Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Jde vyměnit sklo světla na e39?

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
majklBMW

#1 Příspěvek od majklBMW »

Potřebuju vyměnit sklo na světle hella FL xenon,dělal to někdo?díky.
libovka

#2 Příspěvek od libovka »

Pokud budeš mít jiné světlo ze kterého si ho vezmeš,tak by to mělo jít.Ale nové se nevyrábí.
Birkoff

#3 Příspěvek od Birkoff »

Ale je to nic moc práce. Spíš nic než moc. :D
130maxi

#4 Příspěvek od 130maxi »

libovka píše:Pokud budeš mít jiné světlo ze kterého si ho vezmeš,tak by to mělo jít.Ale nové se nevyrábí.

Urcite sa nevyraba ???? :lol: http://www.bmwstyle.sk/index.php?route= ... uct_id=227
babllu

#5 Příspěvek od babllu »

Je to drbacka jak prase,snazil sem se ho rozebrat,kvuli tycce nastavovani a nakonec me prdlo a to sem se s tim fakt hodne sr.. Jeste ze sem ho rozebiral kvuli te tycce,jinak sem mel novy.
Marten
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Marten »

Pokud vím tak se dělaly dva typy světel. Jedny se daly bezproblémů rozdělat a jedny byly zalepený. Ty rozdělat nešly. :evil:
xdentist
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od xdentist »

myslim ze faceliftove jsou lepene a "nejdou" rozebrat zadne.. Predfacelift naopak (prodavaji se na ne i nahradni skla)
Vasek70

#8 Příspěvek od Vasek70 »

No, já mám předfacelift, rozebrat jsem zkoušel (chtěl jsem vyčistit) a přes veškerou snahu a opatrnost jsem neuspěl a jediné co se mi podařilo, bylo jen nalomit jednu západku. Tak jsem to vzdal. Nutno počítat s tím, že ta stará světla budou značně zarostlá a jakmile se i jen podaří sklo sundat, odnese to skoro jistě i těsnění pod ním, což přináší obvykle další komplikace...
mario42

#9 Příspěvek od mario42 »

xdentist píše:myslim ze faceliftove jsou lepene a "nejdou" rozebrat zadne.. Predfacelift naopak (prodavaji se na ne i nahradni skla)

i ty faceliftové jdou rozebrat, musí se to ale rozumně nahřát horkovzdušnou pistolí- aby povolilo to lepidlo
oukej

#10 Příspěvek od oukej »

ano, i poface světla jdou rozebrat... už jsem je rozebíral dvakrát, kvůli štelovacím tyčinkám... stačí šoupnout do trouby a jde to... někde jsem na to měl návod, sice anglicky, ale s obrázky :)
Birkoff

#11 Příspěvek od Birkoff »

130maxi píše:
libovka píše:Pokud budeš mít jiné světlo ze kterého si ho vezmeš,tak by to mělo jít.Ale nové se nevyrábí.

Urcite sa nevyraba ???? :lol: http://www.bmwstyle.sk/index.php?route= ... uct_id=227

No jako čučim 8O . Určo to nejsou originály, ale což už. Jak tu bylo napsáno. FL světla jsou lepený, ne že by nešly rozebrat, ale musí se opatrně. Už jsem to taky několikrát dělal.
LLuKKi

#12 Příspěvek od LLuKKi »

Jdou nějak vyměnit tyčinky na seřizování světel,aniž by se muselo rozdělat? sem si všiml že jsou prdlé... (E39 xenon,face) díky
donSimon

#13 Příspěvek od donSimon »

LLuKKi píše:Jdou nějak vyměnit tyčinky na seřizování světel,aniž by se muselo rozdělat? sem si všiml že jsou prdlé... (E39 xenon,face) díky

Nejde
Birkoff

#14 Příspěvek od Birkoff »

Jedna strana by měla jít "laparoskopicky". Už jsem to musel dělat, protože jsem nechtěl rozlepovat pracně zalepený světlo. Je ale pravda, že uvnitř byly mnou udělané tyčky = určitě jiné rozměry než originály. Takže nakonec šla vyndat. Byla to na štelování směru (venkovní).
LLuKKi

#15 Příspěvek od LLuKKi »

Tak ted jsem to dělal jednomu členovi a pak i sobě a v poho,bez rozdělání..
Full5er

#16 Příspěvek od Full5er »

LLuKKi píše:Tak ted jsem to dělal jednomu členovi a pak i sobě a v poho,bez rozdělání..

Bez oddeleni krytu od svetel (bez rozlepeni) se ti povedlo vymenit ty stabilizacni tycky?
Mam s tim taky problem.Svetla nejdou ani spravne seridit,protoze nedrzi v poloze.Na kostkach a nerovnostech vylozene vibrujou a cele svetlomety jsou uvolnene. Videl jsem uz jakousi opravnou sadu 2 plastovych "sponek" ktere tenhle problem u e39 resi. Dalsi vec jsou ulomene uchytky od parabol krycich cocku.Ty mam ted na obou svetlech spadle (byly lepene silikonem,ale teplota ve svetle silikon uvolnila)
Nejaky recept na tenhle problem?
LLuKKi

#17 Příspěvek od LLuKKi »

Přesně tak,bez rozlepení to umím... bud i ty tyčky spravím,nebo jsem schopnej nové cca 800 (nebo hliníkové, cca 80 eur)
Full5er

#18 Příspěvek od Full5er »

Odkud jsi?
LLuKKi

#19 Příspěvek od LLuKKi »

Šumperk, Olomoucký kraj
bibikuba

#20 Příspěvek od bibikuba »

možná hloupej dotaz ale potřebuju taky opravit přední světla a po pročítání těch příspěvků teda nevím jestli ty skla koupím-mám jedno nějak rozpraskané nebo ještě opravím-což asi při rozpraskaném sklu nepůjde...Hlavně moc nevím jak se poznají ty světla co jdou normálně rozdělat oproti těm po FL co tady strkáte do trouby :D :D Mám teda origo henony Hella E39 Touring 12/98.Byl jsem v BMW a tam mi bylo řečeno že skla se samotný neprodávaj na tyhle světla-tudíž tedy soudím že to jsou světla co se strkají do té trouby :D bohužel jsem už nabral tyhle kryty-o kvalitě psát nebudu :? :? http://www.bmwjakes.cz/predni-kryty-sve ... -p-49.html zřejmě ale to tam ani nenapasuju...Chtěl jsem teda v BMW koupit origo-nějaké kvalitní ale prý teda neee...na tyhle světla.Jdou teda tyhle světla normálně rozdělat a pasují do nich tyhle nekvalitní kryty :?: :?: Kdyžtak foto dodám ale myslím že zasvěcení vědí co je to za světla :?
Odpovědět