Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

bmw e34 525tds topení

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
RENG1
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od RENG1 »

Zdravím,chtěl bych se zeptat,v čem by mohl být problém,že při otočení regulace tepla u spolujezdce teplo nefouká,ale když zapnu regulaci tepla u řidiče,tak fouká teplo i u spolujezdce,to je nějak propojený?A stejně mi to ani moc netopí,dokud to nevytočím,pak to začne topit dobře.Renda
fik001 Člen Klubu
Člen Klubu

#2 Příspěvek od fik001 Člen Klubu »

Ahoj Měl jsem stejný problém u E35 2,5Tds.Musí se pořádně odvzdušnit celá cladící soustava.A stejně to topení bylo takový nějaký divný.Zkoušel jsem i pomocné ventily v levem rohu v motorovém prostoru před řidičem vyyměnit kupoval jsem je nové za 210euro.Potomto bylo lepší.Tak hodně štěstí-
DirtyHarry

#3 Příspěvek od DirtyHarry »

Zdar,
topení u e-34 v naftě je docela legenda,vláken v archivu najdeš mraky,já sám to řešil x-krát a x-měsíců,měl jsem to venku z auta nakonec všechno,všechno mám jak má být a bůhvíjaká sauna to není a nikdy nebude. Tohle holt je slabší stránka auta,bohužel,to všechny ostatní značky,které jsem měl topili o poznání lépe.
ambroz Čestný člen
Čestný člen

#4 Příspěvek od ambroz Čestný člen »

Zdravím,mám525tds e34,mě pomohlo k lepšímu topení vyhodit kabinový filtr t.z.pokud je zanešený špatně to topí.Možná že ti to pomůže taky.
tds

#5 Příspěvek od tds »

Možná by stačilo vyměnit než ho ,,vyhazovat´´.protože potom budeš mít bordel na výparníku klimy a bude ti to v autě smrdět jak fena.
Kail

#6 Příspěvek od Kail »

To jako ze vzduch je jen chladnej nebo to malo fouka?Jestli to malo fouka tak pomuze vymenit ten pilovej filtr,chce ho to menit co rok...Ale jestli ti to fouka jen vlazny (coz asi jo,kdyz rikas ze po vytoceni motoru je to lepsi...) tak to musis mit spatne odvzdusneny.
Co teplota motoru,ta drzi dobre?

Ps: A ne abys to vytacel za studena :-)
RENG1
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od RENG1 »

Teplota motoru drží jak přibitá,ale spíž je to vlažný.U tohodle motoru odvzdušňák není,tak už nevím.
Franta1154

#8 Příspěvek od Franta1154 »

Prosím o informaci, kde se kabinový filtr ve voze BMW E34 TDS nachází.
pragdejf

#9 Příspěvek od pragdejf »

kabinovej flitr se u E34 nachazi.... tradá... v prdeli.

je zakletej pod palubkou, leze se tam od spolujezdce, je to o vztek. jinak pokud mas kabinovej filtr, tak mas v kastliku nalevo takovej cernej "achtung" stitek. zase me ceka vymena, uz ho mam v garazi a nak se k tomu nemuzu odhodlat...
geronimoh

#10 Příspěvek od geronimoh »

Před týdnem jsem ho na svém TDs-u měnil a pěkně u toho tituloval toho německýho inženýra, který to umístění vymyslel.
Warrior_Jouda

#11 Příspěvek od Warrior_Jouda »

Pánové, řešíte tu něco co je uplně mimo mísu... ;-) . Asi jakákoli (která nemá digi klima)e34ka má regulaci topení jak na řidiče tak na spolujezdce. ... Jak to asi funguje....Otočim kolečkem a topí mi to.... (to kolečko je ve své podstatě potenciometr který otevírá ventil který reguluje průtok "horké" vody z okruhu do výměníku) proto jsou tam dva ty regulátory. A jeden může bejt klidně zarostlej humusem. Mluvim z vlastní zkušenosti páč je to tejden co sem to dělal. s kabinovym filtrem to nemá nic společnýho jedině tehdy kdyby to na nejvyšší rychlost ventilátoru foukalo málo. Vyveďte mě někdo z omylu. ;-) ;-) ;-)

PS: Ty regulátory se nacházejí nedaleko pojistkové skříně ... takový dva přiblblý válečky (u mě pod odnímatelnym plastem)
DirtyHarry

#12 Příspěvek od DirtyHarry »

Tak zaprasenej kabinovej filtr ti hodně ovlaží topení,o tom žádná.

Warrior Jouda - prosím,co jsi s tím páchal ? Měnil jsi je,nebo rozborka ? A efekt ? Mě teda žádný bawo bůhvíjak nesaunilo (oproti třeba starýmu žiguli...) Díkes.
Warrior_Jouda

#13 Příspěvek od Warrior_Jouda »

To DirtyHarry: No předevšim sem řešil ten samej problem co vy tady. nejdřív sem to chtěl koupit a vyměnit ale pak sem se tady na fóru dočetl že to jde rozhodit. po vyčištění (bylo to řádně zahumusený nato, kolik je tam místa) to bylo ne o poznání ale až k neuvěřění lepší. kabiňák podle mě jen brzdí vzduch kterej by tam měl letět. ale něco na tom je ... malej průtok vzduchu=málo tepla
DirtyHarry

#14 Příspěvek od DirtyHarry »

To : Warrior Jouda - díkes moc,jdu do toho. Kabinovej filtr jsem párkrát dělal+vyfoukání celýho systému kompresorem,zlepšilo se to o dost (ale pořád to není moje představa).
Odpovědět