Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

F10 520d převodovka

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
stastikp

#1 Příspěvek od stastikp »

Ahoj,
mám možnost pořídit si na firmu nové F10 s motorem 520d. Nevím ale, zda je pro tohle auto vhodnější manuál nebo automat. osobně jsem jezdil v jiných autech s oběma variantama převodovky, ale mám radši manuální řazení. Stejně tak to mám u současné 320d. Váhám protože mi dost lidí tvrdilo, že do nové pětky je manuál blbost, tak mě zajímá jeslti to má nějaký hlubší důvod nebo je to jen subjektivní dojem mých známých.
Marda

#2 Příspěvek od Marda »

Chystám se kupovat něco nového. Jsem strašně nerozhodnej, tak teď postupně v BMW zkouším GT, 5, X6 s různými motory. Pro zajímavost jsem včera absolvoval zkušební jízdu s 520dA. Nečekal jsem ale takovou pružnost motoru, kultivovanost a jízdní komfort, který byl dán samozřejmě 8-stupňovým automate. Ta převodovka je neskutečná a dělá z tohoto motoru optimální volbu pro běžného řidiče, který nepotřebuje závodit. Úchvatný byl dlouhodobý průměr 7l/100km u předváděčky. Osobně bych tento motor nechtěl, pokud už investuji 1,5mil., tak si připlatím za šestiválec, ale je to zatím nejlepší čtyřválcový nafťák, který jsem poznal. Věřím, že s manuálem to nebude takový konfort, díky 8-stpňům může automat volit nejoptimálnější otáčky. Kdo už novej 8°automat vyzkoušel, musí mně potvrdit, že je to o něčem jiném, než 6°steptronic. Tkže doporučuji AUTOMAT!!!!
ivezcordoba
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od ivezcordoba »

Můžu potvrdit, že autopat v F10 je krásná práce, jel jsem tím, i když s úplně jiným motorem. Ale osobně mám taky raději manuál a i do tohoto modelu bych ho chtěl.

A když srovnám 5GT, 5 a X6, tak bych neváhal a vzal 5ku, pocit z jízdy podle mě nejlepší a navíc nejhezčí auto, co teď dělají
P2M

#4 Příspěvek od P2M »

nějaký povídání o 520d s automatem

http://dinar.blog.auto.cz/2010-11/tak-kterou-dil-1/
Zdenal

#5 Příspěvek od Zdenal »

berte mě s rezervou jooo :D

Takový starosti bych chtěl mít.....moc
Odpovědět