Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

vyhrev sadaciek

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Vittorio

#1 Příspěvek od Vittorio »

Zdravim, skusal som to tu hladat, ale nenasiel som, mam E34 s klasickym plysovym interierom, zaujimalo by ma, ci keby som kupil kozeny interier z inej E34, ci by sa dal spojazdnit nejak vyhrev, ma to tam nejaku pripravu na vyhrev, alebo ako by sa to dalo aby to hrialo...
Strosek

#2 Příspěvek od Strosek »

Vittorio píše:Zdravim, skusal som to tu hladat, ale nenasiel som, mam E34 s klasickym plysovym interierom, zaujimalo by ma, ci keby som kupil kozeny interier z inej E34, ci by sa dal spojazdnit nejak vyhrev, ma to tam nejaku pripravu na vyhrev, alebo ako by sa to dalo aby to hrialo...

Vyndej, odklop sedačku a podívej se pod koberec - měla by tam být zásuvka.

Pokud ne, tak přípravu nemáš.

Všechny kožený sesle nemaj výhřev - a to je samozřejmě v zimě pěkně na hovno.
Pak si dej taky pozor - často nehřeje řidičova prdel.
Michaj
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Michaj »

a je možný že v příprave neni výhřev? koupil sem kožený sedle s výhřevem zapojil je a spínač svítí ale když ho zapnu tak se nic nedeje....nebo mám problém hledat spíš v sedlich? popřípadě máte někdo schéma toho konektoru kde by měl bejt výhřev? že bych to proměřil....

dikes :D
kovarek

#4 Příspěvek od kovarek »

mne dela u spolujezdce ze tlacitka sviti ale kdyz zapnu vyhrev tak tlacitko zhasne a nehreje nic :-(
xylofon

#5 Příspěvek od xylofon »

vyhrivaci potah-podlozka je lepsi, nemusis resit potrhane dratky v sedacce , rychle vymenis i sundas
Kail

#6 Příspěvek od Kail »

Si děláš prdel ne :smich2:
Žádnej potah bych si do auta nikdy nedal,a ještě k tomu na kožený sedačky :lol:
beny-maser

#7 Příspěvek od beny-maser »

když je to vydrátovaný tak ještě není 100% že tam jsou i odpovýdající relátka a pojistky, chce to kouknout pod zadní sedačky jestli je tam správně vypojistkováno a vyrelátkováno,popis je u toho napsanej v němčině
a vyhřevanej potah na koženejch sedačkách je fakt humus! BMW ala š 120 to fakt ne.
PepaPepino
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od PepaPepino »

Kail píše:Si děláš prdel ne :smich2:
Žádnej potah bych si do auta nikdy nedal,a ještě k tomu na kožený sedačky :lol:
:D :D :D :D :D :D mazec co
xylofon

#9 Příspěvek od xylofon »

houser a nemoznost se mesic hejbat zmeni pohled na dost veci, zmrzlej zadek neni nic moc zazitek, zlatej velur
Kail

#10 Příspěvek od Kail »

To ano,ale sehnat origo sedačky s výhřevem do e34 je možná jednodušší než sehnat ten tvůj potah...
Černý sou všude a do jinejch to není zase tak těžký předělat,tu dečku s výhřevem...
kovarek

#11 Příspěvek od kovarek »

E34 535i,sedadlo spolujezdce: tak je to jeste jinak:nekdy to je tak jak jsem psal vyse,zapnu vyhrev-tlacitko vyhrevu zhasne a nehreje nic..a nekdy to funguje uplne normalne,zapnu-sviti a hreje :roll: prijde mne,jak kdyby to fungovalo v zavislosti na tom,jak tam kdo sedi. Ja na to teda zkousel sednout 2krat a neslo to,ale kdyz tam sedne nekdo jinej,nekdy to funguje.Zatim jsem prochazel jen konektory pod sedadlem,jinak me napada jestli to nebude tou vyhrevnou deckou v sedadle-poruseny dratky..? pokud nekdo mate s timhle zkusenost, budu rad za prispevky. diky
DirtyHarry

#12 Příspěvek od DirtyHarry »

houser a nemoznost se mesic hejbat zmeni pohled na dost veci, zmrzlej zadek neni nic moc zazitek, zlatej velur

Přetáhnout lédr bílejma kožešinovejma potahama... v pink cadillacu eldorado ročník "69 to vypadá náramně,tak proč ne do BMW... :smich2:

Má zkušenost s výhřevem u e-34 je,že ze 4 sad el. sedaček,který mě prošli rukama fungoval jen na jedněch. U ostatních jen svítili přepínače po zapnutí,ale teplo žádný,jedny jsem i rozpáral,ale opravit to prostě nešlo (popraskaný drátky :( ). Sehnat funkční bude asi umění.
Thomas08
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Thomas08 »

Jo slavný potahy na sedačky z obchoďáků. :lol: Jednou jsem si to blbec koupil (měli i masáže :lol: ). Ale tak neuvěřitelný kýč jsem neviděl. Fungovalo to asi po 20km a to už bylo zbytečný, protože v autě je teplo už za 5km. A masáže to bylo taky super :D
To radši koupit origo sedačky s výhřevama a v případě, že není příprava, tak se to dá i dodatečně natahat, ale je to víc práce. Nebo se víc plácnout přes kapsu a koupit sadu pro dodatečnou montáž do sedaček od BMW tam je myslím vše.
Don

#14 Příspěvek od Don »

vetsinou ty sedacky byvaji prokleknute apod. jsou dost nachylne.
...Jeep Cherokee 3.0D | E39 523iAT | E66 745Li | E53 X5 4.4iA | E39 528iAT LPG | RR Vogue L322 4.2 Supercharged
Perunwit

#15 Příspěvek od Perunwit »

ahoj, měl bych dotaz... nemůžu dlouho sehnat do mojí E34 koženej interiér ve slušným stavu a stejný konfiguraci, tak přemýšlím nad nabídkou kamaráda, že mi sedačky očalouní... kůži má z práce, bylo by to za hodně dobrou cenu...
já mám látkové, s loketkami, dofukem a vyhřívané... ridičova sedačka je na obvyklém místě na sedáku, mimo šev, roztržená a mám dojem, že topí jenom na opěradle, ale hrozně těžko to určim, chvíli mam pocit, že mi sedák hřeje a chvíli zas, že ne :-))).
říkal jsem tomu čalouníkovi, že dečka je součástí toho potahu sedačky a že jsem tu někde četl, že se to téměř nedá demontovat - oponoval mi, že jestli je to přišité, tak je to jenom o trpělivosti to vypárat, prej už to dřív dělal, že to nebude problém.
a teď tedy řeším situaci: tu dečku na sedáku budu muset nějak proměřit, jestli je nebo není funkční a jsou dva scenáře - je x není.

1) v případě, že funguje, už jste se tím někdo zabýval a půjde podle vás z toho potahu bez poškození sundat?
2) v případě, že sedák nefunguje, dát se to nějak přemostit v místě, kde by byla třeba vizuálně poškozená, nebo nedá?
je možné případně někde sehnat dečku použitou, nebo potah s dečkou, aby se to dalo oddělat a použít do mýho auta? abych nemusel kupovat třeba celý sedadlo..

když už by se to dělalo, ať je to funkční...

omlouvám se za obšírnej příspěvek, ale nedokážu to momentálně scucnout do pěti vět :-)

díky za příspěvky a náměty.
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Snejk »

e34 zadne vsite decky nemaji.... je tam normalne vlozena... muzes ji i koupit jinou... otestovat... zapnout.. dle libosti...,,
,

http://bmwfans.info/parts/catalog/E32/S ... t_heating/

pro e32/34 je to stejne... vzdy podle typu sedacek jina decka....
Perunwit

#17 Příspěvek od Perunwit »

díky.. říkáš, že je tam vložená... no já měl za to že je našitá zespodu látky... to by bylo super... jinak tedy nějaká dostupná náhražka z našich končin ála lambda z feldy by se tu dala najít :-)))? 50liber je rachot, nebo kolik to koštne, moc jsem se v tom nevyznal...
Don

#18 Příspěvek od Don »

na e39 me ted stala cca 1,5k + prace jednoho velice sikovneho technika :P
...Jeep Cherokee 3.0D | E39 523iAT | E66 745Li | E53 X5 4.4iA | E39 528iAT LPG | RR Vogue L322 4.2 Supercharged
Lucass

#19 Příspěvek od Lucass »

Měl bych otázku, mám textilní mechanický sedačky. Koupil jsem si kožené s el. ovládáním, funguje polohování i vysouvání opěrky hlavy, ale nefunguje bederka na obou sedadlech a nefunguje ani výhřev.

Konektor jsem pod kobercem našel, ale má méně kabelů, než konektor v sedačce. Mám ještě zapojit nějakou pojistku nebo relátko, nebo něco proklemovat? Nebo je problém někde v sedačkách?

BMW e34 TDS, rv. 96, budu rád za každou radu
Perunwit

#20 Příspěvek od Perunwit »

kde se s dovolením dá ta dečka koupit kromě origo bmw v inveltu :?:
Odpovědět