Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Radio Bussines

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
tomtomas

#1 Příspěvek od tomtomas »

Měl jsem Radio Reverse - fungovalo, dal jsem nové Business (kazeta) a nevidím hodiny a je špatný kontrast displeje.

Nemáte někdo návod nebo radu, co s tím?

Děkuji
k2

#2 Příspěvek od k2 »

Nejlepší prodat. Já koupím :wink:
K2
Milda

#3 Příspěvek od Milda »

k2 píše:Nejlepší prodat. Já koupím :wink:
K2

Kolik dáš?
kadous

#4 Příspěvek od kadous »

u tech radii je dost problem,reverse jsi mel dvou dilny nebo v kuse??u dvoudilnych jsou asi tri druhy displeju a zalezi jak to je naprogramovany v datovy sbernici ja jsem zkousel jen vymenit jeden displej za druhej a cely se tokouslo,muze byt i v poruse samotny displej,jinak mam na prodej kazetu profesional s dvojim tunerem a daleko lepsim zvukem sam schanim takove cd mam bussines cd a zvuk je rozdil markantni,jedno reverse mam taky na prodej,ale to cely v kuse
tomtomas

#5 Příspěvek od tomtomas »

je to v kuse. vyndal jsem reverse a zandal business (tedy přesněji se tam museli ještě dát nějaké redukce) a hraje to, ale nejdou hodiny a špatný kontrast - ale rádio je nové, tak že by to bylo displejem je divné
airbone

#6 Příspěvek od airbone »

S displejami radii a MID su rovnake problemy ako s displejami u budikov BMW. Tu soudruzi s NDR udelali jednoznacne chybu....
tomtomas

#7 Příspěvek od tomtomas »

Tak jsem systémem pokus-omyl přišel na to, že mám špatnou přechodku - přidal jsem další drát mezi originálním konektorem a rádiem a hodiny se objevily - neboli existuje "datové" spojení mezi autem a rádiem.

Jen ten kontrast displeje je stále mizerný - tak si kladu otázku, jestli není třeba mít v autě naprogramovanou lepší výbavu, aby se to meze sebou dohodlo.
bandaliiiro
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od bandaliiiro »

ma nekdo na predaj radio original s CD? ja mam business s kazetov, predam alebo vymenim za CD, ale funkcni :) E39
jossx

#9 Příspěvek od jossx »

nedávno jsem koupil Business CD - je dvoudílné. Původní rádio jsem měl Business kazetu - vcelku. Existuje nějaká přechodka - redukce - v autě mám pouze jeden kabel (druhý jsem nenašel) který se dá napojit do mechaniky CD. K druhému kusu - displeji - však žádný kabel nevede....
Dokáže mi někdo poradit, jestli to jde vyřešit. Popř. prodám...
Díky
Gav328ci

#10 Příspěvek od Gav328ci »

jossx píše:nedávno jsem koupil Business CD - je dvoudílné. Původní rádio jsem měl Business kazetu - vcelku. Existuje nějaká přechodka - redukce - v autě mám pouze jeden kabel (druhý jsem nenašel) který se dá napojit do mechaniky CD. K druhému kusu - displeji - však žádný kabel nevede....
Díky
Neví nikdo jak vyřešit tento problém,chci dát do auta business cd ,je dvoudílné a chybí mi tam jeden konektor.Mám tam origo kazetu vcelku. dííííky
mari

#11 Příspěvek od mari »

Ty rádia s kazetou jsou v dnešní době peklo, nejlepší je asi mrsknout do kufru měnič i když to taky otráví když nemůže za jízdy frknout cédo na který má chuť.
Screw

#12 Příspěvek od Screw »

mam otazku ohladom OEM radii v 525 tds, rok 1999. mam v nom radio+kazeta, jednodielne a ovladanie na volante. chcem radio+cd, ovladanie aby ostalo funkcne alebo horsia varianta radio+kazeta plus cd menic ale neviem ako budem ten cd menic zpredu ovladat. mam v tom bordel. prosim vysvetlite a poradte. dakujem.
zachy325
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od zachy325 »

Gav328ci píše:
jossx píše:nedávno jsem koupil Business CD - je dvoudílné. Původní rádio jsem měl Business kazetu - vcelku. Existuje nějaká přechodka - redukce - v autě mám pouze jeden kabel (druhý jsem nenašel) který se dá napojit do mechaniky CD. K druhému kusu - displeji - však žádný kabel nevede....
Díky
Neví nikdo jak vyřešit tento problém,chci dát do auta business cd ,je dvoudílné a chybí mi tam jeden konektor.Mám tam origo kazetu vcelku. dííííky

Jde to uplmne v pohode mam rv 98 a radio 2003 je to uplne jiny ten konektor(kulaty a placany piny) ale da se to vyresit prechodkou :)
Vena
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Vena »

Tak řeším to samé. Měl jsem Reverse a koupil jsem CD Business. Netuší někdo jak nebo kde pořešit nějakou redukci? Jeden konektor mi tam chybí.
dexter

#15 Příspěvek od dexter »

Screw píše:mam otazku ohladom OEM radii v 525 tds, rok 1999. mam v nom radio+kazeta, jednodielne a ovladanie na volante. chcem radio+cd, ovladanie aby ostalo funkcne alebo horsia varianta radio+kazeta plus cd menic ale neviem ako budem ten cd menic zpredu ovladat. mam v tom bordel. prosim vysvetlite a poradte. dakujem.

S tou výměnou rádií ti neřeknu co a jak,ale sem si jist,že když si seženeš changer který sedí k tvému rádiu,tak hobudeš ovládat těma tlačítkama,nějak podobně jako rádio. Prostě místo přepnutí stanice,se ti pustí další skladba. Ovládani hlasitosti ti vysvětlovat nemusím.Jestli se nepletu tak na uložené stanice máš 6 knoflíku,co by znamenalo že tlačítko číslo 3 by bylo v modu changer cd3.
:roll:
Vena
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Vena »

Otevrel jsem stare tema, abych to tu zbytecne nezasiral. Ten clovek to resil pred rokem :-) Spis porad me :lol:
Vena
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Vena »

Vena píše:Tak řeším to samé. Měl jsem Reverse a koupil jsem CD Business. Netuší někdo jak nebo kde pořešit nějakou redukci? Jeden konektor mi tam chybí.

Nikdo netuší?
horyys

#18 Příspěvek od horyys »

Jsem na tom stejně pokud na to příjdeš tak mi dej pls vědět . Mám 530 d kombi . ted nehraju na nic :? :?
Kruty
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Kruty »

Take mam Business s kazetou, ale nastesti je v kufru CD changer...

Ma nekdo zkusenosti s dodelanim AUX vstupu pro pripojeni napr MP3 prehravace?

Nouzove pouzivam FM Transmiter, ale 3.5Jack by byl lepsi... v CR se transmiter pouzit da, ale v cizine je to tragedie, cele pasmo je precpane...

Jako uplne posledni moznost je vymena radia, ale to se mi moc nechce...
zbynek666
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od zbynek666 »

Zdravim
resim problem z radiem u e39 ktery je umistene v levem zadnim blatniku,radio piska(vadne radio)problem je ze nejede zadna rozumna stanice a cd menic jede ale vzhledem ze to jede pres to radio,tak to taktez piska,jedna se o radio profesional a kdyby tu byl nekdo kdo to radio ma a chtel se to strelit,urcite bych ho koupil.
pak je este jedna moznost celi to predelat na klasicky radia co bezne prodavaj v obchodech,ale pak bych nemoch ovladat PC a to nechci,celi ten panel z dispejem se demontuje a nahradi se to vyplni ze sefletem pro radio.
Jestli je tu nekdo kdo tento sami problem resil jestli by neporadil.
Predem dekuji za odpoved.
Odpovědět