Jezdím u E34 motor M60 na origo svíčky NHK jedno bod, ale četl jsem, že se dají nahradit, sice drahšími, ale kvalitnějšími Denso, 4 bodový. Motor má 250 000 nalítáno, dal bych tam ty Denso, snad? Máte někdo takový zkušenosti, že se o ně podělíte, nebo jde o reklamní trik. Mám uši a dost trpím, když motor nepřede, jak má! Děkuji za zkušenost, ozve se někdo?
Presne jak napsal LIBOVKA. Pokud koupis nejaky Densa, jedinej rozdil je v intervalu vymeny. Nepoznas to ani na jizdnich vlasnostech, ani na nicem jinem. Ja davam predepsany NGK BKR6EK a menim po 50000km. Ted je tam mam asi 45000 a pali jako fik.
Já jsem vždy dával také NGK BKR6EK a po cca 8 000 km mi auto za studena začalo chytat na 5, pak po 5-30 s se chytnul 6. válec. Motor kouřil černě a neřekl bych že nešel kultivovaně jak by měl. Vyměnil jsem svíčky a OK. Teď tam mám BOSCH protože to byly jediný svíčky co měli skladem po 6 ti kusech uvidim co vydrží. Vždy jsem byl s NGK spokojen, ale tohle mě zklamalo, třeba jsem měl smůlu na nějaký horší sérii
Já teď kupoval čtyř-elektrodové BOSCH Iridium,(cca 220kč/ks) v katalogu byly jako jediná doporučená náhrada NGK,mám je tam cca 1500km a motor běží bezchybně.
Na těch co jsem vyndal,bylo napsáno NGK BMW,byly dvou-elektrodové,ale elektrody opálené úplně do kulata.Bůh ví,jak dlouho tam byly.
Motor jede úplně normálně,startuje na otočení,opravdu nevidím problém.
Moc veliký výběr tam není.
Změny jsou popsány zde: http://devlop.ic.cz/bmwklub/Engines.pdf _______________
E39 523i r.v.1999 M52B25TU Doppel Vanos
Mno nevím, ať čumím jak chci, na double vanos je NGK BKR6EQUP, a ta je třeba v Elitu za 484,- nebo V-30 ta samá za 400,-
Nicméně je pravda, že jsou dvakrát dražší, než svíčky na jednoduchý vanos...
.
Proč většinou zvítězí hloupá myšlenka? Protože moudřejší přece vždycky ustoupí...
.
Mýlíš se, *EK je ta levnější (Elit 152,-), která je do single vanos. Do double vanos patří mnou uvedená *EQUP, kterou našel jen předraženou, nic víc.
Obě varianty mají ještě V-line možnost (V-20, resp. V-30), která je navíc i levnější...
.
Proč většinou zvítězí hloupá myšlenka? Protože moudřejší přece vždycky ustoupí...
.
jurasis píše:Mýlíš se, *EK je ta levnější (Elit 152,-), která je do single vanos. Do double vanos patří mnou uvedená *EQUP, kterou našel jen předraženou, nic víc. Obě varianty mají ještě V-line možnost (V-20, resp. V-30), která je navíc i levnější...
Jo jo máš pravdu.Já to otočil,protože do single vanos jdou obě možnosti.