Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

resetování výměny oleje

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Petersson

#1 Příspěvek od Petersson »

Nechal jsem si vyměnit olej a resetovat výměnu oleje,ale stále mi svití dvě zelené diody na přístrojové desce,jako před výměnou.Je to v pořádku??Neměli by svítit všechny ty diody?Prosím o radu .BMW e39 2.5i r.v.2001
alpineman
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od alpineman »

Po resetu by měly svítit všechny. Jestli mechoš neodpojil reseter moc brzy. Protože při resetu ta políčka naskakují jedno po druhém (v int. asi 1-2 sec.). A ne že zmáčkne resetovací knoflík a hned to vyškubne z diag. konektoru.
A proč měníš olej když máš ještě dvě zelená políčka? Ta nemizí přesně podle počtu ujetých kilometrů, ale i podle stylu jízdy a dalších okolností.
V létě se mi rozsvítí žlutá po cca 20tis. km a v zimě zhruba po 15tis. km. Ale asi jsi k té výměně měl svůj - jiný důvod :wink: .
Petersson

#3 Příspěvek od Petersson »

Olej jsem nechal vymenit protoze jsem koupil starsi auto a nevim kdy byl olej menen tak jen abych mel jistotu.Vim,ye resetovat si to mohu sam,ale v motoru nikde nevidim tu kulatou diagnostickou yastrcku jak je tadz ve vsech navodech popisovano.Prosim o radu.
alpineman
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od alpineman »

Protože tam žádnou 20ti pinovou diag. zástrčku nemáš. Byly u e39 do r.v. 2001. Nevím ve kterém měsíci se to lámalo.
libovka

#5 Příspěvek od libovka »

No ono to taky může být tím že máš v řiti dispay.
BMWpitrs

#6 Příspěvek od BMWpitrs »

Ja mám r.v. 2000 a diagnostickou zástručku mam vlevo pod volantem, ale už je to OBD II myslím
alpineman
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od alpineman »

libovka píše:No ono to taky může být tím že máš v řiti dispay.

A nebo tak...
jirka530

#8 Příspěvek od jirka530 »

ahoj,taky jsem měnil teď olej,ale ten reset se mi nějak nedařil a proto jsem zajel na počítač a bylo to hned hotový se všema zelenýma oknama.Mám 530d E39 10/2000 a tohle už má eurokoncovku pod tím volantem v levo dole,on je to vlastně strop té schránky a má krytku
Petersson

#9 Příspěvek od Petersson »

Vše jsem už vyřešil sám.Našel jsem návod,každopádně díky za rady
Warrior_Jouda

#10 Příspěvek od Warrior_Jouda »

Zde je návod -->> vys*r se na diody ty stejně po nastartování zhasnou. V servisu akorát cucaj prachy. Mě červená svítí už 38.000 kilometrů ale olej měnin každech 9.000 ... ;););) e34 525i
Zdenal

#11 Příspěvek od Zdenal »

Chlapy určitě tu je někde návod, ale zeptám se.
Neporadí někdo jak si to vynulovat bez jízdy do servisu? :)
Dík čus :wink:
alpineman
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od alpineman »

Zdenal píše:Chlapy určitě tu je někde návod, ale zeptám se.
Neporadí někdo jak si to vynulovat bez jízdy do servisu? :)
Dík čus :wink:

Pošli mi na sebe mail na SZ a já ti pošlu návod ve WORDu.
alpineman
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od alpineman »

Dost z Vás mi píše SZ se žádostí o přeposlání návodu Reset Oil service, ale neuvádíte kontaktní mail.

Snažší bude si to stáhnout zde. Připojil jsem soubor.

Čus!
Přílohy
Reset_servisu.doc
(134 KiB) Staženo 78 x
Zdenal

#14 Příspěvek od Zdenal »

Člobrdíčkové, asi mám jalový ruce, ale nejde mi to 8O Ještě to budu zkoušet. Jinak dík moc za zaslání návodu !! :D
Soptiiik

#15 Příspěvek od Soptiiik »

jj taky mám stejný problém na jiných bmw jsem to už dělal milionkrát a u mého nynějšího ne a ne ty mrdky zhasnout mužu tam verglovat dratem jak chci sundavat vičko s kličkem bez kličku zapinat vypinat a furt nic
Zdenal

#16 Příspěvek od Zdenal »

Já budu větší jelítko, mám FL, rv. 2002, takže nemusím ani nic zkratovat.
Ještě to zkusím. :lol:
Zdenal

#17 Příspěvek od Zdenal »

Tak jsem to zkoušel ještě jednou a když se má rozblikat ten nápis nebo něco, tak se na BC objeví text (mám rozsypaný čaj, takže nepřečtu co :D ) a na konci je -340d a na tom počítadle je ve spodní části symbol hodin, takže to asi mám nastaveno na čas, který ještě neuběhl.
Každopádně nejde vynulovat.
Je to dovoz IT.
janzat

#18 Příspěvek od janzat »

JAk rozblikat nápis?
Jakmile najedeš na BC na položku co chceš vynulovat v servisním menu, tak pak držíš reset knoflík cca 3 vteřiny...a mělo by Ti to napsat reset...to potvrdíš knoflíkem na páčce BC....
sengir

#19 Příspěvek od sengir »

E39 (od 2000 -), E46, E53
Vozy bez diagnostické zásuvky pod kapotou.

Poznámka:
· Kontrolka servisu, která se rozsvěcí v závislosti na ujetých kilometrech, může být resetována teprve po spotřebování více než deseti litrů paliva.
· Kontrolka servisu, která se rozsvěcí v závislosti na čase, může být resetována teprve po uplynutí dvaceti dnů.
· Funkce kontrolky servisu podle časového plánu je dostupná pouze ve vybraných státech.
· Aby bylo možné resetovat kontrolku servisu podle časového plánu nebo kontrolku servisu podle ujetých kilometrů, je nutné nejdříve aktivovat funkci 'reset distance service/resetování servisu podle ujetých kilometrů'.

Resetování kontrolky servisu podle ujetých kilometrů
(Olejový nebo kontrolní servis)
1. Zapalovací klíček v poloze '0'
2. Stiskněte a přidržte tlačítko pro levou ruku na sestavě přístrojů, otočte zapalovacím klíčkem do polohy '1'.
3. Držte tlačítko stisknuté, stav kontrolky se zobrazí po pěti sekundách. Displej zobrazí buď OIL SERVICE/OLEJOVÝ SERVIS, nebo INSPECTION/KONTROLA - rovněž se zobrazí zbývající vzdálenost.
Jestliže se servis podle ujetých kilometrů zobrazí s indikací 'reset', resetování kontrolky je možné. Jestliže se zobrazí bez indikace 'reset', nebylo ještě spotřebováno minimální stanovené množství paliva - resetování kontrolky zatím není možné.
4. Pro resetování kontrolky, bylo-li minimální stanovené množství paliva již spotřebováno, držte tlačítko stisknuté dalších pět sekund, abyste se dostali do resetovacího módu. Indikace 'reset' se na pět sekund rozbliká. Chcete-li kontrolku resetovat, uvolněte, znovu stiskněte a opět uvolněte tlačítko (dokud indikace 'reset' ještě bliká). Nový plán servisu podle ujetých kilometrů se na pět sekund rozbliká na displeji, pokud resetování bylo úspěšné.
Jestliže nechcete zresetovat kontrolku servisu podle ujetých kilometrů, zachováte dosavadní hodnotu, když tlačítko uvolníte a počkáte, dokud displej nepřestane blikat - původní plán servisu podle ujetých kilometrů se pak na pět sekund zobrazí.
5. Po resetování servisu podle ujetých kilometrů lze resetovat i servis podle časového plánu. Jestliže tato funkce není k dispozici, zobrazí se indikace 'End SIA/Konec SIA' spolu se starým nebo novým plánem servisu podle ujetých kilometrů (podle toho, zda jste ho zresetovali, či nikoliv).
Servis podle časového plánu
(Roční kontrola)
6. Jestliže je funkce servisu podle časového plánu k dispozici, zobrazí se nyní její stav. Jestliže se údaj servisu podle časového plánu zobrazí s indikací 'reset', bylo stanovené časové hranice již dosaženo. Jestliže je zobrazen bez indikace 'reset', stanovené časové hranice nebylo dosud dosaženo.
7. Resetování kontrolky, jestliže stanoveného časového minima bylo dosaženo.
Stiskněte a přidržte tlačítko po dobu alespoň pěti sekund, indikace 'reset' se na pět sekund rozbliká. Jestliže chcete kontrolku resetovat, uvolněte, znovu stiskněte a opět uvolněte tlačítko (dokud indikace 'reset' ještě bliká). Nový časový plán servisu se na pět sekund rozbliká, pokud resetování bylo úspěšné.
Jestliže nechcete resetovat kontrolku servisu podle časového plánu, dosavadní hodnota se zachová, když uvolníte tlačítko a počkáte, dokud displej nepřestane blikat - původní časový plán servisu se pak na pět sekund zobrazí.
8. 'End SIA' se pak zobrazí se starým nebo novým časovým plánem servisu (podle toho, zda jste ho zresetovali, či nikoliv).
soukupadam

#20 Příspěvek od soukupadam »

jak se dostanu do dalších menu? podle návodu tady na foru mě jde jenom ten reset inspection
Odpovědět