Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E34 vytržený diferák z držáku
Ahoj, v pátek jsem si koupil BMW e34 520i touring. Je v dobrým stavu, nebo spíš byl... Dnes mi nedal nějakej XXXXX přednost na křižovatce a narval mě předkem do mého levého boku do zadních dveří. Pak to chytlo zadní levé kolo který hned bouchlo a když jsem vylezl z auta, už jsem jen viděl olejovou čáru od křižovatky k místu kde jsem zastavil. Utrhl se diferenciál a na držáku na podlaze ho kousek zůstalo. Řídím 8 let a nikdy jsem neměl žádnou nehodu, koupím si lepší auto a po 300km mě rozstřelí nějakej vocas. Proč to ale všechno píšu.... S BMW nemám žádný zkušenosti a tak se chci zeptat jestli bude lepší vyměnit celý diferak, nebo sehnat jen obal a vnitřek vyměnit? Přidám pár fotek. Díky za každou radu.
Edit: Nejdou mi připojit fotky, upravil jsem je na 180kB a když dám "náhled" tak tam jsou, ale jakmile příspěvek odešlu, nezobrazí se. Co s tím?
Edit: Nejdou mi připojit fotky, upravil jsem je na 180kB a když dám "náhled" tak tam jsou, ale jakmile příspěvek odešlu, nezobrazí se. Co s tím?
- Přílohy
-
- 11082010369.jpg (168.63 KiB) Zobrazeno 1419 x
-
- 11082010368.jpg (183.98 KiB) Zobrazeno 1419 x
-
- 11082010371.jpg (173.79 KiB) Zobrazeno 1419 x
Jako šlupka právě pocitově ani moc ne, pomalu jsem zapomněl zastavit, o to víc mě překvapilo jak to vypadá a že se utrhl ten diferák. Přirovnal bych to asi k tomu, jako bych najel tím zadním levým kolem na obrubník. Asi to bude tou váhou auta. Přesedlal jsem z 205gti která váží 800 kilo do tohodle korábu a jsem docela rád že jsem neseděl v tom pažoutovi, bůh ví jak by to třeba dopadlo.... V úterý má přijet likvidátor tak to hodím u kámoše v servisu na zvedák a pořádně to projdem a nafotíme. Tak sem kdyžtak nějaký fota připíchnu. Zatím, BMW zdar!
Tak k nám dneska zavítal likvidátor a ohodnotil auto jako totálku. Nebyl jsem u toho, takže vůbec nevím jestli je to dobrá zpráva nebo špatná, samozřejmě co se peněžitého odškodnění týče. Nemáte někdo zkušenost? Mluvil jsem s ním jen po telefonu a bylo mu špatně rozumět, ale tuším, že říkal, že v tomhle případě se vezme průměrná prodejní cena takovýho auta a sníží se o nějakou amortizaci a z toho vzejde částka. Taky říkal, že on sám to neoceňuje a že si musím počkat na vyjádření z Prahy. Co myslíte že bych za to mohl dostat? Jde mě o to, že bych rád začal s opravama, ale nechci do toho nacpat 15k a pak zjistit, že dostanu pět... No ono by mi asi stejně nic jinýho nezbylo než to opravit, na jiné auto finance nemám, ale ze zvědavosti by mě to zajímalo v jakých výšinách, či spíše nížinách, se v tomto případě budu pohybovat.
No to snad ne... To by mi ale asi kámoš servisák co u toho byl řekl po telefonu, když jsem s ním mluvil po tom co likvidátor odjel.
E: A taky jsem mluvil s likvidátorem o tom, že to chci začít opravovat a mluvili jsme spolu o náhradních dílech atp. a nic takovýho, že bych to měl odhlásit, neříkal. Tak teď nevím...
E: A taky jsem mluvil s likvidátorem o tom, že to chci začít opravovat a mluvili jsme spolu o náhradních dílech atp. a nic takovýho, že bych to měl odhlásit, neříkal. Tak teď nevím...
Mimochodem, kdyby někdo měl diferák z 520i nebo levé zadní dveře v barvě Orientblau (tmavěmodrá metla), tak koupím. Je to docela urgentní a jsem z Chomutovska, takže do 100km bych zajel. Inzerát mám i tu na fórku v příslušné sekci, ale raději to dávám i sem. Díky
E: Ještě dotaz... Co je ze zadu na diferáku za spínač nebo co to je? Tím jak diferák spadl tak se to odlomilo a trčí jen dráty.
E: Ještě dotaz... Co je ze zadu na diferáku za spínač nebo co to je? Tím jak diferák spadl tak se to odlomilo a trčí jen dráty.
Je to tak, díky milo.
Další dotaz, nebo spíš prosba: Nedávno jsem prohlížel stránku s informacemi o tom, v jakém BMW je který diferák. Byly tam pěkně rozepsané modely a u toho poměry diferenciálů. Za boha už to nemůžu najít. Kdybyste někdo věděl kde to najít, hoďte mi sem prosím odkaz. Tisíceré díky
Další dotaz, nebo spíš prosba: Nedávno jsem prohlížel stránku s informacemi o tom, v jakém BMW je který diferák. Byly tam pěkně rozepsané modely a u toho poměry diferenciálů. Za boha už to nemůžu najít. Kdybyste někdo věděl kde to najít, hoďte mi sem prosím odkaz. Tisíceré díky

Jo to je ono, diky moc Kaile. Jen přesně nevím, který teda patří do touring 520i M50 manuál.
Je tam S jako manuální řazení s poměrem 3.46 a pak je tam A/T jako automat/touring s poměrem 3.64. Jaký v tom bude rozdíl? Já nejspíš stejně koupím celý diferenciál a vyměním jen to zadní víko, ale zajímalo by mě to. To podle poměru pojede auto různou rychlostí?
Tak bych řekl že 3,64.
Je tam S jako manuální řazení s poměrem 3.46 a pak je tam A/T jako automat/touring s poměrem 3.64. Jaký v tom bude rozdíl? Já nejspíš stejně koupím celý diferenciál a vyměním jen to zadní víko, ale zajímalo by mě to. To podle poměru pojede auto různou rychlostí?
Tak bych řekl že 3,64.