Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E39 - kontrolka bezpečnostních pásů?

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Rade

#1 Příspěvek od Rade »

Zdravím,
prosím o radu, co signalizuje kontrolka bezpečnostních pásů vpravo pod teplotou chladící kapaliny ve spodním řádku? Jedná se o signalizaci nepřipoutání nebo je to kontrolka předpínačů pásů?

Díky
jakdojinej

#2 Příspěvek od jakdojinej »

u me je to predpinac pasu - e39 528i, rv 1996
StepanMatl

#3 Příspěvek od StepanMatl »

A předpínání pásů má jako dotáhnout pás po připoutání se? Ten pás má co dělat aby se sám navinul jakmile ho sundám...
alpineman
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od alpineman »

:smich:
JaneCk

#5 Příspěvek od JaneCk »

No kluci, pokud vím, tak ta kontrolka jen upozorňuje, že se máte připoutat. Nic víc, nic míň. Modernější auta navíc pípají, otravují atd. Tady se prostě jen rozsvítí při startu na chvíli kontrolka. S předpínači to nemá nic společného. A předpínače slouží k tomu, že pokud dojde k havárii a vystřelí airbag, tak předpínače ty pásy jakoby víc napnou, aby vás ten pás jakoby více přidržel.
:wink:
jakdojinej

#6 Příspěvek od jakdojinej »

tu informaci jsem vycet s prirucky - tvrdi tam inicializace predpinace pasu - kontrola funkce

nehlede na tom, ze kamos rikal ze kdyz mel predpiance nejaky vadny tak pry mu ta kontrolka nezhasinala a diagnostika hlasila chybu na predpinaci pasu, ale je to jen JPP :wink:

jinak ma pravdu JaneCk - je tam jakejsi mechanismus ktery pri narazu ten pas pritahne vic k telu
JaneCk

#7 Příspěvek od JaneCk »

Ještě přikládám obrázek z návodu. Nic o předpínačích se tam nepíše. Tak snad to bude jak píšeš - JPP :-)
Obrázek
jakdojinej

#8 Příspěvek od jakdojinej »

buhvi k cemu to byla prirucka, videl jsem jen nejakou naskenovanou a nekopletni a hlavne vypadala jinak nez ta na obrazku :wink:

cili zpatky na stromy, jsem se splet, sorry za mistifikaci :oops:
Rade

#9 Příspěvek od Rade »

mě právě krapet znervozňovalo, že kontrolka zhasla i když jsem se nepřipoutal.... :D

děkuji všem za odpovědi...
Kantry
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Kantry »

to je divny, protoze me pise na diagnostice zavadu cidlo predpinani pasu a kontrolka mi nesviti .. ? resp. rozsviti se po zapnuti klicku a zhasne...
jakdojinej

#11 Příspěvek od jakdojinej »

me prave prijde taky divny, ze si zhasina jak chce a ani nepocka jestli se pripoutam nebo ne, to pak jaksi postrada smysl cela :D
Birkoff

#12 Příspěvek od Birkoff »

Mě se taky rozsvítí na pár vteřin a pak sama zhasne. Když byl KO předpínač pásu (patrona) tak svítila kontrolka Airbagu.
JaneCk

#13 Příspěvek od JaneCk »

Podle mě se kdysi na to sralo, že až teď posledních pár let jsou na autě ty zvonící cingrlátka, na které výrobci nasbírají hvězdy v NCAPu. Ale tuším, že auto s check controlem měly kontrolu připnutí. Ty palubky s autíčkem měly asi jen to probliknutí kontrolky, příp. podle různých států. Jsem rád, že mi nikde nic nepíská nebo negongá teda :)

To Kantry: Jak píše Birkoff. Předpínače jsou součástí soustavy s airbagem, takže by měl svítit bag. Na některých autech ta kontrolka bagu třeba blikala 3x, 4x a podle toho se dalo vygooglit, která komponenta má problém. Nevím jak u bmw.
jakdojinej

#14 Příspěvek od jakdojinej »

jako BMW support car je v rodine Toyota Yaris a ta jakmile se odepnes tak s postupne vrustajici frekvenci a hlasitosti pípá, stale rychlejc a rychlejc az te to donuti budto rozbit palubku nebo se zapnout, protivnej zvuk jak bolava noha :D

Ne ze bych se za jizdy nepoutal, nejsem vul, ale kdyz treba slozite parkuju do male doury a potrebuju se vrtet tak se odepinam a to pak ten sound leze strasne na nervy...

Jsem rad ze mymu auto je to jedno, jen te upozorni, ale jestli se chces zabit je to tvoje vec a jedeme, takové chlapácké :D
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Snejk »

UF..
Ta kontrolka tam vskutku jen "připomíná" pásy.. pak zhasne a dal na to sere...je to tak i u e32/34/39/38...
předpínač (patrona pod sedakem co při narazu vystřelí a trhne pásem že vas to uškrtí v sedačce ale nezabije :) ) je součast airbagoveho systemu a sdili svoji jednu kontrolku airbagu....
Co je teda pitomý je, že check control obsahuje halšku Fasten your seatbelts.. ale neni nikde možnost ji zprovoznit, ani sem v žádných schematech nenašel kam mam zapojit čidla zapnuteho pasu z předních zapínačů pásu. ani sem v žádném autě neviděl že by přední pásy měli ten kontakt spínací... zadní pásy ten kontakt mají u e32/38 celekm běžně protože podle toho jestli se někdo připoutá tak vyjedou hlavové opěrky atd... takže teoreticky by se dal z e38 vzit zezadu ten připínač a dát dopředu... ale jak řikam.. nevim kam zapojit ani kam kodovat :) ale ta funkce tam je, možná že nějake americke e38/39 už tohle maji a pěkně opruzujou :)
Odpovědět