Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E39 touring - zadne okno zle dosada
dnes som sa chcel dopatrat v com je chyba,
nevedel som co a ako tak som rozoberal stropny tapec, lenze tadial nie je nic ani vidiet ani ziaden pristup,
cize jediny pristup k tym pantom je zozadu ako su tie 4 velke torxky ?
rozoberal to uz niekto ?
vie niekto ci ma aj okno vzperu ? potom som zo zufalstva pobuchal z hora po tej lakovanej casti co je nad oknom a pekne sadlo na miesto,
ked som otvoril cely kufor okno sedelo na mieste ale pri zatvarani sa okno od kufra odtiahlo, co s tym moze byt ?
berem kazdu radu, ta skara je taka ze cez noc mi naprsalo trochu vody do auta
nevedel som co a ako tak som rozoberal stropny tapec, lenze tadial nie je nic ani vidiet ani ziaden pristup,
cize jediny pristup k tym pantom je zozadu ako su tie 4 velke torxky ?
rozoberal to uz niekto ?
vie niekto ci ma aj okno vzperu ? potom som zo zufalstva pobuchal z hora po tej lakovanej casti co je nad oknom a pekne sadlo na miesto,
ked som otvoril cely kufor okno sedelo na mieste ale pri zatvarani sa okno od kufra odtiahlo, co s tym moze byt ?
berem kazdu radu, ta skara je taka ze cez noc mi naprsalo trochu vody do auta

Okno má štelovací dole doraz, neboli nakolik je po zabouchnutí dole "přitáhnuté". Nahoře jsou jen panty - jestli to má nějakou vůli na vymezení i v nich, to nevím. A ano, do střechy jdou jednak vzpěry celého víka kufru a jednak menší vzpěry zadního okna.
Podle mě máš chybu v tom plastovém bazmeku nad oknem, ale jestli to má dojebané příchytky nebo co, to fakt na dílku neodhadnu
Podle mě máš chybu v tom plastovém bazmeku nad oknem, ale jestli to má dojebané příchytky nebo co, to fakt na dílku neodhadnu

Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
ok pofotil som to ako to odstava
http://commondatastorage.googleapis.com ... 527447.jpg
http://commondatastorage.googleapis.com ... 527458.jpg
druha strana pekne sedi,
vie mi niekto potvrdit ze zla vzpera sa takto chova ?
http://commondatastorage.googleapis.com ... 527447.jpg
http://commondatastorage.googleapis.com ... 527458.jpg
druha strana pekne sedi,
vie mi niekto potvrdit ze zla vzpera sa takto chova ?
-
Nejdřív nepřemýšlej o vzpěře a pošteluj to na pantech, jde to krásně.
// A hlavně moc neutahuj ten doraz u zámku, soudruzi to nijak neošetřili, jen tam z druhý strany (pod sklem) jen plastová krytka, která praskne (uslyšíš lupnutí, což je znamení, abys přestal), a pokud budeš utahovat dál (jako já), bouchne ti okno
.
// A hlavně moc neutahuj ten doraz u zámku, soudruzi to nijak neošetřili, jen tam z druhý strany (pod sklem) jen plastová krytka, která praskne (uslyšíš lupnutí, což je znamení, abys přestal), a pokud budeš utahovat dál (jako já), bouchne ti okno

-
a co druha strana pantu ? ako je uchyteny tam ? je to pri tej vzpere ci pant je napojeny na vzperu, nemal som to rozobrate, nemam predstavu ako to tam je naskladane
+ som cital na americkom fore jeden tam menil vzperu ale vraj treba specialne naradie aby sa to podarilo a ked ze ho nemal musel ist do BMW
+ som cital na americkom fore jeden tam menil vzperu ale vraj treba specialne naradie aby sa to podarilo a ked ze ho nemal musel ist do BMW
Vždyť jsem ti to psal, potřebuješ buď special tool nebo vhodnou montpáku a trochu trpělivosti
Někde tu je topic i s obrázky, jak ty vzpěry měnit - mě to trvalo ve dvou asi půl hodiny obě a to jsem měnil ty velké, ke sklu jsou kratší, tak by měly jít ještě líp.

Někde tu je topic i s obrázky, jak ty vzpěry měnit - mě to trvalo ve dvou asi půl hodiny obě a to jsem měnil ty velké, ke sklu jsou kratší, tak by měly jít ještě líp.

Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
zadni cele viko na tour slo blbe ovtirat - slo ztuha, tak jsem odmontoval plastove krytka na pantech a hezky prostrikal, ale najednou otviraci okno je krive - pravy roh dole a levy kousek vyse, cele dvere sedi dobre, predtim to licovalo, na velke torx v pantech jsem nesahal, ze by male tox na plastovych krytkach skla byly zaroven stelovaci ? zatim jsem to nezkousel protoze leje
Vzpěrama to nebude, měl jsem ten samý problém, vpravo nahoře mezera, teklo tam, šlo to ztuha otevřít - ale měnil jsem celý víko i se sklem a vzpěry jsem nechal původní na autě a jen odpojil u pantů a teď s novýma vratama to už sedí a jde to krásně zlehka otevírat.
Taky jsem na to nemohl přijít a furt se ta mezera zvětšovala, takže buď byl ohnutej pant, nebo to bylo povolený v místě, kde je sklo přidělaný k pantu.
Měnil jsem komplet vrata i s pantama a na těch původních jsem žádnou chybu vizuelně neviděl.
Jinak vzpěry se daj povolit i zespod, ale musí se sundat stropnice, pod ní je dvojitej plech, ale v místě kde končí vzpěry jsou výřezy kudy se dají povolit.
Taky jsem na to nemohl přijít a furt se ta mezera zvětšovala, takže buď byl ohnutej pant, nebo to bylo povolený v místě, kde je sklo přidělaný k pantu.
Měnil jsem komplet vrata i s pantama a na těch původních jsem žádnou chybu vizuelně neviděl.
Jinak vzpěry se daj povolit i zespod, ale musí se sundat stropnice, pod ní je dvojitej plech, ale v místě kde končí vzpěry jsou výřezy kudy se dají povolit.
V kufru vpravo nad baterkou jsou relátka, jsou to takový menší dvě černý, jedno je na dveře a druhý na okno. Zkus je prohodit, jsou stejný, když to ani tak nepůjde, pravděpodobně bude zlomenej nějakej drát ve svazku u pantu. Zkus ještě hejbat vratama nahoru a dolů a u toho mačkat spínač na okno, může být ten drát nalomenej a v nějaké poloze sepnout.