Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Zatékání do dveří E39

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
alpineman
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od alpineman »

th píše:Čau, mám stejný problém, u pravých zadních dveří mi zatéká. E39tku (Touring, 2002) mám asi měsíc a dneska jsem vysál s koberce podlahy přes třičtvrtě litru vody vysavačem na čištení koberců a to tam zůstala samozřejmě vlhkost, kterou momentálně nemám možnost na žádném stuníčku vysušit. Mám strach s koroze podlahy, přecejenom, než na to člověk přijde, tak ta voda tam nějaký ten týden pracuje (s E39tkou teprve začínám, tak aby mi vydržela). Může mi prosím někdo z vás napsat, jak je chráněná podlaha zevnitř u tohoto auta? Mám ještě E30tku kterou budu doufám přestavovat a když jsem jí koupil, měla toho až na motor dost za sebou .... a podlaha kde se držela voda protože tam teklo, byla částečně schnilá, ... někdo tu psal o tom, že něco schnije, akorát nevím, jestli koberec, nebo podlaha karoserie. Jakýko-li problém u auta mě psychicky ničí, zvlášť u E39tky, která je pro mě nová ... a naprosto skvělá, díky.

Vyndej zadní sedačky a po nadzvednutí koberce jej něčím podepři. Co vytřeš tak vytři a zbytek nechej vyschnout. Když je slunko, jde to rychle...
th

#22 Příspěvek od th »

Díky, ... jen taková maličkost, mám na zadních sedačkách ty příchyty na dětský sedačky .... a vlastně ani nevím, jak se zadní sedačky u E39tky vyndavají, znám to jen s E30tky .... prosím poraďte
hogi

#23 Příspěvek od hogi »

Ahoj,prosím Vás,asi jsem ůplně blbej,ale mohl by jste mě někdo tu "vodní bariéru" označit na obrázku,nebo nějak blíže posat.Fakt nevím kde je,dveře mám rozebrané a nějak nic nalézt??!!Díííííííííky natisíckrát!!!!!!!
Cepa

#24 Příspěvek od Cepa »

http://www.louv.tv/cars/m5/leakydoor/Page3.html
Viz. druhe foto na strance - borec ji zrovna oddelava/odlepuje. :wink:
hogi

#25 Příspěvek od hogi »

Ok,díkes moc!!!Myslel jsem,že je to nějaká kovová část ve dveřích,která spadne do dveří a nefunguje odtok vody.Fakt by mě nenapadlo,že tento materiál nepropustí vodu.Takže je asi nejdůležitější přichycení v dolnější části dveřích?Nechce se mi totiž odpojovat airbagy....
Cepa

#26 Příspěvek od Cepa »

Airbag neodpojuj jen ho odmontuj.
Pokud budes mit vypnuty klicek, manipulace je ok.
th

#27 Příspěvek od th »

... tak se mi ten koberec podařilo přes víkend skoro vysušit, takže mě čeká ještě jeden pokus. Škoda jen, že při zdvihání koberce rupla jeho výstuha s polystyrenovou výplní, asi je lepší vyndat i přední sedačku a koberec ohýbat těsně za ní ... u otvorů větrání ... , teď nevím, jestli jí mám lepit ?! stalo se vám to někomu?
vally
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od vally »

Tak po těch posledních deštích mám stejný problém. Zkusil jsem rozebrat dveře a opravdu tam neni skoro žádný ten černý tmel... Co mi ale vrtá hlavou je, kudy se ta voda dostane na dno podlahy. Zkoumal jsem totiž kobereček i po stranách a tam je suchý.... A to jsem ho měl přizvednutý a zkoumal i z vnitřní strany...
Pekys

#29 Příspěvek od Pekys »

Dostane se tam tak, že teče mezi dveřma a prahem do auta, tam steče na zem, kde se pomalu vsákne. Proto jsou boky suchý.

Edit Admin Pavel H:
Nekopírujte poslední příspěvky. Prosím, dodržujte pravidla této sekce.
Hyri
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od Hyri »

postihlo ma to iste , vidim ze intenzivne dazde spojuju ludi v rovnakych srackach.
Birkoff

#31 Příspěvek od Birkoff »

Včera jsem přetmeloval obě zadní dveře (deště jsou holt deště). S tím Bagem je to opravdu OK, neodpojoval jsem ho, jen pověsil na kus drátu na rám dveří. Mě třeba zatékala voda tím obloukem a pak mezi sedačkou a práhem po tom plastu dolů. Co ale byla neskutečná pakárna, vyndat sluneční clonu malého okna. Jinak všechno ostatní prostě "práce".
Carlos
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Carlos »

Pekys píše:no prima, tohle je prkotina, takže se aspoň o víkendu nebudu nudit :D

všem díky za rady

... prkotina, jo? hmm, tak já sem první v řadě, kterej neví o čem to tu mluvíte... :-) ale bazén mám v autě taky... a levé zadní dveře mokrý
Hyri
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od Hyri »

ja som preventivne vyjebal cely zadny koberec z auta von. takze vely interier von, stredova konzola , sicny. luxus , ale aspon to vyschne . kedze v aute by to tak zhnilo...
Elektro

#34 Příspěvek od Elektro »

Tak jsem oblepil oboje dveře silikonem.Nejhorší bylo dostad dolů ten černej asfalt.ale myslím,že ten silikon bude odolnější.Uvidíme. :wink:
Maxiczech

#35 Příspěvek od Maxiczech »

Tak se připojuji. :x
Po pěkných vydatných deštích mám v autě bazén. :(
Pravé zadní dveře. I světýlko dole je plesnivé. To bych blil.
Tak co je nakonec nejlepší? Koupit novou celou vodní bariéru nebo to prostě přelepit nějakým tím silikonem na střechya wokapy?
Kdyžtak prosím o značku a tip silikonu, který je na to nejideálnější.
Díky..
Hyri
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od Hyri »

kupit butylku v bmw jak to bolo origo , musi to vydrzat.
Elektro

#37 Příspěvek od Elektro »

Hyri píše:kupit butylku v bmw jak to bolo origo , musi to vydrzat.

Myslím že zrovna v tomto případě se ukázalo to ,že soudruzi udělali chybu.
Neřekl bych že řešení problému za maximální cenu je vždy optimální.Nikde není napsáno že silikon za 100,- udělá stejnou službu.Můj názor.
Maxiczech

#38 Příspěvek od Maxiczech »

Tak čo stojí butylka v BMW? A nebyl by tedy lepší nějakej ten good number 1 silikon na ty wokapy? :D
Hyri
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od Hyri »

ked je nova tesni. neviem co stalo my sme kupili tak 10m alebo aj viac cely kotuc a ked tam das silikon tak potom pri dalsom odjebavani toho penoveho krytu ho cely rozjebes ale to je na vas.
Hyri
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od Hyri »

Elektro píše:
Hyri píše:kupit butylku v bmw jak to bolo origo , musi to vydrzat.

Myslím že zrovna v tomto případě se ukázalo to ,že soudruzi udělali chybu.
Neřekl bych že řešení problému za maximální cenu je vždy optimální.Nikde není napsáno že silikon za 100,- udělá stejnou službu.Můj názor.

ta kale kupis uplne novu co lepi a aspon 5 rokov to musi drzat a mozno bola v tom case ta butylka nokokot a teraz ua je lepsie . kazdopadne jebat.drzat tam bude aj silikon.
Odpovědět