Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Driver airbag fault E60

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
BMW_paja

#1 Příspěvek od BMW_paja »

Zdravím, vím že chyba airbagů kvůli dečce se tu řeší často, ale zatím nikdy na E60 kde je i u řidiče. A právě chybu airbagu řidiče mi to hlásí. Podle servisu prý chybu dečky řeší u E46 neustále, ale u E60 ještě nikdy, že spíš tipujou na el. závadu třeba ve volantu.
Nemáte někdo zkušenosti jak a co vyzkoušet?
A co se týká tý dečky, víte někdo kterej z těch konektorů co jsou pod sedačkou to je? Je tam pohon sedačky (mám základní, nepaměťový), výhřev apod. a netuším kde je dečka abych to moh zkusit změřit.
Díky.
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Snejk »

hm a mas cestu popr. bydliste v praze? muzes se stavit u me...
dexter

#3 Příspěvek od dexter »

Troubí ti to? :wink: Jestli ne,tak to bude ten přechodovej pásek,nebo jak se mu nadáva.
BMW_paja

#4 Příspěvek od BMW_paja »

Snejk : jo v Praze pobejvám celkem často, byl jsem u Krotilů na diagnostice a prej se z toho nedá nic poznat, že by se to muselo porozebírat a najít

Klakson teda nevím :D To zkusím. Ale tlačítka na volantu fungujou.
BMW_paja

#5 Příspěvek od BMW_paja »

zjištění - troubí to
takže co? vyzkoušet dečku?
dexter

#6 Příspěvek od dexter »

Pin 1 a 6 v sedačce je dle wds tlakové čidlo. Chtel sem ti sem hodit i obrázek,ale nějak se mému pc momentálně nechce. Skusim to odpoledne.
:wink:
BMW_paja

#7 Příspěvek od BMW_paja »

Ten obrázek by byl prima, já se totiž v tej změti kabelů pod sedlem nemůžu moc zorientovat co je co.
Ale říkám si, kdyby byla v háji dečka, neblblo by i upozorňování na nezapnutej pás?
BMW_paja

#8 Příspěvek od BMW_paja »

Tak ještě prosba,kdo máte E60/E61 - když zapnete klíček od spolujezdce tak, že žádný sedadlo není zatížený, svítí vám kontrolka "nepřipoután"? Mě totiž jo, bez ohledu na to, jestli na místě řidiče někdo sedí nebo ne a zhasne jen zapnutím pásu. U spolujezdce funguje normálně, čili to vážně vypadá na dečku u řidiče. :evil:
matej525

#9 Příspěvek od matej525 »

tyjo, cekal bych ze to bude pocitat ze by na miste ridice nekdo pripoutanej sedet mel, pred tim nez se nekam jede a ze to proto svetylko nepripoutan rozsviti vzdycky - ale samozrejme muze to bejt tak vychytany ze to kontroluje jestli tam nekdo je... ale to mi pride fakt uz ulet nesmysl funkce.
BMW_paja

#10 Příspěvek od BMW_paja »

No o tom žádná, dečka u E46 je sice špatně vyřešená, ale smysl má. Protože je jen u spolujezdce. Proč je u E60 i u řidiče to mi taky nejde do hlavy.
Patrik
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Patrik »

...tata to ted resil u E60 2004 a byl to krouzek pod volantem ma to poctivých 115000km troubilo to a i multifunkce makala jak ma udajne mu to jen vycistily a uz je opraveno...treba ti to pomuze, a diagnostika napise presne o co se jedna jestli krouzek nebo neco jineho
BMW_paja

#12 Příspěvek od BMW_paja »

Diagnostika údajně nehlásí místo, kde to je špatně.

Kdybyste někdo věděl jaký barvy mají vodiče od dečky nebo kde je ten konektor od ní byl bych moc vděčnej.
avana

#13 Příspěvek od avana »

Na mé E60 to funguje normálně - takže pokud jedu sám na jakýkoliv "mýdlo", bliká to a zvoní jen pokud nejsem připoutaný. Až se spolujezdcem to jen svítí, pokud nemá zapnuto.
mentuli

#14 Příspěvek od mentuli »

Zdravíčko,
nedávno jsem taky řešil jeden problém na E60, co se týká zádržných systémů a airbagů. Tlakovou dečku v sedáku má pouze spolujezdec.. řidišč nikoli... dává to i smysl, protože auto bez řidiče nikam nepojede a proto při nastartování neustále hlásí se připoutat, ikdyž tam nikdo nesedí.
Jinak kvůli svému problému jsem dal konečně dokupy INPA/EDIABAS diagnostiku, která mi velmi pomohla.... Pokud to nemáš do Brna daleko, tak ti to klidně napíchnu...
BMW_paja

#15 Příspěvek od BMW_paja »

mentuli : do Brna to trochu z ruky mám, ale neznamená to, že tam občas nezajedu, takže bysme se domluvit mohli

ale s tou dečkou si nejsem jist, podle ETK má totiž e60 dečku i u řidiče, jakkoliv to postrádá logiku
druzel

#16 Příspěvek od druzel »

Zdar mám e60 2004 stejný problém dečka se dá přez diag. úplně odpojit dělal mi to zde v klubu uživatel pindour :-) , ale buhužel mi to nepomohlo mám zřejmě problém jinde tak hledám. Po odpojení dečky u spolujezdce už při jeho nezapnutém pásu nic nepípá
Odpovědět