Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Automat. naklápění angel eyes a zadní LED světla E39
Čavec kluci,
koupil jsem E39, která měla původně halogenová světla, ale já ji už koupil s origo xenonama a naklápění světel funguje na kolečko na palubovce. Chtěl jsem se zeptat zda je složité dodělat automatické naklápění světel a kolik by stálo origo BMW případně zda to někdo řešil něčím jiným.
Kde je to čídlo snímající náklon umístěno a jak to vlastně celé funguje?
Ještě bych si chtěl udělat z angel eyes denní svícení. Máte někdo typ na dobrý diody, které by kroužky nezničily a třeba u nich šla měnit i barva? Jde mi i o vysokou intenzitu svitu.
Dále bych se chtěl zeptat jestli někdo řešil dodatečnou montáž zadních diodových světel Hella na E39 sedan s klasickými žárovkami jiným způsobem než origo převodníkama.
Předem moc děkuji za odpovědi.
Martin
koupil jsem E39, která měla původně halogenová světla, ale já ji už koupil s origo xenonama a naklápění světel funguje na kolečko na palubovce. Chtěl jsem se zeptat zda je složité dodělat automatické naklápění světel a kolik by stálo origo BMW případně zda to někdo řešil něčím jiným.
Kde je to čídlo snímající náklon umístěno a jak to vlastně celé funguje?
Ještě bych si chtěl udělat z angel eyes denní svícení. Máte někdo typ na dobrý diody, které by kroužky nezničily a třeba u nich šla měnit i barva? Jde mi i o vysokou intenzitu svitu.
Dále bych se chtěl zeptat jestli někdo řešil dodatečnou montáž zadních diodových světel Hella na E39 sedan s klasickými žárovkami jiným způsobem než origo převodníkama.
Předem moc děkuji za odpovědi.
Martin
-
Brátn
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
no být tebou, tak se na to automatické nalkápění vykašlu, čidla jsou myslím na zadní nápravě a je s tím zbytečně moc práce, pokud už nemáš provedenou kompletní přípravu,
jinak k těm kroužkům uživatel Greg http://www.bmwstyle.cz/index.php?akce=d ... ozi_id=117 jako denní svícení to taky moc používat nejde, ale mě třeba zatím policajti berou i jen CCFL kroužky, takže je to o vysvětlení, že je to opravdu pro denní svícení a zatím to vždy popchopili
a k těm LED koncovým světlům je toho tady někde psáno už dost zkus hledat
jinak k těm kroužkům uživatel Greg http://www.bmwstyle.cz/index.php?akce=d ... ozi_id=117 jako denní svícení to taky moc používat nejde, ale mě třeba zatím policajti berou i jen CCFL kroužky, takže je to o vysvětlení, že je to opravdu pro denní svícení a zatím to vždy popchopili

mrkni na ebay.de, tam jsou vybojky ruznych barev pro krouzky angel eyes s xenonovym efektem: http://cgi.ebay.de/BMW-E39-E60-E53-E87- ... 835wt_1352
Bratn píše:no být tebou, tak se na to automatické nalkápění vykašlu, čidla jsou myslím na zadní nápravě a je s tím zbytečně moc práce, pokud už nemáš provedenou kompletní přípravu,
Díky za názor

Vážně ti berou CCFL kroužky? Zatim jsi asi narazil na týpky co nevědí jaká mám být homologace pro světla na denní svícení. Já zatim jezdím zatím na mlhovky

K těm zadním LED světlům jsem už něco hledal, ale zatím jsem nenašel uspokojivou odpověď

Jamez píše:mrkni na ebay.de, tam jsou vybojky ruznych barev pro krouzky angel eyes s xenonovym efektem: http://cgi.ebay.de/BMW-E39-E60-E53-E87- ... 835wt_1352
Moc děkuju za tip

-
Brátn
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
nitram píše:Díky za názorSlyšel jsem, že by s tím byla asi nějaká práce. Ale uvažovali jsme s kolegou v práci, že bychom to čidlo dali někde poblíž světel a jiné než origo a možná i na vypínač, aby to houplo třeba jen při kontrole nebo na STK
Vážně ti berou CCFL kroužky? Zatim jsi asi narazil na týpky co nevědí jaká mám být homologace pro světla na denní svícení. Já zatim jezdím zatím na mlhovkyUvažuju taky o tom, že bych dal extra svítívou diodu do kroužků a místo mlhovek dát denní svícení s homologací.
K těm zadním LED světlům jsem už něco hledal, ale zatím jsem nenašel uspokojivou odpověď
CCFL mi berou, ale když jedu ve slunci tak raději zapínám i potkávačky,
jinak pokud potřebuješ vyřešit to naklopení světel pokaždé když je zapneš tak se prodává hračka co to udělá aniž bys musel něco složitě montovat, http://www.bixenony.com/automaticke-naklapeni/ tohle je jen jedna stránka našel jsem někde i za 300 jen je to prostě krabička která pošle signál za tu kolečko co máš na palubce a máš vyřešeno
nitram píše: Slyšel jsem, že by s tím byla asi nějaká práce. Ale uvažovali jsme s kolegou v práci, že bychom to čidlo dali někde poblíž světel a jiné než origo a možná i na vypínač, aby to houplo třeba jen při kontrole nebo na STK
Je tu někde odkaz na "bastl", kterej tohle umí za 1500,-
Originál čidla jsou dvě, vpravo vepředu a vpravo vzadu. Jen čidla stojí každé 2,3k... Bez montážního příslušenství...
EDIT: Bratn, až teď jsem šel na ten odkaz... Co to je? Vypadá to jako pěkná bouda...
.
Proč většinou zvítězí hloupá myšlenka? Protože moudřejší přece vždycky ustoupí...
.
Proč většinou zvítězí hloupá myšlenka? Protože moudřejší přece vždycky ustoupí...
.
-
Brátn
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
proč bouda? no až teď jsem si pořádně přečetl co tam prodávají, tohle by mělo opravdu fungovat, ale chtěl jsem najít právě ten bastl co říkáš, už jsem to někde viděl, ale nemůžu to na webu najít, tak jsem sem hodil první co mi přišlo pod google, abych ukázal, že existuje i jiné než origo řešení, zkusím ještě najít to co myslím
Edit: no já věděl, že to najdu
http://www.cybertronic.vyrobce.cz/shl.php
Edit: no já věděl, že to najdu

Kluci moc Vám děkuju za super tipy
Tohle přesně jsem měl na mysli a nejspíš to takto nějak pořeším
Za ty peníze je to nádherný řešení a pokud to bude jen trošičku fungovat je to paráda
S tím klukem chci být kamarád
. Napadlo mě hned tolik věcé co by se s ním dalo na autě udělat
Asi s tím nemá někdo zkušenosti, že?

Asi s tím nemá někdo zkušenosti, že?
Je to stejné, ale na fóru je jiný odkaz (jiný výrobce, asi)...
Nicméně mě celkem baví, bez skrupulí zveřejňovaná protizákonná řešení na webu... Aspoň jde vidět, v jakém státě žijeme... Být to jinde, boban (statutár) sedí v base...
Edit: Aha, tak už víme. Přilepí se to na podlahu zespoda na kufr a světelným paprskem zjišťuje výšku...

Nicméně mě celkem baví, bez skrupulí zveřejňovaná protizákonná řešení na webu... Aspoň jde vidět, v jakém státě žijeme... Být to jinde, boban (statutár) sedí v base...

Edit: Aha, tak už víme. Přilepí se to na podlahu zespoda na kufr a světelným paprskem zjišťuje výšku...
.
.
.
Náklonová orig. čidla jsou jedno na přední nápravě u pravého kola, druhé na zadní, nevím, na jaké straně. K tomu pár drátů a asi nějaká řj. Dodělat to podle mě nebude nic moc složitého, jen to poshánět.
A denní svícení nejelegantněji vyřešíš US DRL svícením, je to vidět, funguje to a neslyšel jsem, že by s tím někdo měl problém.
A denní svícení nejelegantněji vyřešíš US DRL svícením, je to vidět, funguje to a neslyšel jsem, že by s tím někdo měl problém.

Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
Dan td píše:Náklonová orig. čidla jsou jedno na přední nápravě u pravého kola, druhé na zadní, nevím, na jaké straně. K tomu pár drátů a asi nějaká řj. Dodělat to podle mě nebude nic moc složitého, jen to poshánět.
Teda Dane, zrovna Ty, takovéto faux pax...

.
.
.
jurasis píše:Dan td píše:Náklonová orig. čidla jsou jedno na přední nápravě u pravého kola, druhé na zadní, nevím, na jaké straně. K tomu pár drátů a asi nějaká řj. Dodělat to podle mě nebude nic moc složitého, jen to poshánět.
Teda Dane, zrovna Ty, takovéto faux pax...
To rozveď, já to na předku sundaval a nic složitého mi to nepřišlo, na zadku bude zřejmě totéž a zbytek už jsou jen dráty ne ?

Hm, tak to rozvedu... Co si pro začátek přečíst, na co reaguješ? Aby to nebylo úplně z cesty...
Co jsi napsal, je tady už napsáno, dokonce na této stránce... Dále se navíc diskuse vede o něčem jiném... Je mi záhadou, jak bys dotyčnému zapnul USA-DRL, když nemá na autě dálkové žárovky? To rozveď Ty...
A čidla jsem vzadu rozdělával několikrát a dokonce jedno i kupoval a měnil (i když na prd, když jsem potom přišel na to, že mám jen prodřený přívodní drát), takže mnou uvedené informace se nezakládají na JPP, ale na vlastní zkušenosti...
Co jsi napsal, je tady už napsáno, dokonce na této stránce... Dále se navíc diskuse vede o něčem jiném... Je mi záhadou, jak bys dotyčnému zapnul USA-DRL, když nemá na autě dálkové žárovky? To rozveď Ty...
A čidla jsem vzadu rozdělával několikrát a dokonce jedno i kupoval a měnil (i když na prd, když jsem potom přišel na to, že mám jen prodřený přívodní drát), takže mnou uvedené informace se nezakládají na JPP, ale na vlastní zkušenosti...
.
.
.
jurasis píše:Je mi záhadou, jak bys dotyčnému zapnul USA-DRL, když nemá na autě dálkové žárovky? To rozveď Ty.
Nějak jsem nepostřehl, že dotyčný nemá žárovky v dálkových, zřejmě sis to z něčeho odvodil, bohužel nejsem natolik chytrý a stále žiju v domnění, že má origo světla s xenony, tudíž i s dálkovými.
Že by mu někdo řekl, jestli to lze nebo nelze dodělat origo jsem taky nezaznamenal. Pokud má origo xenonová světla, tak v případě, že sežene třeba někoho, kdo rozprodává auto na díly a světla má rozbitý, tak jak čidla tak kabeláž koupí za pár kaček. A má to origo vyřešené, na světlech ty správné homologační značky a vše plně funkční (a "origo"). Pokud bych to řešil já, tohle by byla první věc, o kterou bych se zajímal.
Teď je otázkou, jestli je taková odpověď jak říkáš "úplně z cesty" a víc ho zajímá, jak Tě pobavilo, jak se tu řeší "nezákonná" řešení

jurasis píše:Je to stejné, ale na fóru je jiný odkaz (jiný výrobce, asi)...![]()
Nicméně mě celkem baví, bez skrupulí zveřejňovaná protizákonná řešení na webu... Aspoň jde vidět, v jakém státě žijeme... Být to jinde, boban (statutár) sedí v base...![]()
Je to sice asi nelegální ale funguje to a to je hlavní

Dan td píše:Náklonová orig. čidla jsou jedno na přední nápravě u pravého kola, druhé na zadní, nevím, na jaké straně. K tomu pár drátů a asi nějaká řj. Dodělat to podle mě nebude nic moc složitého, jen to poshánět.
no pokud bych to řešil originálně šel bych cestou starších použitých ale i tak ta cena bude jistě vyšší (vzhledem k pořizovačce nových) než tím neorigo řešením. A pokud se ta krabička schová aby nebyla vidět (ale ona aby viděla) nemuselo by to nikoho dráždit.
Omlouvám se asi za blbou otázku, ale co je US DRL svícení? Z dalších příspěvku jsem vytušil, že to bude asi něco s dálkovými světly.
http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... ic&t=58756
Ale i tak US-DRL s Tvým problémem moc nesouvisí... Resp. vůbec...
Asi tohle mi spojilo ty dva topiky a psal jsem "do jiného tématu"...
Ale i tak US-DRL s Tvým problémem moc nesouvisí... Resp. vůbec...
Asi tohle mi spojilo ty dva topiky a psal jsem "do jiného tématu"...
.
.
.