Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Klepani predni napravy e-34

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
belch

#21 Příspěvek od belch »

DirtyHarry píše:
Najdi dobrej servis nebo zkus STK, těžko v tomhle případě na dálku radit. Jediné, co vím jistě, je to, že pouhou rukou nezjistíš nic - ty síly, které působí 1,5 tuny, rukou nenapodobíš ani vzdáleně.

Právě že když to o 1,5 tuny odlehčíš - zvedneš auto a sundáš kolo - tak ti ta pouhá ruka stačí :wink: . Nebo jak myslíš,že to dělaj v servisech? Ultrazvukem..?

Pajsrem. Po pistoli nejužitečnějším upgradem "pouhé ruky". :wink:
Kail

#22 Příspěvek od Kail »

Asi takhle,taky jsem to řešil,pořád něco mlátilo,něolikrát jsem to měl na zvedáku a běhal okolo s pajcrama,byl jsem i na technický na těch plotnách,mlátil tam s tím snad 15minut a nic pořádně nenašel.Zkoušel jsem i něco měnit ale bez valného úspěchu.

Pak jsem se naštval,koupil celou nápravu novou a je po ťukání.Až když to bylo rozebraný začalo se ukazovat že tu je trošku vůle,tu je malinko a dohromady to prostě mlátí hodně.Ta náprava je poměrně složitá,už jen na řízení je 6 čepů a stačí když má každej minimální vůle a ve volantu už je to znát dost...

Doporučuju udělat komplet - to auto je pak uplně jiný,jako nový...A nebo se na to vykašlat uplně,protože budete jen vyhazovat peníze a nakonec stejně vyměníte všechno.
belch

#23 Příspěvek od belch »

Kaile, ty ses mi vždycky líbil, a to nejsem buzna. :lol:

Má pravdu, chlapi.
Kail

#24 Příspěvek od Kail »

Jo pravdu mám,ale stejně si na to musí každej přijít sám.
Mně to taky někdo říkal ať udělám rovnou celou nápravu,jenže mně se to zdálo jako moc peněz,a co kdyby tam bylo nějaký rameno v pořádku :lol: .Nebylo...
belch

#25 Příspěvek od belch »

Same here.
4am

#26 Příspěvek od 4am »

mě to mlátí volantem jen v zatáčkách na nerovnostech to by mohlo být čím?
díky
MattyX Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od MattyX Moderátor »

4am píše:mě to mlátí volantem jen v zatáčkách na nerovnostech to by mohlo být čím?
díky

tlumice predni :?: ;)
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant :)
E70 3.0d - mamacar

Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
DirtyHarry

#28 Příspěvek od DirtyHarry »

Doporučuju udělat komplet - to auto je pak uplně jiný,jako nový

A co se vysrat na celý nápravy a vyměnit auto komplet... :lol:
Vasek70

#29 Příspěvek od Vasek70 »

No, já jsem tohle teďka řešil na své e39 - při nájezdu na hranu (frézování atp) mi to kleplo do řízení, ve vyšší rychlosti (cca 120) mi to při zatáčení občas zavibrovalo do volantu a při intenzivnějším brzdění mi vibroval volant (při přibrzďování či intenzivním brzdění nic).
Tak jsem koupil celou sadu ramen s tím, že ty vibrace prý budou kotouče. To se mi ale nezdálo, bo jsou předloni nové. Tak jsme to vzali na STK, zalomcovali s tím a kluci vyměnili "horní" ramena s tím, že vše ostatní je OK. Tak klepnutí při nájezdu na hranu zmizelo (včetně vibrací při brzdění), ale vibrace při zatáčení nikoli. Takže následovala ještě jednou STK a lomcování v rejdu! No a čepy "spodních" ramen byly nějak blbě "dojebaný", že napřímo nic, ale při zatočení kolama tam byla vůle.
Takže dneska je náprava jako nová, jen se mi při cca 130 trošku chvěje volant, což kluci říkali, že je vyvážením kol. To se dá jednoduše zistit přehozením zadních na předek a uvidíme. Takže až se mi do toho bude jedou chtít, zkusím to, abych měl klid...
Ji-rka

#30 Příspěvek od Ji-rka »

zítra jdu měnit spodní ramena....tak jsme zvědavej :-))

četl jsme že prý se musí dotahovat v zátěži.čili vyměnim rameno a z díry to dotáhnu????u silentbloku??u tlumiče to můžu dotáhnout hned???

kdo ví a´t poradí,někdo mě strašil s tim,že si kdyžtak urvu SB.
bmw4ever
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od bmw4ever »

Zajeďte si na STK a´t vám tam proklepou nápravu, dejte jim dvě kilča a hned uvidíte
Ji-rka

#32 Příspěvek od Ji-rka »

...
Kail

#33 Příspěvek od Kail »

bmw4ever píše:Zajeďte si na STK a´t vám tam proklepou nápravu, dejte jim dvě kilča a hned uvidíte

Viz můj přízpěvek na předchozí straně...
Odpovědět