslyšel, že by byl s prací od něho někdo nespokojen.
macher

#19 Příspěvek od macher »

bohuzel je to z brna ponekdu z ruky, ale snad nekomu jinemu se bude hodit...
Pavel H

#20 Příspěvek od Pavel H »

Edit Admin:
Vymazány/editovány příspěvky, které nebyly k tématu. Nekopírujte poslední příspěvky. Prosím, dodržujte pravidla této sekce.
Není nutné komentovat hloupé odpovědi lidí jako je Maxiczech apod. Jen to vyvolává další zbytečné příspěvky.
Děkuji
Odpovědět