Dneska mi bylo řečeno, že se musí webasto naprogramovat přes diag, aby topilo... Jinak po zapnutí funguje jen nezávislá ventilace. Při zapnutí webasta přes diag normálně funguje, umíte to někdo nastavit?
Ano,presne tak,Webasto do Bmw davaly,,vetsinou,,jen jako prihrev motoru..pri nastartovani.. U BMW KROTIL v Praze ti to za litr naprogramujou i jako nezavisle topeni,za 40min hotovo... Ale pozor ve vsech BMW to nedelaj,,PROTOZE TO NEUMI !!!!
Zdravým pánové.
Tato varianta mě také zajímá. Vlastním E39 r.v. 99.
Jak to pak funguje po tom naprogramování ?
Standardně mi to chodí tak, jak popisujete, tzn. při teplotě pod 10°C se po nastartování za studena sepne nezávislé topení jako příhřev a po cca 15 minutách se vypne.
Ale jak se to pak zapne, když to doprogramují ? Jak to pak tedy chodí ?
Já koupil auto s "aktivovaným" topením, takže jen k té funkci - v menu je položka větrání a topení, kde si majítelé aut bez topení mohou nastavit čas zahájené větrání a nebo přímo spustit, to samé je možné i s topením. Funguje to perfektně, nevim kolik to žere a nakolik to sleduje stav PHM a nabití baterie, ale údajně by to při krajních hodnotách neseplo. Také mám dálkový ovladač, ale buďto mi nefunguje nebo to neumim (baterky jsou tam nové..).
Pokud je v autě velké rádio, kde se to dá v menu větrání přímo takto nastavit, tak mi to je jasné, ale pokud se to aktivuje u auta, kde je nejobyčejnější rádio na kazety a žádné nastavování ventilace v sobě nemá, tak jak tam to pak funguje ?
Nechci dělat chytrýho, tak sem dám rovnou část příručky pro E39. Celá je na megauplodu [code:1]http://www.megaupload.com/?d=IG8D89FU[/code:1].
Uprava:
Hmm, obrazky nejsou videt, poslední dobou se mi v prispevcich nezobrazuji vlozene obrazky a podpis (nevim cim to), tak sem dam odkazy na ty obrazky:
To je ale podle mě vše pro výbavu, kdy je v autě rádio s displejem, kde je to možné ovládat. Mě se ale jedná o variantu, kdy není přes rádio možné ovládat topení, tzn. pokud je v autě rádio Business.
Prihrev na nezavisle kurenie sa da bezproblemov nakodovat , no treba mat bordmonitor 16:9, 4:3 alebo MID displej, kedze sa spusta castovacom alebo napriamo. MOzno by sa dal spravit aj bez toho, s obycajnym business radiom. Niekto to raz, myslim uspesne, riesil na slovenskom bmwklube.
DavidS200 píše:Pokud je v autě velké rádio, kde se to dá v menu větrání přímo takto nastavit, tak mi to je jasné, ale pokud se to aktivuje u auta, kde je nejobyčejnější rádio na kazety a žádné nastavování ventilace v sobě nemá, tak jak tam to pak funguje ?