Namám sice 530d, ale měl jsem před tím několik TDi. Váha vzduchu se nejčastěji projevuje postupným snižováním výkonu, nebo menšími výpadky, nezažil jsem náhlou smrt (jedině snad vypadený konektor). Toto bych viděl na problém v plnění - buď regulace turba (motor přešel do nouzáku), nebo netěsnost potrubí. Nepraskla ti, nebo se neuvolnila hadice sání? Neslišíš za jízdy sičení? Nebo pak k.o. turbo. Diagnostika ti přesně řekne, jestli plnící tlak, nebo váha, nebo...
Dneska se mi stalo to same - E60 530d. Jedu, vse v pohode, najednou ztrata vykonu, auto od te chvile jede jako pridusene, presne tak jak popisujes ... vubec se mu nechce do otacek, nad 2tis otacek pomalinku, nad 3tis jsem se snad ani nedostal...Pritom motor bezi normalne, necuka, nic. Pokud by to nebylo takhle line, ani bych to nepoznal ... jsem zvedavej jestli to bude turbo jako u tebe....
Mně kdysi zhruba při 130k km u E39 530d odešlo naftový čerpadlo a projevovalo se to stejně, jak popisuješ
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Vlasta píše:Mně kdysi zhruba při 130k km u E39 530d odešlo naftový čerpadlo a projevovalo se to stejně, jak popisuješ
Mimochodem, psoledni dobou se mi trochu houpal volnobeh .. nic velkyho, trosku to zaclo delat, ze rucicka nedrzela jako pribyta jak bylo zvykem, ale trosku se pohupovala, nekdy min, nekdy malinko vic ... nejdriv jsem myslel jestli to nebude vstrikem nejakym, ale komplet diagnostika vstriku, vse ok ... myslis, ze to muze nejak souviset?