Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
530iA E60 - poraďte
Zdravím všechny, jsem tu novej a prosím o radu. Chci kupovat E60, nejlépe 530iA. Potřebuji poradit s automatem: je normální, když auto v poloze automatu "D" po puštění brzdy má snahu jet samo do předu, nebo je špatná převodovka. Zatím jsem to zaznamenal snad u každé E60 (i dieselové), ale je pravda, že jsem projížděl samé "staré" kusy.
Děkuji za rady.
Děkuji za rady.
Marda píše:Zdravím všechny, jsem tu novej a prosím o radu. Chci kupovat E60, nejlépe 530iA. Potřebuji poradit s automatem: je normální, když auto v poloze automatu "D" po puštění brzdy má snahu jet samo do předu, nebo je špatná převodovka. Zatím jsem to zaznamenal snad u každé E60 (i dieselové), ale je pravda, že jsem projížděl samé "staré" kusy.
Děkuji za rady.
kamarat kazde auto co ma automat tak ked das D po odbrzdeni pojde pomalicky same.uplne normalna vec
Marda píše: Potřebuji poradit s automatem: je normální, když auto v poloze automatu "D" po puštění brzdy má snahu jet samo do předu, nebo je špatná převodovka. Zatím jsem to zaznamenal snad u každé E60 (i dieselové), ale je pravda, že jsem projížděl samé "staré" kusy.
Děkuji za rady.
Nejlepší hlášky na BMWKLUBU

jasny, ale tohle je otazka jako kdyby jsi si chtel koupit mobil a byl nejistej co se stane, kdyz zmacknes zeleny tlacitko... vzhledem k tomu, jak moc specificky tyhle auta jsou ti radim to fakt nejdriv nastudovat, jinak ze sebe budes delat pred prodavajicima lojzu...
“Ability is what you're capable of doing.”
Hanz píše:jasny, ale tohle je otazka jako kdyby jsi si chtel koupit mobil a byl nejistej co se stane, kdyz zmacknes zeleny tlacitko... vzhledem k tomu, jak moc specificky tyhle auta jsou ti radim to fakt nejdriv nastudovat, jinak ze sebe budes delat pred prodavajicima lojzu...
Hele, to chápu, že budu dělat ze sebe Lojzu, když nejsem automechanik. To vypadá, jako by si ojeté auto měl podle tebe kupovat jen odborník?
Fakt stačilo jediné, napsat jesti je to u automatické převodovky normální nebo ne, nic víc. Myslel jsem, že k tomu toto fórum je, poradit když někdo něco nezná. Ty jsi se nikdy na nic nikoho neptal? Pochop, že každej nemá doma automat, chápu že to pro tebe je směšná a banální otázka, ale pro mě ne. Takže pokud nemáš co poradit, nechápu proč reaguješ. A opravdu jsem se to snažil někde nastudovat, ale není kde!
Marda píše:Hanz píše:jasny, ale tohle je otazka jako kdyby jsi si chtel koupit mobil a byl nejistej co se stane, kdyz zmacknes zeleny tlacitko... vzhledem k tomu, jak moc specificky tyhle auta jsou ti radim to fakt nejdriv nastudovat, jinak ze sebe budes delat pred prodavajicima lojzu...
Hele, to chápu, že budu dělat ze sebe Lojzu, když nejsem automechanik. To vypadá, jako by si ojeté auto měl podle tebe kupovat jen odborník?
Fakt stačilo jediné, napsat jesti je to u automatické převodovky normální nebo ne, nic víc. Myslel jsem, že k tomu toto fórum je, poradit když někdo něco nezná. Ty jsi se nikdy na nic nikoho neptal? Pochop, že každej nemá doma automat, chápu že to pro tebe je směšná a banální otázka, ale pro mě ne. Takže pokud nemáš co poradit, nechápu proč reaguješ. A opravdu jsem se to snažil někde nastudovat, ale není kde!
to ze neni kde su kecy... kazdopadne odpoved na tvoju otazku je ANO, je to uplne normalne a je to klasicka vlastnost automatu

Martinéz píše:myslim, ze prodavajici musel bejt spokojenej kdyz jsi zjistil zavadu u jeho "stareho kusu" e60ky...
jeste mam dotazek.. jak jsi zjistil, ze ches vlastne automat?
Tak už se mně nedivte, že jsem měl obavy. Zde na fóru se řeší popojíždění po přeřazení z "P" na "D" jako problém po výměně oleje:
http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... D&start=15
Prostě jsem se chtěl ujasnit, že je vše OK. Copak je to nějaký trapas, že jsem nikdy neměl automat a teď jej chci? A žádnou mrchu nekupuji, je to s historií od prodejce BMW za půl mega.
Děláte machírky a když jste poprvé viděli automat, sami jste určitě hledali spojku. Jedinej kdo inteligentně odpověděl na můj dotaz byl Bazy, kterému děkuji.
A automat chci proto, že to prostě k BMW 5 patří...řadit rukou můžu v Octávce.