Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e39 tlumiče KO ?

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Danek

#21 Příspěvek od Danek »

Já podpořím kluky, co napsali wEnCe a spol...auto mám taky vyvážené na zimákách, dovezl jsem si ho před vánocemi z NDR a cesta v poho...jak začalo zatuhovat a v průběhu vánoc se začalo ozívat bouchání na přední nápravě a na zadní taky...navíc přesně přední část se houpe a zkoušel jsem to v zatáčkách a ustřeluje při ráznějším projezdu. Auto stojí venku, najeto 244.tis., tak hádám, že budou při Spolkových cestách ještě originální. Monroe tlumiče jsem měl 2x na E30 a nespokojen...myslím, že půjdu do SACHS nebo KYB. Viděl jsem, že tu bývají i nabídky nových teleskopů za skladové ceny...helpne mi s tím někdo??? Budu strašně rád...a díky za příspěvek (pláču s Váma).
zyx66

#22 Příspěvek od zyx66 »

Chlapi zdar.

Dnes rano (v noci bolo -11°C) ze idem prec a z pravej prednej napravy strasne supy. Zastavil som a zacal tlacit kasnu nadol a najprv som ju stlacil asi iba o 3 cm kym som narazil do spodnej polohy a asi na 20. stlacenie to buchalo uz asi fakt na doraze asi 15 cm od hornej polohy. Vcera bola tiez zima a este sa nic neozyvalo, vsetko bolo v pohode. Tie tlmice uz neboli v uplne v top forme ale chcem vediet, ci je to len teraz tou zimou (cely tyzden je od -5°C do -15°C) a ked sa otepli tak to bude v poriadku, alebo su uz tlmice fakt KO. Auto sa hupe a z pravej strany to pri prejazde nerovnostou bucha. Lava strana este nebucha ale hupe sa tiez, aj ked nie tak ako prava strana. Dik yza rady chlapi.
Studna

#23 Příspěvek od Studna »

zyx66 píše:Chlapi zdar.

Dnes rano (v noci bolo -11°C) ze idem prec a z pravej prednej napravy strasne supy. Zastavil som a zacal tlacit kasnu nadol a najprv som ju stlacil asi iba o 3 cm kym som narazil do spodnej polohy a asi na 20. stlacenie to buchalo uz asi fakt na doraze asi 15 cm od hornej polohy. Vcera bola tiez zima a este sa nic neozyvalo, vsetko bolo v pohode. Tie tlmice uz neboli v uplne v top forme ale chcem vediet, ci je to len teraz tou zimou (cely tyzden je od -5°C do -15°C) a ked sa otepli tak to bude v poriadku, alebo su uz tlmice fakt KO. Auto sa hupe a z pravej strany to pri prejazde nerovnostou bucha. Lava strana este nebucha ale hupe sa tiez, aj ked nie tak ako prava strana. Dik yza rady chlapi.

Měl jsem stejné příznaky (bez ohledu teplo-zima) a tlumiče byly total KO, ani nedržely vysunuté. Takže určitě naplánuj výměnu.
wEnC
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od wEnC »

Je to tím mrazem, staré tlumiče, co už místo oleje mají vevnitř kdoví co, zatuhnou, když je kolem -10°C a auto třeba přes noc stojí venku. Dej to do garáže kde je nad nulou, a druhej den budou zas OK. Čekat než se oteplí můžeš klidně měsíc...
zyx66

#25 Příspěvek od zyx66 »

Mechanik povedal, ze tlmice so totalne KO, takze som ich dal vymenit, teraz su tam AL-KO, tak snad vydrzia, dam vediet ako sa im dari :) Tlmic som mal za 95 EUR (2850 SKK), takze x2 je to 190 EUR + 60 EUR robota, tak to je 250 EUR (7500 SKK). Je to dobra cena?
brumlae34

#26 Příspěvek od brumlae34 »

Dnes jsem potkal dva kamose s e39 a stejny problem auto promrzne a tlumice ztraci ucinnost, ale ani jeden si nestezoval na mlaceni. Ja u sve e39 take pocituji, ze kdyz je velka zima auto se houpe jak kocar. Asi letni stroje to jsou... :D
roman530d

#27 Příspěvek od roman530d »

Zdar chlapi,můžete být úplně v klidu-jsou to TLUMIČE!!!!!!
Teď jsem to dodělal, dal jsem tam Kayaby, a je to ok. Nic nemlátí, netluče, prostě bylo po nich :cool2:
Nahřívat nebo čekat do jara nepomůže,doporučuju dát na pružinu
3 stahováky,at to někoho nezabije.Hodně zdaru
brumlae34

#28 Příspěvek od brumlae34 »

Jeste takovej dotaz, je mozny, aby ty tlumice klepalii v lete? Vsechno mam na predni naparave Ok, ale kdyz jedu treba pres prejezd nebo po kostkach tam neco divne poklepava...
Odpovědět