Ahoj
Chtěl bych se zeptat na jednu věc.Mám e39 528i s digiklimatizací. Vše funguje naprosto normálně. klimatizace chladí, vrtule klimatizace se točí, v klimě je nová náplň-vůbec žádný problém.
Ale zajímalo by mě kam odtéká ten kondezát z klimatizace. U sposty aut (včetně kamarádovi e39)je vidět při zapnuté klimě jak pod autem zůstane mokrý flek od vody (kondenzátu) Ale u mého vozu jsem si nikdy žádného odvodu kondenzátu pod vůz nevšiml.
Je to normální?
Díky za odpovědi David
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
kondenzát z klimatizace??
-
- Kontaktovat uživatele:
A když už jsme u té kliamtizace tak jestli bude někdo psát tak bych se chtěl zeptat na jednu věc ohledně dezinfekce klimatizace. V jednom servisu mi bylo řečeno že u aut které mají klimatronic (WV a pod) že se nedoporučuje vystříkávat klimu sprejem.Ale dělat to tou mašinkou co se postaví dovnitř na 15 minut a vyrabí tam ten aerosol nebo co to je. Že by se mohla poškodit nebo nějak zapatlat nějaký čidla??? Není to blbost? Můžu u svojí E39 nastříkat ten sprej úplně všude kam mě napadne? Do všech výdechů klimy i z motorovýho prostoru do těch děr jak to nasává vzduch přes kabinový filtry? Když to vystříkám co hrdlo ráčí a naplním celej ten vzduchovej systém tou pěnou nepoškodí se teda něco?
Ted jsm byl na skoleni a nerikali o tom nic. Jen je nekdy problem tu dezinfekci vubec provest, pokud te vyprnik zaroste, uz to zadnej sprej ani nic jineho nevyleci. Pak uz jen vymena, protoze ten smrad zmizi jen na chvilku. Jeste je prej reseni, foukat pres nej horkej vzduch. To prej ty kvasinky atd. nemaj rady a vyschnou. Ale to se tezko realizuje.
brumlae34 píše:Ted jsm byl na skoleni a nerikali o tom nic. Jen je nekdy problem tu dezinfekci vubec provest, pokud te vyprnik zaroste, uz to zadnej sprej ani nic jineho nevyleci. Pak uz jen vymena, protoze ten smrad zmizi jen na chvilku. Jeste je prej reseni, foukat pres nej horkej vzduch. To prej ty kvasinky atd. nemaj rady a vyschnou. Ale to se tezko realizuje.
Foukat přes vyparnik orkej vzduch neni vubec složity, stači oddělat plasty sani vzduchu do klimy u motoru, tím vlastně začne auto nasavat horkej vzduch do motoru, je to malinko koncentrak, ale vylečí to vyparník
co se týče kondenzatu, rady se ucpavaj díry zespodu co je vytok z klimy, vem 2dcl čistě vody a vylej je u motoru do te hadice co vede do kabiny sani vzduchu, musi to vytect ze spodu auta, pokud se totiž ucpou vyvody, nejdřiv uslyšíš šplouchani a pokud pojedeš s klimou ve vedru dal jak 800km tak ti pak začne téct voda na koberce pod sedačkama a je zadělano na vyměnu hlavního koberce kterej splesnivi.