Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Zadní okno E39

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Bukaj
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Bukaj »

Já že si stáhnu zadní okno začnu stahovat motůrek bzučí a okýnko nejede :D

Nestalo se nekomu?
nevypadly tam nejáký táhla?

pls rady
wEnC
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od wEnC »

Něco se tomu určitě stalo, sundej tapec a uvidíš.
V lepším případě to půjde opravit v horším koupíš novou stahovačku.
Ale teď v zimě bych se na stahování zadních okne vyprd a nechal to bejt...
swed

#3 Příspěvek od swed »

buď vypadlo vodící lanko z koleček na stahovačce, a nebo vyskočilo ukotvení na okně, podle toho co píšeš to spíš vypadá že to vyskočilo na okně, když řikáš že motorek bzučí a okno se ani nehne(poznáš že s oknem můžeš volně pohybovat), kdyby lanko spadlo z koleček tak se okno bude hýbat s motorkem ale bude se zadírat a sjede třeba jen trochu...ale dokud to nerozděláš tak už s tim vubec nejezdi nebo se ti skurví lanka a budeš muset kupovat novou stahovačku..takhle by mělo stačit to jen rozdělat a znova nasadit případně něčim zajistit aby to už nemohlo znova vypadnout
Birkoff

#4 Příspěvek od Birkoff »

A před tím ti to normálně fungovalo? Pokud jsi to takhle koupil tak je možné, že lanko tam není (nebo viz předchozí příspěvky) a okno je podepřené "prknem". Znám z vlastní zkušenosti.
Bukaj
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Bukaj »

Auto máme 10 let v rodine nové :D takže klacek tam neni dneska jsem to zkoumal a normálne jde zatahovat a vytahovat ručně :) takže je tam neco vypadlýho kouknu na ot dík za názory
Pekys

#6 Příspěvek od Pekys »

ahoj, mám stejný problém, vypadlo mi lanko z vodítka který drží okno. Jenže když ho dám zpátky, tak chvíli funguje, ale po chvíli zase vypadne, protože je to maličko roztažený.
A potřeboval bych poradit, jak vyndat zadní okno, a celou stahovačku. A ta nahoře drží na tý obří hvězdičce? Nebo je tam ještě nějakej jinej šroub? A kudy to pak celý vyndat?

Moc díky.
Birkoff

#7 Příspěvek od Birkoff »

Pekysi jen v kostce: Sundat tapec, odlepit vodní bariéru = vidíš do dveří. Odendat krytku na sloupku (mezi oknem a trojúhelníkem) a odšroubovat ten sloupek. Sjet oknem dolejc abys viděl na hvězdičku co ho drží. Odšroubovat okno, povytáhnout vodící gumu (po straně okna) a okno šikmo opatrně vyndat ven. Odpojit a odšroubovat motůrek, povolit horní hvězdičku a spodní šroub na stahovačce a šikmo ji vyndat. Tolik velmi stručný návod.
palocermak

#8 Příspěvek od palocermak »

a da sa kupit aj samotne lanko?
Pekys

#9 Příspěvek od Pekys »

Birkoff: díky za návod. Takhle to bohatě stačí. Nevědel jsem jak přesně drží sloupek mezi trojúhelníkem. Teď už jen sehnat ořech s hvězdou, jinej problém už nečekám.

Díky.
alpineman
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od alpineman »

palocermak píše:a da sa kupit aj samotne lanko?

Ne!

Koupíš jedině komplet stahovačku s motorem (bez torxů, šroubů, podložek...) za asi 200,-€. Samotný motor stojí kolem 110,-€.

Možná jde i stahovačka bez motoru, ale nejsem si tím jist...

Seženeš to i na vrakárně, ale bacha aby to nebylo chabrus. Na motorku je plastové pouzdro s navinutým lankem. Tam to bývá sežvejkaný a všelijak divně namotaný. Dá se z toho sundat ploastový kryt a mrknout dovnitř jsestli je to lanko OK (né pokroucený a dolámaný). Taky aby byly OK bovdeny a plastový vodící kolečka.
Birkoff

#11 Příspěvek od Birkoff »

Pokud někdo má motorek i lanka OK a má zmoženej ten "nosík" u toho posuvnýho bazmektu co je do něj přišroubovaný okno, tak by asi mělo jít koupit jen mechanickou stahovačku a přehodit to na elektrickej motor, nebo se pletu? Je to jen spekulace, tak kdyby to mohl někdo upřesnit/vyvrátit. Ušetřilo by to dost peněz.
Mountainbiker

#12 Příspěvek od Mountainbiker »

No když jsem sháněl stahovačku okna já (jednalo se tedy o přední okno), tak mě tvrdili (jak v autorizáku, tak i Pupíci), že stahovačka jedině jako komplet...
Birkoff

#13 Příspěvek od Birkoff »

Pekys píše:Birkoff: díky za návod. Takhle to bohatě stačí. Nevědel jsem jak přesně drží sloupek mezi trojúhelníkem. Teď už jen sehnat ořech s hvězdou, jinej problém už nečekám.

Díky.

Hvězdičkovej ořech není potřeba honit, pokud ho nemáš, jde to povolit i nějakým očkem, co si matně vzpomínám.

@Mountainbiker: Ano jedná se o komplet, ale jde to rozdělat na "potřebné" části a pak poskládat jinak. Už jsem ten "posunovač" takhle jednou měnil, sice z el. stahovačky, ale jde to. Proto ten nápad s tou mechanickou stahovačkou. Mám na mysli předliftovou.
alpineman
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od alpineman »

Birkoff píše:Pokud někdo má motorek i lanka OK a má zmoženej ten "nosík" u toho posuvnýho bazmektu co je do něj přišroubovaný okno, tak by asi mělo jít koupit jen mechanickou stahovačku a přehodit to na elektrickej motor, nebo se pletu? Je to jen spekulace, tak kdyby to mohl někdo upřesnit/vyvrátit. Ušetřilo by to dost peněz.

Takže... koupit se dá jedině celek. Jde o to, že normálně není navíjecí mechanismus od lanka, bovdenů a lišty demontovatelný. A onen navíjecí mechanismus je u manuálu odlišný, nežli u motorového (elektrického) stahování.
Ono by to v zásadě šlo, koupit manuální stahovačku a nabastlit tam motorek, ale muselo by se to celé rozebrat, lanko vypreparovat z toho navijáku a kdo ti řekne a zaručí, že je u manuálu například stejně dlouhé lanko, jako u elekrtiky.?
Já to měl nedávno totálně rozebraný a rozvinul jsem celé lanko. Pak jsem PŘESNĚ nenavinul tak jak to bylo a okno nestahovalo. Ten motor má pěknou sílu a málem mi to všechno rozlámal.

Myslím, že šikula by si s tím vším poradil. Ale jako zaměnitelný díl, to výrobce nebere.
Pekys

#15 Příspěvek od Pekys »

Co psal Birkoff má docela myšlenku. Ty lišty vypadaj naprosto identický. A jelikož ten posunovač nemá žádnej vliv na lanka, tak by zaměnit jít měl.

Já ho mám jen trochu ohnutej, a lanko z něj po několikátým vysunutí okna nahoru vyklouzne. Ale myslim že to spraví svěrák a kleště. Pokud ne, vyzkoušim záměnau za ten manuál.

Birkoff: dík za tip, vyzkouším. Na ořech jsem zatím nikde nenarazil :?
Birkoff

#16 Příspěvek od Birkoff »

Se svěrákem opatrně!!! Ten kov je dost křehkej, takže to jednou zmáčkeš a při dovření okna to rovnou praskne (vlastní zkušenost). Proto jsem spekuloval s tou výměnou toho posuvnýho kousku za novej. Byl bych docela rád kdybys to zkusil. Mě ta kolejnice a ta posuvná část přijdou naprosto schodný, takže výměna by měla jít uskutečnit.

Viděl jsem na netu "úpravu" kdy to ještě neprasklý celý překreješ plechem tvaru U z tý strany co je navlečené to lanko, taky docela good nápad (celý se to zesílí). Jestli ještě najdu link, tak ho sem dám.
soukupadam

Re: Zadní okno E39

#17 Příspěvek od soukupadam »

Čau, když chci stáhnout zadní okno, tak v tom jenom cvaká a stáhne se třeba až na osmej pokus. Co s tim? Díky
Odpovědět