Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Spotřeba,ale fakt ukrutná
-
Pánové mam problém ale opravdu velkej a už si stim neni rady pomoci. Mam E34 525i Touring M50 92´ a jezdim za 22 - 30 l. Je to snad kuriozita? Co sem dohledal tak i bez váhy a lamby bych mel jezdit za 12-15. Nejsem závodník. Váha je ok (měla by bejt,zkoušena ve 2 autech a tam makala) lamba nevim-diag. nic neukázala, měněno: ŘJ ,snímač polohy klapky,obě teplotní čidla,svíčky,filtry. Motor tahne,jde za plynem, studenej/teplej nekouří,sání bylo dole a vstřiky se zdají být ok vizuelně stříkaj všechny stejně. DÍK moc za postřehy
-
-
-
ten "spotřebometr" je okamžitá spotřeba. V každém případě je tá spotřeba moc vysoká. Na tvém místě bych v tomhle případě asi proměřil kabeláž. Jestli nemáš někde seklé kabely,nebo zaoxidované. Pak bych asi sehnal novou lambdu (nemusí být origo,ale určo nová) a jako na závěr bych si (jestli si si jist tou váhou vzduchu) nechal vymazat paměť závad. Jinak od kud jsi (jen tak mezi řečí jestli nebydlíš daleko od Ml. B) 

-
Na měření kabeláže sem krátkej nevim jaký by to mělo ukazovat hodnoty, co jsem akorát kontroloval tak sem prozváněl kabely co vedou od - ventil volnoběhu,ventilu filtru s tim aktivnim uhlím,lambdy,snímač pol. klapky, do ŘJ a vše mi zvonilo ok i seděly hodnoty. Za tři kila tj cca 10l benálu (9,6) najedu cca 65km běžnýho provozu což vypovídá za vše. A jak sem se již zmínil i bez váhy a lambdy (sem se dočetl) by to mohlo jezdit tak za 15l.
Jo a ten ''spotřebometr'' mi na 5tku při 110km/h což neni až taková rychlost mi při takovym tom lochtání plynu jen aby sem držel rychlost tak mi aktuálku ukazuje 18l.
Jo a ten ''spotřebometr'' mi na 5tku při 110km/h což neni až taková rychlost mi při takovym tom lochtání plynu jen aby sem držel rychlost tak mi aktuálku ukazuje 18l.
Warrior_Jouda píše:Na měření kabeláže sem krátkej nevim jaký by to mělo ukazovat hodnoty, co jsem akorát kontroloval tak sem prozváněl kabely co vedou od - ventil volnoběhu,ventilu filtru s tim aktivnim uhlím,lambdy,snímač pol. klapky, do ŘJ a vše mi zvonilo ok i seděly hodnoty. Za tři kila tj cca 10l benálu (9,6) najedu cca 65km běžnýho provozu což vypovídá za vše. A jak sem se již zmínil i bez váhy a lambdy (sem se dočetl) by to mohlo jezdit tak za 15l.
Tak to je mazec. No musíš to zjistit tohle nežere ani 750iL V12.
To bych to auto odstavil a nesahal na něj. Nebo jeste nekde uhoříš.
Buh ví kudy to vše teče.
V papírech mám psáno při 120km 7,1L/100km spotřeba. 525i 24v vanos.
NA diagnostice jsi byl. Co na to nějakej mechanik odborník?
Mrkni ještě na Kat/lambda , nebo díra ve výfuku před katem a nasává si to vzduch a lambda to vyhodnotí jako chudou směs s velkým množstvím vzduchu a cpe tam mrtě paliva. Zkontrolovat jestli z toho nechčije někde benzín.
-
Benál nikde neteče měl sem auto na rampě snad dvacetkrát vždy za jinejch okolností. Diagnostika nic nevypsala. Vejfuk od svodů až po koncovku je jak novej kat sem nejk nezjišťoval ale jen podle zvuku by "měl" bejt v poho.Jsem z Chomutovska a místní garážníci si stim nevěděj rady.Nejbližší BMW je ve Varech a tam chtěj za základní diag. 950,- (to za to,že se mechanik obtěžuje napíchnout auto na kabel) Jinak je měněnejch hafec věcí a to je i přetěsněný sání a novy hadice. Sem z toho nešťasnej páč motor má jak víno a celkově v poho co se týče stavu. Musim dodat to že to nedělal. Prostě mo jeb*o a začal takle chlastat.
-
- Kontaktovat uživatele:
Když už nevíš co,zkus toto. Odpoj mínus pól,černý,od baterky,po chvilce odpoj aj červený,po chvilke ich zoskratuj,chvilka je časový úsek od nuly po večnosť,(:-))),skrátka tomu nechaj čas,potom zapoj a uvidíš,mne to vž ukludní chod motoru a poznať to na spotrebe,inak,už si sa podíval ne sviečky? Vadnů lambdu poznať podľa sviečok
-
-
-