Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
vymena BC namiesto analogovych hodin...
Chcel by som sa opytat ako je to s vymenou velkeho BC namiesto povodnych analogovych hodin... Na tomto fore som nasiel niekolko diskusii kde sa to riesilo a viacmenej som z toho pochopil ze nestaci len vybrat hodiny a namiesto nich dat BC, ale ze je potrebne menit aj kable... Na druhej strane som sa ale docital na stranke http://www.bmwe34.net/e34main/upgrade/OBC.htm ze to nie je potrebne... Doslova citujem "If your BMW E34 came from the factory with either an analogue clock or a digital clock/outside temperature combo it is possible to upgrade to the full On Board Computer (OBC). The clock units use the same connector as the OBC and all the wiring is already in place.". Dalej sa tam akurat spomina, ze v niektorych pripadoch je akurat potrebne navyse zakupit u BMW tzv. "coding plug" podla daneho typu auta, na zaklade ktoreho potom pocitac dokaze spravne pracovat...
Kedze tu v diskusiach sa to vzdy spajalo s vymenou kablov a pod., potreboval by som zistit ako to teda vlastne presne je... Mam v aute analogove hodiny a celkom rad by som ich vymenil za BC. Ak by vsak bola potrebna vymena kablov, rozhodne by som sa do toho nepustal a pripadne zakupenie BC by bolo pre mna len vyhodenenymi peniazmi... Prosim preto o radu, nech zbytocne nekupujem nieco co mi bude napokon nanic... Vopred vdaka...
Lukas
E34 525iX, 04/1993, automat
Kedze tu v diskusiach sa to vzdy spajalo s vymenou kablov a pod., potreboval by som zistit ako to teda vlastne presne je... Mam v aute analogove hodiny a celkom rad by som ich vymenil za BC. Ak by vsak bola potrebna vymena kablov, rozhodne by som sa do toho nepustal a pripadne zakupenie BC by bolo pre mna len vyhodenenymi peniazmi... Prosim preto o radu, nech zbytocne nekupujem nieco co mi bude napokon nanic... Vopred vdaka...
Lukas
E34 525iX, 04/1993, automat
-
tohle by mě zajímalo taky..mám analogové hodiny..a mám k dispozici malý BC, koupil jsme ho i s kabeláží...když ho vyměním kus za kus, tak mi ukazuje jen 0:00 a nastavit nejde...k analog.hodinám jsou jen 3 drátky zezadu.
Kabeláž co k tomu mám, má asi 12 dráků. slyšel jsem že musím zapojit drát ještě k zapalování, ale nevím které barvy a kd eho tam uchytit?
Jsem na elektro uplněj laik, přesto bych si to chtěl zapojit sám, nepotřebuju ani ukazatel teploty, bude mi stačit jen hodiny.
Nepopsal by mi někdo pro uplnou lamu jak to kterej a kam pichnout? díky
Kabeláž co k tomu mám, má asi 12 dráků. slyšel jsem že musím zapojit drát ještě k zapalování, ale nevím které barvy a kd eho tam uchytit?
Jsem na elektro uplněj laik, přesto bych si to chtěl zapojit sám, nepotřebuju ani ukazatel teploty, bude mi stačit jen hodiny.
Nepopsal by mi někdo pro uplnou lamu jak to kterej a kam pichnout? díky
-
ja som daval na e36 namiesto anal hodin maly bc.nasiel som si nejaku schemu po anglicky na stol som dal 12v zdroj a skusal som.z tych 24 dratov je treba pri malom bc iba sedem.jeden je na osvetlenie jeden na pamat dva na cidlo vonkajsej teploty.......
treba si proste najst nejaku schemu a podla toho to zapojit.to ze ukazuje nuly nemusi byt preblem.skor to znamena ze si zapojil len osvetlenie ale samotny bc je bez prudu pretto nereaguje
treba si proste najst nejaku schemu a podla toho to zapojit.to ze ukazuje nuly nemusi byt preblem.skor to znamena ze si zapojil len osvetlenie ale samotny bc je bez prudu pretto nereaguje
-
palocermak píše:ja som daval na e36 namiesto anal hodin maly bc.nasiel som si nejaku schemu po anglicky na stol som dal 12v zdroj a skusal som.z tych 24 dratov je treba pri malom bc iba sedem.jeden je na osvetlenie jeden na pamat dva na cidlo vonkajsej teploty.......
jj to je ono, jen osvtětlení je potřeba i na analog.hodiny, takže to svítí jen jak píšeš.
A neví někdo kde to schéma najít? už hledám a pořád to stejný

Bohužel jsem z Olomouce, tak Praha je mimo mě :-/
http://fzcars.webnode.cz/products/jak-n ... ve-hodiny/
Dělal jsem to vloni.U velkého BC je potřeba taky hlubší kastlík.
Dělal jsem to vloni.U velkého BC je potřeba taky hlubší kastlík.
-
http://fzcars.webnode.cz/products/instalace-obc4/
zde je to o tom alarm rele
zde je to o tom alarm rele