Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
vymena halogenu za xenony?
-
přesně tak, musíš mít automatické naklápění výšky a také ostřikovače světel. Na automatické naklápění bych se vybodl, to nikdo nekontroluje a ani na STK. Pokud chceš světla předělat, vyměň halogen světlomety za xenonové, ale i s origo výbojkami a ballasty, nedávej tam HID sadu, to policie už zná a začíná po tom jít a udělovat pokuty. Dodělej si ostřikovače světel, zaslep na palubce tlačítko(kolečko) pro seřizovaní výšky světel, nech si dobře světla seřídit a nikdo nic nepozná, že to není origo. Mimochodem svítí to mnohem lépe.StepanMatl píše:Teoreticky ani nemusíš měnit světla, ale i když to uděláš, legální to nebude. Schází ti senzory náklonu na nápravách.
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
pragdejve , stoupni si nohama na zem
ver mi ze policie neorigo xenony resi
a ze par lidi ve sve okoli mam co na to docela narazili
i já
a i zde na klubu uz hodne lidi zaplatilo
takže HID rozhodne ne 

E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant
E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant

E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
jo a k starsim karam. o tom, ze se daj sehnat xenony s teplotou svetla 3000K by si meli zjitit vsichni majitele jeste starsich vozů. tam uz je fakt z obliga kazdej, jak to neni modry, tak je svatej pokoj a ze to sviti jak svine, to fakt neni treba resit, to nikdo zkoumat nebude. jo vim kde 3000K sehnat, ale reklamu nedelam, leda pres sz.
Ale prd,každej policajt když uvidí e34ku s xenonem (a je uplně jedno jestli 6000k nebo 4300k - xenon snad pozná i dement...) tak mu bude jasný že to na 99% je HID,a jestli je něco vidět pod kapotou je jim taky fuk.
Jsem taky prošel kolikrát v pohodě,normal policajti zkouknou doklady a tradá.
Pak jsem narazil na evidentně se nudící dopraváky,už zdálky na mně šmejd koukal,vytáh si mně z řady aut a jediný na co šel hned - xenony.Kouknul na sklo světla a vůbec se semnou nesral.
Samozřejmně proběhla debata o tom že je to v čočkách,a že je to seřízený,nikdo na mně nebliká,nikoho neoslňuju atd.,ale jediný co mi řekl je že tohle mu nepřísluší posuzovat,že za neschválenou úpravu světel můžu dostat až 2000kč.Chtěl 500kč tak jsem sklapnul a vyndal...
A nějaký teorie o tom že 4300k je míň nápadný,a že v e39 po tom nepůjdou - asi před 14 dny jsem viděl jak dopravka kontrolovala xenony na Face e39...
Jsem taky prošel kolikrát v pohodě,normal policajti zkouknou doklady a tradá.
Pak jsem narazil na evidentně se nudící dopraváky,už zdálky na mně šmejd koukal,vytáh si mně z řady aut a jediný na co šel hned - xenony.Kouknul na sklo světla a vůbec se semnou nesral.
Samozřejmně proběhla debata o tom že je to v čočkách,a že je to seřízený,nikdo na mně nebliká,nikoho neoslňuju atd.,ale jediný co mi řekl je že tohle mu nepřísluší posuzovat,že za neschválenou úpravu světel můžu dostat až 2000kč.Chtěl 500kč tak jsem sklapnul a vyndal...
A nějaký teorie o tom že 4300k je míň nápadný,a že v e39 po tom nepůjdou - asi před 14 dny jsem viděl jak dopravka kontrolovala xenony na Face e39...
dneska si me taky vytahli, evidentně pásli po xenonech. jak slepice po flusu. taktak sem uhajil obsah penezenky. de to, ale chce to (soráč všem, kerejch se to dotkne, neberte to osobně, spíš s úsměvem) takze chce to míti filipa. zbytek nechávám na samostudiu. a kdyz to zacne bejt extra vopruz, tak koupim vybojky 3000K a pro ten svatej klid je tam vdechnu.
-
Brátn
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
dobře a mě napadla úprava: jelikož E39 má světla schovaný za plexi, tak se dají ty skleněný rozpltylky vyměnit a pokud seženu rozptylky z xenon předface světel, tak je tam můžu dát a koupit vesele HID a nikdo mi nic nemůže ne? a při nejhorším se dají koupit i ty čočky a prostě to nabastlit cea čočky je myslím 200 kč za univerzál
-
-
Přemýšlel jsem o tom na maželčino auto (Subaru) a to má seřizovaní náklonu i pro stávající halogen, ale kamarádi servisáci mi to rozmlouvali. Na místo toho mi sehnali H4 s vyšší svítivostí (ne ty 50W jebky co jsou na pumpách) a jsem spokojený. Každopádně to nikoho nedráždí a i se to k tomu stařečkovi víc hodí.
Také mi někdo říkal, že když do halogenovývh reflektorů dám xenon, tak to lampy (díky vyšší teplotě) brzy odnesou.
Jinak jsem si na své e39 nechal zapnout origo denní svícení, takže si své xenony tolik nelikviduji (vlastně teďka od jara už je prakticky nezapínám vůbec, protože do tmy jsem vždy doma. Ono to stálé rozsvěcení a zhasínání ji prý moc nesvědčí...
Také mi někdo říkal, že když do halogenovývh reflektorů dám xenon, tak to lampy (díky vyšší teplotě) brzy odnesou.
Jinak jsem si na své e39 nechal zapnout origo denní svícení, takže si své xenony tolik nelikviduji (vlastně teďka od jara už je prakticky nezapínám vůbec, protože do tmy jsem vždy doma. Ono to stálé rozsvěcení a zhasínání ji prý moc nesvědčí...