Hello,
kamoš mi dnes nahodil téma jaké si má koipit gumy na zimi.
Má 330D touring 2001
Nedokážu mu s tím moc pomoct,protože já si koupil hned ze startu Good Year a stojí úplně za ho..o
Tak tak,souhlas s Pyronem. Letní jezdím 245/17,zimáky mám 205/15 - na špatný povrch jsou paradoxně lepší vysoký + úzký gumy,lépe vedou auto (sedí) a absorbujou nerovnosti. Širokej nízkoprofil ti bude akorát odskakovat a klouzat.
Mám 225/45/17, Semperit, spokojenost, v zimě jsem se dostal všude kam jsem potřeboval (jezdím jak dálnici, tak Jeseníky - Horní Branná).
Nevěř tomu všeobecně vžitému názoru, že auto s širokýma gumama ti bude nesedět, odstakovat, klouzat.
Já jezdil zimu na 225/50R16 Pirelli SNOWSPORT a v průběhu minulé jsem měnil a nevím co mě to napadlo, dal jsem zimní BF-Goodrich Winter G. Můžu říci, že sjeté Pirelli drželi stejně, jak noví BF
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Zimáky mám 195 65 15. Letní 225 65 15. Výhradně Michelin a fakt super guma. Pro mě dobrý.. Snad se v těch rozměrech nepletu.. Když už jsme u toho.. Jak často by se měly pneu měnit bez ohledu na to, jakej mají vzorek? Slyšel jsem po 5ti letech..
Maxiczech píše:Zimáky mám 195 65 15. Letní 225 65 15. Výhradně Michelin a fakt super guma. Pro mě dobrý.. Snad se v těch rozměrech nepletu.. Když už jsme u toho.. Jak často by se měly pneu měnit bez ohledu na to, jakej mají vzorek? Slyšel jsem po 5ti letech..
Maxiczech píše:Zimáky mám 195 65 15. Letní 225 65 15. Výhradně Michelin a fakt super guma. Pro mě dobrý.. Snad se v těch rozměrech nepletu.. Když už jsme u toho.. Jak často by se měly pneu měnit bez ohledu na to, jakej mají vzorek? Slyšel jsem po 5ti letech..
Pravidlo 4x4 což znamená 4roky výmena pneu a 4mm minimálně vzorek. Jako akceschopné pneumatiky.
Jde o to do jaké míry je to marketingovej tah aby se točila vata.
Pneu je dobrej kšeft stejně jako olej do motoru.
Co jsem slyšel tak dobrej olej vydrží v poho i 30-50tisic km.
Ale musí auto dost jezdit. Vím že se někdo s medvědem chlubil jak má 680tis. km a mění po 40tis. a jezdí jak víno.
Já tedy poctivě měním olej a pneu zimní tak jak se má.
Když mám méně jak 3mm jsem si nejistej a už je to o hubu na sněhu.