Zdravím,
mám takovej menší dotaz. V E39 touring 11/98 nemám CD Changer a chtěl bych ho nahradit něčím takovým: http://www.xcarlink.cz/?p=productsMore& ... link-adapt nebo http://www.aunika.com/Autohifi-1/USB-AU ... stup-BMW-1 . Nemáte s tím někdo zkušenost? Ještě někde jsem našel, že to umí i WMA, MP4 a pod. Mám origo rádio s televizí, ale ještě analogový přijímač. Kdybych chtěl, aby to už chytalo DIGI vlny, co všechno pro to musím udělat? Nebo aby mi to přehrávalo i filmy? Moc se v tom nevyznám, tak děkuji za rady.
zdarec, oba dva výrobky jsou naprosto totožný. Z vlastní skušenosti ti doporučuji xcarlink, po objednání nebyl vůbec žádný problém s komunikací, do dvou dnů sem ho měl doma, a funguje perfektně do dnes, jednoduše ho zapojíš zezadu do radia a funguješ. Pokud máš 4:3 navi tak do radiomodulu kterej je vzadu v kufru pod podlahou. kdyžtak sz..
Ok, super. Ještě se mi stává, že když přejedu nerovnost, tak mi vypadne zvuk. Už jsem zjistil, že je to špatný kontakt u toho radiového modulu. Zahejbal jsem drátama a zvuk zase šel. Bohužel to ale takhle nelze dělat pořád. Nevíš, jestli to jde nějak ,,přepíchat"? Nebo jiná oprava? Krom výměny celé kabeláže:)
Normálně listuješ jako když máš céda v changeru, akorád musíš mít složky na kartě nebo na flashce pojmenované: CD01 , CD02 ...... až CD06 , v každý takový složce můžeš mít až 300 skladeb což je super. Co se týče toho kontaktu na radiomodulu tak si myslim, že jediný řešení je asi jen vyměnit kabeláž.
Vypadá to tuze pěkně a chtěl bych se jen zeptat - rádio má sice vstup na chnager, ale nemá na něj žádné tlačítko, kterým bych se na něj přepnul - půjde to?
a druhá věc - nemám kabeláž k origo changeru - tohle se zapojí přímo do rádia?
Kuaja píše:Vypadá to tuze pěkně a chtěl bych se jen zeptat - rádio má sice vstup na chnager, ale nemá na něj žádné tlačítko, kterým bych se na něj přepnul - půjde to? a druhá věc - nemám kabeláž k origo changeru - tohle se zapojí přímo do rádia?
Přepínání rádia/kazety/CD (changeru) se přepíná tlačítkem MODE bych řekl. S tím ostatním nevím..
Kuaja píše:Vypadá to tuze pěkně a chtěl bych se jen zeptat - rádio má sice vstup na chnager, ale nemá na něj žádné tlačítko, kterým bych se na něj přepnul - půjde to? a druhá věc - nemám kabeláž k origo changeru - tohle se zapojí přímo do rádia?
původní kabeláž k changeru nepotřebuješ, tohle připojíš přímo do radia (je tam konektor stejnej jako na changer + asi 5 kablíků na napájení) ve schématu je pak znázorněno jak připojit. Já sem to dělal přes čokolády , práce asi na deset minut
Chtěl bych se zeptat,jestli to jde zapojit i na kabeláž changeru v kufru,kabeláž i držák v kufru mám,ale changer ne,asi ho předchozí majitel potřeboval. Nechtěl bych kuchat přístrojovku,ale zapojit to v kufru,když tam jsou ty kablíky volné. Konektory jsou tam 2, první menší má 3 piny v řadě a druhý má šest pinů (po třech vedle sebe) E 39 523i 1999
ze bys to mel v kufru-tak to myslis ze... urcite slo,jen to chce trochu zrucnosti,pajku a priradit spravne draty. zvuk pujde tim 6pinem a napajeni plus BUS asi tim 3pinem.
Přesně tak,nechal bych to v kufru,když tam vložím SD kartu nebo flešku s oblíbenou hudbou ve složkách CD-1 CD-2 ... Tak už to nepotřebuju mít na dosah a jednou za čas vyměnit médium za jiné,to mi vlézt do kufru nevadí. Jde mi o to,abych to pájet nemusel,Jestli to má být náhrada za CD changer,tak by mohla existovat varianta,která půjde zapojit na jeho kabely a ne přímo do rádia. Nechtěl bych poničit ty koncovky,abych měl možnost tam changer vrátit.
Možná jo,jen nějak nevím,jak to rádio z palubky vydolovat.Poradí někdo,kdo už rádio z E39 s tím větším displayem vyndaval? Nevím,jestli je rozdíl v uchycení proti té druhé verzi rádia.Díky.
pokud se bavíme o rádiu které máš vyfocené v avataru, tak to se vyndává tak, že vytáhneš čudlík na zesilování rádia, pod ním je imbusový šroubek, když s ním otočíš uslyšíš cvaknutí, to se na rádiu zatáhly packy které ho jistí na místě a opatrně ho vypáčíš ven (imbus budeš muset pořád držet, jinak se ty packy zase vrátí zpět), je tady někde i návod s fotkama, stačí pohledat,
jinak teď nevím, jestli ten konektor na cd changer není na tom díle s kazetou, ale aby jsi ho dostal ven, tak rádio stejně musíš vytáhnout a potom ten díl s kazetou jen odšroubuješ a vytáhneš ven
Kefi píše:Zdravím, mám takovej menší dotaz. V E39 touring 11/98 nemám CD Changer a chtěl bych ho nahradit něčím takovým: http://www.xcarlink.cz/?p=productsMore& ... link-adapt nebo http://www.aunika.com/Autohifi-1/USB-AU ... stup-BMW-1 . Nemáte s tím někdo zkušenost? Ještě někde jsem našel, že to umí i WMA, MP4 a pod. Mám origo rádio s televizí, ale ještě analogový přijímač. Kdybych chtěl, aby to už chytalo DIGI vlny, co všechno pro to musím udělat? Nebo aby mi to přehrávalo i filmy? Moc se v tom nevyznám, tak děkuji za rady.
Něco takového bych chtěl do mojí E60 - mám navigaci bussines, když otevřu přihrádku u spolujezdce, tak cd changer chybí a je tam jen nějaká kupa káblů...šlo by to zapojit ?:-DNebo nahradit něcím co mi přehraje třeba i dvd?