Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

vymena halogenu za xenony?

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
preson

#21 Příspěvek od preson »

StepanMatl píše:Jenže tyhle šmejdy proti originálním světlům fakt hnusně svítí. Můžu potvrdit, mám něco podobnýho.

asi i jak ktery "smejdy" ,tohle jsou depo a sviti znatelne lepe nez puvodni origo
pragdejf

#22 Příspěvek od pragdejf »

Vasek70 píše:Na místo toho mi sehnali H4 s vyšší svítivostí (ne ty 50W jebky co jsou na pumpách) a jsem spokojený. Každopádně to nikoho nedráždí a i se to k tomu stařečkovi víc hodí.
Také mi někdo říkal, že když do halogenovývh reflektorů dám xenon, tak to lampy (díky vyšší teplotě) brzy odnesou.

hehm ehm noo hele ja tady nechci bejt za chytryho, ale podle me teplota v reflektoru tak trochu souvisi s příkonem zarovky ve wattech. a teď si to seradime. treba vzestupne.
1) 35W xenonova vybojka
2) 55W normální jebková H4 od benzínky
3) 70W (100W) tuňácká H4.

chytrému napověz;-) jinak US DRL je fakt dobrej napad, taky se to chystam na karach poresit, sice mi obcas nekdo tvrdi, ze je to hnusný, ale podle me je hnusný kupovat vybojky castejc, nez je nutny. precejenom to stoji penize.
StepanMatl

#23 Příspěvek od StepanMatl »

preson píše:asi i jak ktery "smejdy" ,tohle jsou depo a sviti znatelne lepe nez puvodni origo

Mno zrovna DEPO šmejdy jsou. Viděl jsem vedle sebe DEPO a originální HELLA facelift světla a rozdíl byl nesrovnatelnej.
Kail

#24 Příspěvek od Kail »

Jedna věc - jdou nějak vyřešit ty denní světla v dálkáčích i na e34?
Vasek70

#25 Příspěvek od Vasek70 »

Zkus KamilaFKH, jestli nebude vědět - mě je zapínal na e39.

Ohledně spotřeby xenonů - to jsem netušil, že jsou tak "dietní" - já myslel, že žerou hóóódně. No, člověk se stále učí... :oops:
pragdejf

#26 Příspěvek od pragdejf »

Kail píše:Jedna věc - jdou nějak vyřešit ty denní světla v dálkáčích i na e34?

uz sem o tom taky premejslel, ale u E34 to jentak zapnout nejde, vyresil to francis, prej by to melo fungovat na vsechny auta bez lichtmodulu, kery maj spinany dalky pomoci relatka. navod zde:
http://www.trust-rust.cz/bmw/drl
trochu opruz je to, ze to relatko vyjde na cca 1700 a jeste je s tim prace. premejslel sem o tom promerit patici a vytvorit relatko pro euro verzi E34, ale fakt neni cas. kdyby chtel nekdo spolupracovat, nebo ma naky info, tak at zive diskutuje. myslim, ze kdyby to relatko bylo plug-and-play a stalo s dani litr, tak si ho koupi kdekdo...

jo a na DEPO nedam dopustit, koupil sem od nich do E34 novy tlumeny svetla, nainstaloval xenony a spokojenost. za ty prachy luxus.
fik001 Člen Klubu
Člen Klubu

#27 Příspěvek od fik001 Člen Klubu »

hoši hoši nikdy jsem horší světla na předek než DEPO nepoznal!!!Sice za pár korun ale světlo jako z ruční baterky žádný lom jen kužel.Zkus s nima jet v mlze a dobrovolně vystoupíš a dojdeš pěšo.
Kail

#28 Příspěvek od Kail »

Depo je šmejd to je jasný,já je mám na zadku a teče tam :roll: .Co by taky kdo chtěl za ty prachy...

Je ale fakt že oproti 15 let starýmu vysvícenýmu origo světlu to může být dobrý.
pragdejf

#29 Příspěvek od pragdejf »

trochu se nam ta diskuze zvrhla, ale co naplat, reagovat musim.
depo asi nebude zadna slava co se tyka zivotnosti, ale na druhu stranu sem az na par drobnosti nepozoroval rozdil mezi origo hellou a depem. stejnej je tvar kuzelu, vnitrek stejnej, parabola stejna. cocka i technologie upevneni, stejne jako strih plechu stinitka stejnej. jo, neni to slepeny tim fajnovym tmelem, nakej hadrak to spatlal silikonem, je jinak resena patice pozicniho svetla (jo, menit parovacku je regulerni gynekologie) a to je vseko co sem pozoroval. uznavam ze bosch sou trochu jinde, ted mi v pokoji na koberci lezej plechovy paraboly s jinak resenym stinitkem a asi je necham prechromovat a nainstaluju. ale jinak rozdil mezi DEPEm a HELLou mi pripada v moznosti si tucne priplatit za "premiovy" pordukt, kerej je stejnej ausus jako "produkt pro zakaznika silne orietovaneho na cenu" (socku). nesouhlas vyjadrujte dle libosti, par nadavek mi neublizi. ale upalit se pro svuj nazor nenecham. to to radsi odvolam.
Odpovědět